איך בוחרים גריל גז

פורסם בתאריך 08 דצמבר, 2013
נושאים: גרילים
גלו כיצד לבחור גריל גז אשר יתאים בדיוק לצרכים שלכם. התאימו את גריל הגז אשר יוכל לספק לכם חוויה שלמה של ניחוחות וטעמים.
ראשית בבואכם לבחור גריל גז חשוב שתגדירו לעצמכם מספר דברים:

1. כמה אנשים הגריל הולך לשמש
2. לאיזה מקום הוא מיועד, מרפסת חצר, גינה קטנה?
3. וכמובן תקציב.

בבחירת גריל גז , האלמנט המרכזי שאנחנו חייבים לקחת בחשבון זה מי היצרן ומה מידת האחריות הניתנת על המוצר. לרוב, מידת האחריות שהיצרן נותן תשקף את מידת ביטחונו באיכות ויעילות המוצר.

דבר שני ולא פחות חשוב הוא שהמשווק יהיה בעל מוניטין כאחד המחזיק חלקי חילוף למוצרים אותם הוא מוכר.
בגרילי גז חלקים ושרות הם דברים נצרכים חשובים ביותר ולא כדאי לזלזל בהם, שהרי המוצר צריך להחזיק מעמד בתנאי מזג אויר קשים, במעבר בין חום לקור, בין גשם לשמש וכדו'... לכן סביר להניח שבמרוצת הזמן תזדקקו לאותם חלקי חילוף.

חשוב לדעת כי קנייה של גריל מאיזה יצרן אנונימי או יבואן בלתי מורשה עשויה אולי לחסוך את אותם כמה שקלים במעמד הקניה, אך מאוחר יותר ככל הנראה תגרור שירות תיקונים יקר. או גרוע מכך, אתם עלולים בכלל לא למצוא חלקים לברבקיו שלכם ותאלצו להעמידו כאנדרטה במרפסת, שתעיד על החיסכון שעשיתם...

ועכשיו לעניין.

מה אנחנו צריכים לחפש כשאנחנו באים לקנות גריל גז?

אז כמובן, קודם כל פונים אל הלב. המבער הוא הלב של הגריל.
אם הלב לא עובד בצורה תקינה, כל הגריל לא שווה כלום!
בשוק קיימים מספר סוגים ורמות של מבערים.
1. הראשון והטוב ביותר הוא מבער הנירוסטה.
מבערים אלה לרוב, מחזיקים מעמד לאורך שנים ארוכות ומספקים את האש בצורה הטובה ביותר.
 2. מבערים נוספים שקיימים בשוק אלה הם המבערים היצוקים. המבער היצוק אומנם מספק את האש בעצמה הרצויה. אך החומר ממנו הוא עשוי מחליד מהר מאוד, שהרי אין אפשרות להגן על הברזל בעזרת שומן או כל דבר אחר המונע חלודה, מחשש להתפרצות להבות.
3. שלישי ואחרון אלה מבערי הפח. מבערים אלה אינם יעילים. רובם מחלידים תוך פחות משנה. הם מתקשים לספק את כמות האש הרצויה. ואף מוציאים פיח שהורס את הבשר.

אחרי שבדקנו את המבערים נעבור לפיזור חום.

פיזור חום אחיד ויעיל הוא הסוד לבשר עסיסי וטעים.
אם הפיזור החום לא נעשה בצורה טובה ואחידה, אנחנו עלולים להיתקל בבעיה הידועה שבשר הנמצא בצידו השמאלי של הגריל עדיין לא חומם, לעומת הבשר בצידו הימני של הגריל שכבר מזמן נשרף...
גם כאן כמו במבערים קיימים מספר סוגים בשוק הגרילים.
1. בעבר היינו משתמשים באבני לבה לפזר את החום. ולא. האבנים לא נותנות שום טעם!
הבעיה באבנים הייתה שכל אבן הייתה מתלהטת מצד עצמה ובאותה מידה הייתה מפזרת את החום לפי כוחה. מה שהיה מוביל לחום לא אחיד, בזבוז של גז וחוסר יעילות. דבר נוסף, אבן, סופגת שומן, אשר עלול להוביל להתפרצות להבות ושריפה מיותרת של הבשר... 
2. ברזל יצוק. כידוע ברזל קולט חום, אוגר חום ובסופו של דבר גם פולט את החום. מה שעושה את הפיזור חום להרבה יותר יעיל, הרבה יותר מהיר והכי חשוב מבחינתנו הרבה יותר אחיד.
זאת אומרת, אם הרשת של הרגיל אותו אנחנו רוצים לרכוש עשויה מברזל יצוק זה סימן טוב.
3. משולשים. לאחר שעברנו את תקופת האבן אנחנו מגיעים לשיטה החדשה בה משתמשים רוב הגרילים היום. וזו כפי שבטח כבר הבנתם, שיטת המשולשים.
הצורה הקונית, מלשון קונוס של המשולש קולטת בדפנות את החום ומשגרת אותו בצורה ישירה למעלה. ככל שהמשולש יותר חד וללא חוריםפיזור החום יעשה בצורה יותר טובה ויעילה.

הידעת? בעבר כולם למעט חברת הגרילים Weber השתמשו באבנים, חברת Weber המציאו לראשונה את שיטת הפיזור ע"י משולשים, וכיום כמעט כל היצרנים מנסים אף הם לחקות את שיטת הפזור של Weber. אך מסתבר שללא הצלחה...
שכן, על מנת שפיזור החום יהיה נכון וטוב, חשוב מאוד התכנון המדויק של המוצר בהתחשב במרחק של האש מהבשר.

לאחר שבדקנו את שני הדברים העיקרים ומצאנו שאנחנו בדרך הנכונה, אפשר להמשיך ולבחון את כל שאר חלקי הגריל.

חשוב לבחון ממה עשוי הגוף, בגריל איכותי האמבטיה עשויה מיציקת אלומניום, דבר המקנה ליחידת הבישול אריכות ימים ושנים.
בגרילים איכותיים פחות, ככל הנראה האמבטיה תהיה עשויה מפח. דבר שכאמור עלול להביא במרוצת הזמן להחלדה מלאה של כל הגריל. ויתרה מזאת, כתוצאה מכך טעם הבשר עלול להיפגם.

רשתות הגריל:

רשתות יצוקות הם המומלצות להעברת החום בצורה המקסימלית, (עיין לעיל, פיזור חום.).
לרשתות נירוסטה יש יתרון נחמד שניתן לנקותם  בקלות רבה..
קיימות גם רשתות מסיביות מנירוסטה, המספקת גם הנאה של ניקיון וגם קליטת חום טובה!
רשתות אמייל לא משמשות שום תפקיד חוץ מלהניח עליהם את הבשר.

ניקוז שומנים:

מערכת ניקוז שומנים היא דבר חיוני מאוד לשמירה על הגריל, ולמניעת תופעה לא רצויה של התפרצות להבות ושרפת הבשר. עלינו לוודא שקיימת בגריל אפשרות לרוקן את השומנים על ידי החלפת קעריות חד פעמיות. או לכל הפחות גישה נוחה לניקיון התקופתי אותו כמובן נבצע.

מרחק מרשתות הצלייה:
יש חשיבות רבה במיוחד לכך שרשת הצלייה תהיה רחוקה דייה מהמבערים, לדבר זה שתי משמעויות.
האחת, כאשר להבה פורצת מהמבער אסור שהיא תחרוך את הבשר! אנחנו רוצים לצלות. לא לשרוף!
והנקודה השנייה היא, שעל מנת שהאש תהיה אחידה ותתפזר היטב, עליה להיות במרחק מדויק מהרשת. לא חלילה קרובה מידיי וודאי שלא רחוקה מידיי.

לסכום:

קניית גריל מחברה אמינה, וותיקה ובעלת חלקי חילוף, מסירות וכמובן אחריות, תבטיח לכם הנאה מושלמת לאורך שנים ארוכות וטובות!
בתאבון!!!

*להמלצה על גריל שיתאים בדיוק בשבילכם. פנו לכל אחד מהסניפים שלנו בטופס צור קשר או דרך האתר www.weber.co.il !
בהצלחה!