גריל גז או גריל פחמים ?

פורסם בתאריך 08 דצמבר, 2013
מתלבטים? בדיוק לשם כך WEBER מייצרת את שני סוגי הגרילים, גריל גז וגריל פחמים. למעשה יש לנו גם גריל שלישי שמשלב את קלות ההצתה של גריל גז עם החוויה הנפלאה של הפחמים...
המחלוקת אם עדיף גריל גז או גריל פחמים היא מחלוקת ארוכת שנים.
ננסה להציג את הדעות לכאן ולכאן בצורה הטובה ביותר.

אז נתחיל משבירת מיתוסים.

הטעם:

טענה ידועה היא בעולם הרחב כי ה"טעם האמתי" של העל האש הוא דווקא בגריל פחמים.
אך אם ננסה לבדוק את אמיתות הדברים, נגלה כי בשר הנצלה על גריל פחמים לא מקצועי, סופג טעם לוואי של חומרי בערה כאלה ואחרים או אף גרוע מכך, אל הבשר נדבק המון פייח...
אז אם לטעם כזה הייתה כוונת המשורר?
לא בטוח...
לעומת זאת בגריל הגז מובטח לנו צלייה נקייה ויעילה ללא טעם לוואי. ויתירה מזאת, השומנים שמטפטפים מהבשר מתאדים חזרה למעלה ונותנים ארומה וטעם נפלא.

עוצמת החום:

בגרילי גז קל מאוד לשמור ולווסת את רמה החום הרצויה לבשר אותו אנחנו מכינים. אך על מנת לשמור על החום ולחסוך בגז, עלינו לעבוד תמיד עם מכסה סגור. בשונה מגרילי הפחמים, שם האוויר והרוח מגבירים את הלהבה ומוסיפים לנו אש וחום.
החום בגרילי הפחמים מגיע לטמפרטורה גבוהה מזו שבגרילי הגז אך השליטה על האש אינה מדויקת. ולכן עלינו להיות כל הזמן בקשר עיין עם הבשר...

דבר נוסף שכדאי לקחת בחשבון לגבי בחירת גריל גז או פחמים, הוא כל עניין הניקיון.
בגריל פחמים נאלץ בתום השימוש לדאוג לכבות את הפחמים הדולקים ולהשליכם למקום שבו לא יוכלו להתלקח מחדש.
ובמידה והפחם הכבר כבה מעצמו, נצטרך לדאוג לאפר שנשאר.
אך לעומתו בגריל גז, (במידה וזה אכן גריל טוב) קיימת מערכת שתפקידה לאסוף את כל השומנים שמטפטפים ולהוביל אותם אל תוך כלי יעודי שתפקידו למנוע לכלוך מיותר ובלגן.

הטענה כי גריל גז אי אפשר לקחת לשטח, גם היא כבר מזמן אינה נכונה...
היום קיימים בשוק גרילי גז ניידים המאפשרים לנו להנות מאיכות ונוחות גם בשטח.

 בדורנו קיים גריל נפלא המשלב בין פחמים לגז.
הוא מאפשר לנו להנות מהדלקה מהירה ונוחה, החוסכת לנו את ה"נפנוף", אך בכל זאת משאירה לנו את החוויה הנגרמת מהפחמים המסורתיים... (WEBER PERFORMER GAS 57 חפשו אותו באתר.)

אז חברים יקרים.
מה עדיף? גז או פחמים? 
פרסנו לפניכם כמעט את כל התורה כולה.
ואם הגעתם למסקנה, או יש לכם מה להוסיף, נשמח מאוד לשמוע!
שילחו לנו מייל לכתובת yoni@weber.co.il
בהצלחה!