שאלות ותשובות

ברוכים הבאים לדף העזרה של וובר. בדף זה מופיעות שאלות נפוצות של לקוחותינו ופתרונות לכל שאלה.
אני רואה את מה שנראה כמו צבע מתקלף בתוך המכסה של הגריל שלי! מה עליי לעשות?
אל דאגה! זה לא צבע.
המשטחים הפנימיים של מכסה הגריל אינם צבועים, הם מצופים באמייל או פורצלן אפוי בתוך היציקה. ז"א שהוא לא יכול להתקלף.
מה שאתה ראה הוא  שומן ועשן שנאסף במהלך שימוש בגריל והצטבר על גבי המכסה.
במהלך שימוש, השומן,האדים ועשן המחומצן  הופכים לפחמן ובאטיות נאספים בצד הפנימי של המכסה שלך.
כל זה בסופו של דבר יכול להתקלף, ונראה ממש כמו צבע.
הקילוף בדרך כלל מתחיל במרכז המכסה ומתפשט כלפי חוץ. והוא מבריק בצד אחד ועמום בצד השני. פיקדונות פחמן אלה שאינם רעילים, אבל בחלט כדי לנקות אותם.
אולי כדאי לך להסיר את ההצטברות באופן קבוע. ז"א לעתים קרובות יחסית....
למרבה המזל, הקילוף קל להסרה. יש לצחצח את כל החלקיקים הרופפים עם מברשת נחושת לפני שאתם מתחילים צלייה. כדי למנוע הצטברות בעתיד, לאחר כל צלייה, כאשר מכסה הגריל עדיין טיפה חם, אפשר לנגב עם מגבות נייר או תמיסת סבון ומים.
ניתן למצוא ביוטיוב הדרכות בנושא ניקיון כזה בגרילי גז.
האם אני יכול להחליף את מערכת הגז ע"מ שהגריל יתאים לגז בארץ?
בשל המורכבות של רכיבי הטכנולוגיה ומערכת הגז, רמת הפירוק שהייתה צריכה להתבצע מסובכת ומסוכנת. ובהתאם למדיניות  וובר אנחנו לא מאפשרים המרות או שינויים במערכות הגז.
החלטה זו התקבלה מטעמי בטיחות.
אין לבצע שום שינוי בגריל!
שימוש שלא לפי הוראות היצרן עלול להיות מסוכן. וכמובן שהאחריות אינה תקפה!
הגריל שלי לא נדלק. מה יכולה להיות הסיבה?
ישנם מספר סיבות העלולות לגרום לבעיה בהצתה של הגריל.

בתור התחלה יש לבדוק אם אכן יש ניצוץ כאשר לוחצים על כפתור ההדלקה.
במידה ויש ניצוץ כדאי לנסות ולקרב את החלק ממנו יוצא הניצוץ אל המבער.
דבר נוסף שכדאי לשאול את עצמינו אם הגריל לא נדלק, זה "מתי בפעם האחרונה ניקינו את הגריל"?
לפעמים נוצר מצב ששומן יושב קרוב מאוד להצתה ומונע מהניצוץ להגיע למבער שמספק את הגז....
ולכן, כדאי לקחת את מברשת הניקוי ולנקות את איזור ההצתה והמבער.

במידה וההצתה שלכם מתבצעת בעזרת סוללה. יש לנסות ולהחליפה.

בשלב הבא, בדקו אם חוטי המצת רופפים. החוטים הלבנים ושחורים צריכים להיות מאובטחים  בשני הקצוות.
ולבדוק את המיקום של כרטיסיית המתכת הבולטת מcookbox וכי החוט הלבן אכן מתחבר. 
דבר אחרון, מזג אוויר לח מאוד או גשום יכול לגרום ללחות להצטבר ליד המצת ולהפוך את מצת לבלתי שמיש.
כדי לתקן מצב זה, יש להדליק את הגריל עם גפרור. החום מהגריל יחמם את החלל וצריך לפתור את הבעיה. 

טיפ: זכרו, ניקוי צריך להיות חלק מהתחזוקה השוטפת שלכם. שמירה טובה על הגריל תביא לאריכות חיי המוצר. 

כמו כן, ניתן לפנות אלינו בכל נושא דרך הלינק "צור קשר"!
מפזרי הלהבה שלי צריכים ניקוי. עצות כלשהן?
שמירה על מפזרי הלהבה שלך היא פשוטה וקלה. אחת לחצי שנה/ שנה יש לעשות ניקיון תקופתי לגריל. בתור התחלה אפשר להדליק את הגריל על העוצמה המקסימלית למשך 5 דקות.(יש לוודא שאין שום דבר בתוך הגריל.וכמובן לא להשאיר את הגריל ללא השגחה!)
זה יהפוך את הפסולת שהצטברה על מפזרי הלהבה לעפר ואפר.
לאחר מכן יש לשפשף את המשולשים בעזרת מברשת ניקוי מנחושת/נירוסטה ולהוריד את כל השומן שנדבק אל תוך מערכת איסוף השומנים.

אם יש צורך בניקוי יסודי יותר ,אפשר לקחת את מפזרי הלהבה, ולשים אותם בכיור עם מעט מים חמים וסבון ולשפשף בעזרת סקוטש. כמובן  שנשתמש רק בנוזל לשטיפת כלים ובמים, אין להשתמש בשום דבר שלא הייתם שמים על מחבת בבית!
יש לשטוף ביסודיות וליבש במגבת. אל שתשאירו אותם רטובים, הדבר עלול לגרום להם להחליד, וחבל!
אנחנו לא ממליצים לשים את מפזרי הלהבה במדיח הכלים. כמות הפסולת שהם משחררים עלולה לגרום לסתימה במערכת... 

חשוב! אל תשתמשו בחומרי ניקוי לתנור ואל תכניסו את מפזרי הלהבה בתנור לניקוי עצמי!

בהצלחה!

לכל שאלה ניתן לפנות אל נציגי השרות בכל אחד מהסניפים שלנו.
מה האחריות על מבערים של גרילים הנקנים אצלכם?
לגרילי וובר מסדרות Genesis, Summit האחריות 10 שנים, לשאר הסדרות 5 שנים, האחריות אינה כוללת עלות טכנאי והחלפה, ואינה כוללת משלוח.

לגרילים שלא מיועדים לארץ ו/או לא נקנו אצל משווקים מורשים, אין אנו נותנים אחריות כלל!
מה המלצותיכם לשמירה על גרילים מסדרת Q?
 מומלץ לקרוא היטב את הוראות ההפעלה והמדריך לגריל זה, הקפדה על ניקיון הגריל חשובה ביותר, יש להחליף תבניות ולשמור על ניקיון הגריל שלא יצטברו שומנים באמבטיה.
יש לזכור - שומנים הם חומר דליק, במקרים מסוימים התלקחות שומנים מסוכנת!

במידה ולא שמרו על הגריל כפי שכתוב בהוראות ופרצה דליקה, האחריות אינה תקפה!!

ניתן להתייעץ עם אנשי המכירות שלנו בעניין...
איך לשמור על הרשתות והפלטות של הגרילים?
מומלץ להקפיד שהפלטות יהיו משומנות בשמן מאכל כך שלא יחלידו.
 בסוף הניקיון מעבירים שימון דק ומחממים טיפה את הפלטה.
לגבי הרשתות, רק לאחר ניקיון תקופתי יש צורך לחזור ולשמן את הרשתות. אין צורך לשמן אחרי/לפני כל שימוש.

בהצלחה!
כיצד לתת טעם של עשון לגרילי גז?
יש כל מיני שיטות שניתן בעזרתן להוסיף ריח של עישן קל בצלייה גם בגרילי גז, יש למשל משטחי עישון מעץ וכפיסי עץ לעישון בטעמים רבים ומגוונים המיועדים לגרילי גז ומעשנים קלות את הדג/בשר...

מומלץ להתייעץ עם אנשי המכירות שלנו בעניין...

* אסור להוסיף אבנים בגרילי הגז של וובר.
להבת המבער אינה יציבה. הלהבות אינן ממלאות את אורך הצינור ולפעמים הגריל לא נדלק ישר...מה עלי לעשות?
שלום וברכה.
פתרון לבעיות אלה הוא פשוט מאוד.
כנראה שהגיע הזמן לעשות ניקיון תקופתי למבערים. פשוט נקה את פתחי הבעירה לכל אורך צינור המבער. ע"מ לעשות זאת בצורה הטובה ביותר יש לעיין בחוברת הוראות שהגיעה יחד עם הגריל.
דבר נוסף שכדאי לבדוק. ייתכן שמכל הגז כמעט ריק או ריק לחלוטין... במידה וזה המצב, יש להחליף מכל.

בהצלחה! 
להבת המבער צהובה או כתומה....האם זה קשור לגריל?
לרוב אין לגריל השפעה על צבע הגז. כלומר אם הגז המסופק לגריל מהול בחומרים נוספים, אין בכלל סיבה שצבע הגז יהיה כחול.

מה שכן, יש לבדוק חסימות ברשת להרחקת חרקים ולנקות אתם היטב.
*עיין בחוברת שהגיעה יחד עם הגריל.
גם לכם יש שאלות?
פנו לכל אחד מהסניפים שלנו בטלפון או דרך הקישור "צור קשר" ונשמח לענות על שאלותיכם!