אגרול ויאטנמי על הגריל – עלי גפן ממלואים בסגנון ויאטנמי

 In מתכונים

מכינים אגרול ויאטנמי מעלי גפן וצולים על הגריל – טעים ובריא!

אגרול ויאטנמי על גריל גז או פחם – עלי גפן ממלואים בסגנון ויאטנמי

מתכון נהדר וקל להכנה שעושה שימוש בעלי גפן במקום דפי אורז.
מכינים על הגריל ולא בטיגון בשמן – גם טעים וגם בריא

לרוטב:
3 כפות סוכר
3 כפות מיץ ליים טרי
1 כף בצל ירוק חתוך לפרוסות דקות
1 כף רוטב דגים (חפשו בחנויות מתמחות או במכולות סיניות, יש גם כשר)
2 כפיות רוטב צ'ילי חריף – הכי טוב סרירצ'ה

לעלי גפן
חצי קילו בשר טחון (20% שומן)
¼ כוס בוטנים קצוצים
¼ בצל ירוק חתוך לפרוסות דקות
1 כף עלי נענע קצוצים היטב
1 כפית רוטב דגים
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי

עלי גפן  – אם אין טריים אפשר למצוא בקופסה

שמן צמחי

שיפודי במבוק

הכנה:
בקערה בינונית מערבבים את מרכיבי הרוטב. טועמים, אם הרוטב סמיך או חריף אפשר להוסיף כף מים.
בקערה גדולה מערבבים את מרכיבי מלית הבשר.
פורסים את עלי הגפן, שוטפים ומייבשים בעדינות.
מורידים עם מספריים את הגבעול.
ממלאים כל עלה גפן בכף מהמלית. מקפלים בעדינות את עלה הגפן (וידאו של המתכון נמצע באזור הוידאו בעמוד הפייסבוק של וובר ישראל).
משפדים את עלי הגפן על 2 שיפודי במבוק – המטרה שהשיפודים ימנעו מעלי הגפן הממולאים להתפרק.
משפדים 3 עלי גפן יחד. מברישים את עלי הגפן בשמן צמחי.

מכינים גריל פחמים או גז עם 2 אזורי צלייה בטמפרטורה בינונית של 175 – 230 מעלות צלסיוס.
צולים את עלי הגפן בצלייה ישירה, כאשר קצות השיפודים נמצאים מעל אזור שאין בו אש.
צולים 6 עד 8 דקות עם המכסה סגור, הופכים פעם אחת.
בודקים בלחיצה אם המלית התמצקה מעט.
שעלי הגפן מוכנים מגישים אותם מיד עם רוטב חריף.

בתאבון!

פוסטים אחרונים

השאר תגובה

0
0

התחל חיפוש

שינוי גודל גופנים
0
סטייק אנטריקוט בתיבול לוהטJamaican Jerk Chicken - עוף צלוי בסגנון ג'מייקני