איך לבחור מעשנת בשרים

תוכן עניינים

עישון בשר נמצא בשימוש האנושות כבר מאות שנים, ובעוד בעבר הוא הביא עמו צורך פרקטי – היום נראה שמדובר בצורך קולינארי שמאפשר לנו לגוון את התפריט שלנו. תחביב עישון הבשר הוא נפוץ בקרב חובבי הצלייה, ורבים רוכשים לעצמם מעשנת בשרים מקצועית לשם כך. איך לבחור מעשנת בשרים בצורה נכונה? כל התשובות במאמר הבא!

 

קצת על מעשנות בשרים

עישון הבשר החל את דרכו כטכניקה המאפשרת לשמור על הבשר מפני קלקול וריקבון – עבור חיילים שיצאו למלחמות או מלחים שיצאו למסעות ארוכים בלב ים. בימינו, עישון הבשר ממלא תפקיד מעט אחר, והוא מאפשר לנו בעיקר גיוון קולינארי של המנות בתפריט. מעשנות בשרים הן למעשה מתקנים המותאמים באופן מושלם לעישון בשר, ומאפשרות לו לספוג עשן בחום נמוך ובמשך מספר שעות – לקבלת תוצר עם טעם מועצם ואיכותי.

 

אופן הפעולה של מעשנת הבשרים

לפני שנדבר על איך לבחור מעשנת בשרים, נבין מספר דברים לגבי אופן הפעולה שלה.
גוף מעשנת הבשרים עשוי מחומרים מבודדי חום דוגמת פורצלן, חרס ואמייל, וזה מאפשר ניצול חום אידיאלי בעת תהליך העישון. רוב המעשנות כוללות מספר קומות להכנת המזון, וגם תרמוסטט שעוזר לנו לשמור על רמות החום המתאימות. עישון בשר מתבצע בטווח שבין 80 ל- 140 מעלות ולא יותר מכך, ולכן התהליך נמשך זמן רב יחסית – בהתאם לסוג נתח הבשר הספציפי.
כיום ניתן למצוא מעשנות הפועלות על גחלים או על גז, וחלקן כוללות קופסאות עישון שבהן ניתן לטעון כפיסי עץ בעלי ארומה מסוימת לבחירתנו.

 

איך לבחור מעשנת בשרים

יצרניות מתקני הצלייה המובילות בשוק עברו לייצר מעשנות המתאימות גם לחובבנים, והמגוון הוא רחב ומרשים. למרות שעישון בשר נחשב לטכניקה השמורה למקצוענים בלבד, המעשנות של היום מאפשרות לכולנו ליהנות מהתחביב הטעים הזה. כשאנו שואלים את עצמנו איך לבחור מעשנת בשרים, עלינו להתחשב במספר פרמטרים:

 

מהם הרגלי השימוש שלנו?

חלקנו מעשנים בשר על בסיס יום יומי – ואלו הם הנחשבים "משוגעים לדבר". אנשים אלו לרוב יחפשו מעשנת בשרים גדולה ומקצועית, שתאפשר להם לעשן כמות גדולה של בשר בו זמנית. בשונה מכך, אם אנו לא נוהגים לעשן בשר לעתים תכופות… ייתכן שתתאים לנו דווקא מעשנת בשרים קטנה וקומפקטית. מעשנות מסוימות מותאמות גם לנשיאה לטיולים וקמפינג, ועבור אנשים מסוימים מדובר ביתרון משמעותי!

 

עיון בחוות דעת רלוונטיות

חשוב לקרוא חוות דעת לגבי המוצר שאותו אנו מתכוונים לרכוש, ורצוי שתהיינה אלה חוות דעת אמינות ככל האפשר. כדי להבטיח את אמינותן של חוות הדעת, תמיד כדאי להצליב חוות דעת ממספר מקורות. במידה ויש באפשרותנו להשיג חוות דעת ממקור ראשון של חברים או בני משפחה – זה יאפשר לנו לקבל את התמונה האמינה ביותר לגבי מעשנת הבשרים המדוברת.

 

העדיפו מותג מוביל!

כשאנו רוכשים מעשנת בשרים, אנו מעוניינים במוצר שילווה אותנו מספר שנים! רכישת מעשנת בשרים זולה ובאיכות נמוכה – עלולה להתברר כטעות שתצריך תיקונים והחלפות בהמשך הדרך. תמיד מומלץ להעדיף מעשנת בשרים מתוצרת של מותג מוביל, שתעניק לנו ראש שקט בשנים הבאות.

 

אל תתפשרו על אחריות

ישנן מספר יצרניות של מעשנות בשרים בעולם, וכשאנו רוכשים מעשנת בשרים מתוצרת של מותג מוביל – לרוב נקבל עליה גם אחריות מורחבת. תמיד מומלץ לוודא את עניין האחריות, מכיוון שהיא משמשת "רשת ביטחון" במצבים שבהם יש פגמים טבעיים במוצר – דבר שיכול לקרות בכל חברה ובכל מוצר.

איך לבחור מעשנת בשרים

weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כתבות נוספות עבורך
1
    1
    עגלת הקניות
    פופ אפ סניפים סגורים