איך לצלות ירקות על גריל פחמים

תוכן עניינים

עבור רוב האנשים, גריל פחמים משמש לצליית בשרים, עופות ודגים, אך מסתבר שמדובר במתקן יעיל גם להכנת ירקות צלויים מכל הסוגים. צליית ירקות על הגריל מספקת לנו מזון טעים ובריא, שיכול לשמש כמנת צד, חומר גלם לסלטים, או מנה עיקרית. איך לצלות ירקות על הגריל? כל המידע במאמר הבא.

 

צלייה על פחמים – שיטה עתיקה

הצלייה באמצעות פחמים היא אינה חדשה כלל, ומדובר בטכניקה שמלווה את האנושות כבר אלפי שנים. הפחם הוא חומר גלם טבעי הנכרה מבטן האדמה, ונוצר בתנאים קיצוניים במשך מיליוני שנים. כבר לפני שנים רבות, גילה האדם את הפוטנציאל הטמון בפחם כחומר בערה יעיל – וזה הפך אותו למבוקש בתעשיית המכונות, הרכבות, וגם בעולם המזון! צלייה באמצעות פחמים מעניקה לנו מזון עסיסי ובעל טעם מיוחד ומעושן, ולכן רבים הם האנשים המחזיקים גריל פחמים בגינה או בחצר ביתם. גרילי הפחמים עברו מהפכה בשנים האחרונות, וכיום אנו מוצאים גרילים שונים לחלוטין מאלו שהיינו נוהגים להשתמש בהם בעבר.

 

גרילי הפחמים של ימינו

גרילי הפחמים המיוצרים כיום – שמים דגש על נוחות המשתמש ויעילות הצלייה, ומאפשרים לנו ליהנות מתהליך הכנת המזון עצמו. לפני שנבין איך לצלות ירקות על גריל פחמים, עלינו קודם להבין חלק מהאלמנטים הייחודיים שניתן למצוא כיום בגרילי הפחמים:

 

מערכת המניפה

מערכת המניפה מאפשרת זרימת אוויר אוטומטית אל הגחלים, ולכן היא מלבה אותן מבלי שאנו צריכים לנפנף בצורה מאומצת מחשש שהן תדעכנה.

 

מערכת ריכוז אפר

האפר הנוצר מתהליך בערת הפחמים ידוע כמלכלך במיוחד, והוא מעמיד את בגדינו בסכנה מתמדת בזמן הצלייה. מערכת ריכוז האפר מאפשרת סילוק מסודר שלו, ולכן מצמצמת משמעותית את הסיכוי להתלכלכות שלנו ושל האזור.

 

אלמנטים של בטיחות

גרילי הפחם החדישים מצטיינים בבטיחות, והם כוללים ידיות מבודדות חום, רגליים מכונסות ויציבות, עיצוב בולט ומעוגל, ואלמנטים נוספים המקנים לנו בטיחות ללא פשרות.

 

אלמנטים המעניקים נוחות

כאמור, נוחות המשתמש היא בין הנושאים החשובים ביותר, שעמדו לנגד עיניהן של יצרניות הגרילים מהדור החדש. בגרילים נוכל למצוא משטחי עבודה מתקפלים, עגלת נשיאה, ארונות אחסון, מד חום מובנה ועוד.

 

תהליך צליית המזון בגריל פחמים

בין אם אנו צולים ירקות, בשר או דגים – אנו צפויים ליהנות מתהליך צלייה איכותי ויעיל במיוחד. הגרילים בנויים מהחומרים הטובים ביותר – דוגמת פורצלן, אמייל וחרס, ואלו שומרים על החום בצורה הטובה ביותר. המכסה הפונקציונלי של הגריל מאפשר ניצול של האדים והעשן – ליצירת מזון עסיסי ובעל ארומה מעושנת וייחודית. עיצוב הגריל תורם לפיזור חום אחיד על גבי רשת הצלייה, כך שנוכל לקבל מזון עשוי היטב בכל חלקיו.

 

איך לצלות ירקות על גריל פחמים

אם שאלתם את עצמכם איך לצלות ירקות על גריל פחמים, הרי שישנן מספר דרכים לעשות זאת:

 

צלייה ישירה על הרשת

צלייה ישירה על הרשת היא השיטה שמצריכה הכי פחות התעסקות, ולמעשה כל שעלינו לעשות זה לרחוץ את הירקות ולהניח על רשת הצלייה. דוגמאות לירקות שניתן לצלות באופן זה הן החציל, העגבנייה, הבצל ועוד. כשאנו צולים באופן ישיר – באפשרותנו גם לעטוף את הירק בנייר כסף, ושיטה זו נהוגה למשל בהכנת חציל בלאדי על האש.

 

שימוש בשיפודים

שיפודי ירקות הן אחת הדרכים הפופולאריות לצליית ירקות על האש, ולשם כך עלינו לחתוך את הירקות לריבועים ולשפד אותם על שיפודי עץ או מתכת. השיפודים מאפשרים לנו לסובב אותם, ולצלות את הירקות מכל הצדדים. זכרו לא לחרוך את הירקות יתר על המידה, כך שתוכלו ליהנות מהוויטמינים שהם מכילים!

שיפודי ירקות

weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כתבות נוספות עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה