אירוח ללא מאמץ בחמישה שלבים פשוטים

כאשר אנו בוחרים לארח אירוע, ארוחה או כל דבר אחר מוטלת עלינו אחריות. לעיתים האחריות הזו מכבידה על הצד המארח ומביאה למתחים ולחצים רבים. על מנת להימנע מאותם לחצים, מתחים או אי נעימויות, הכנו עבורכם מדריך בן חמישה שלבים לאירוח ללא מאמץ.

מה יש באירוח שכל כך מלחיץ אותנו?

כאשר אנו בוחרים לארח ולהזמין אנשים לביתנו מכל סיבה שהיא- בין אם מדובר באירוע משפחתי צנוע, בין אם מדובר באירוע גיבוש מהעבודה או אפילו אם מדובר באירוח ללא מאמץ של ארוחת ערב- רבים מאיתנו יסכימו שיש לחץ קל באוויר. הלחץ הזה נובע ממגוון רחב של סיבות, שהסיבה העיקרית היא הרצון הגדול "להצליח" במשימות האירוח ולהפיק ערב מוצלח. הסיבה שהחלטנו לשים את המילה להצליח במירכאות, היא שלא באמת צריך להצליח באירוח ללא מאמץ.

אירוח מכל סוג שהוא אמור להיות באווירה טובה וכיפית, ללא שום סממן של לחץ, פחד או כל דבר דומה לכך. החשש הזה שקיים בליבו של המארח נובע לעיתים מחוסר הכרת המאפיינים הפשוטים של כל אירוח. לשם כך התכנסו וכתבנו את המדריך הזה, שיסייע לכם להעלים את החששות הרבים שיש לכם עת שהחלטתם לארח משפחה, קבוצת חברים או את העובדים מהעבודה- ולהפיק את האירוע הטוב ביותר בקלות.

מוכנים? יוצאים לדרך!

אירוח ללא מאמץ בחמישה שלבים פשוטים 1

אירוח ללא מאמץ בחמישה שלבים פשוטים

ישנם חמישה שלבים פשוטים שיסייעו לכם לעבור את "מסכת העינויים" של האירוח, ולצלוח את זה בצורה הטובה ביותר.

שלב ראשון – מאפייני האירוע

כשאנו אומרים מאפייני האירוע אנו מתכוונים לשלב ההיערכויות המקדימות. המטרה שלנו היא שבסופו של שלב זה, יהיה לנו סדר פעולות שאנו הולכים לפעול על פיו ולפעול כמו רובוטים. למעשה בשלב הזה אנו קובעים את כל תצורת האירוח שלנו. על מנת לקבוע את תצורת האירוע שלנו, עלינו להחליט מספר דברים. ראשית- כמה מוזמנים מגיעים לאירוע או לארוחה שאנו מתכננים? בהנחה ומדובר ב-20 אנשים, סביר שהאירוח יהיה פשוט וקליל יותר מאשר אירוע של 100 אנשים. באותה נשימה, נאפיין את מטרת האירוע. אם מדובר ביום הולדת של הילד הקטן וקהל המוזמנים הם חבריו לכיתה- נדע להיערך בהתאם. בסיטואציה אחרת שבה מדובר באירוע על האש עם החברים הטובים של המשפחה- סביר שיידרשו הכנות והיערכויות אחרות מאשר האירוע לילד. ובכן כפי שציינו, בשלב הזה אנו מאפיינים את האירוע על פי הנתונים היבשים, שיסייעו לנו בכל השלבים הבאים בארגון האירוע.

שלב שני – מזון

אולי החלק החשוב והמרכזי ביותר בכל אירוח. כאשר אנו בוחרים לארח כל סוג אוכלוסייה שהיא ובכל סוג של אירוע שהוא, דבר אחד יהיה בוודאות באירוע- מזון. בהתאם לסוג האירוע שאנו עושים (שאת הנתונים הללו אנו יודעים לאחר שביצענו את השלב הראשון), נדע להתאים את סוג המזון שאנו מביאים או מכינים לאירוע. הרשו לנו לציין עובדה מדעית- בכל אירוע שהוא, לא משנה טווח הגילאים של המוזמנים, שעת האירוע, מיקום האירוע או כל דבר אחר שיעלה לכם לראש- על האש יהיה הפתרון האידיאלי. חשבו על זה כך: אירוע בחצר ביתכם, מוזמנים בהתאם לסוג האירוע שלכם, ובמרכז האירוע ניצב גריל גז שעליו ניתן לשים בשרים, דגים, שיפודי ירקות ואפילו עופות צלויים. יכול להיות טוב מזה? כמובן שבהתאם לכמות המוזמנים ולסוג האוכלוסייה שמגיעה (ילדים או מבוגרים), רוכשים את הבשרים ששמים על גריל הגז.

שלב שלישי – מנהלות

בשלב זה אנו נערכים לאירוע מבחינה מנהלתית. מה זה אומר מנהלתית? הכוונה לכל ההיערכויות מבחינת כיסאות, שולחנות, מוזיקה ועוד- כל המעטפת החיצונית של האירוע. בהתאם לכמות המוזמנים לסוג האירוע שאותם אנו יודעים לאחר שביצענו את השלב הראשון, נדע כיצד להיערך מבחינת סוג המנהלות ואופי המנהלות: אירוע יום הולדת של הילד הקטן שלכם, יכול להיות שיצריך קוסם או כל סוג של מפעיל אחר. לעומת זאת, אם מדובר באירוע של חברים ובערב על האש מפוצץ, תוכלו להביא ערכת או מערכת מוזיקה שתנעים את האוזן בזמן שלועסים את הבשר הטעים. על אותו עיקרון נפעל בעניין כמות הכיסאות, השולחנות ועוד. כמובן שאם מדובר באירוע רב אנשים, יש לשקול הבאת שני גריל גז או יותר..

שלב רביעי – בחירת מיקום  שיהיה לנו אירוח ללא מאמץ

כאשר אנו בוחרים לארח קבוצת אנשים ללא יוצא מן הכלל, עלינו לבחור את מיקום האירוח. מיקום האירוח הינו חלק חשוב בתהליך הכנת האירוח, מכיוון שאם לא נדע להיערך לו בצורה נכונה- אנו עשויים להעמיד את האורחים בנקודה לא נוחה (לדוגמא- ללא מספיק מקום לשבת או לסבול מצפיפות יתרה). במידה ואתם בעלי חצר, פטיו גדול, מרפסת גדולה או אפילו גג פתוח- כל אלה עשויים להיות אחלה נקודות לאירוח. מה שחשוב לקחת בחשבון ולהתייחס אליו ביתר רצינות, הוא כמות המקום שיש בשטח שבחרתם. קחו בחשבון את מספר המוזמנים שאתם מעוניינים להביא ותנסו לדמיין אם נכנסים כלל האנשים בכיף ובחוסר צפיפות, ובנוסף אם יש מקום לכלל הציוד והמעטפת החיצונית- ובין היתר למנגל הגז שלכם. בהנחה ואתם צופים בעיה, תוכלו להעביר את האירוע למקום אחר. לדוגמא, בפארק הציבורי שבו מותר להבעיר אש, תוכלו למרכז מנגל גז, ולהתחיל לנפנף לכלל המוזמנים.

שלב חמישי – אלמנטים ותוספות אישיות

קודם כל קחו נשימה עמוקה. עברנו את "מסכת העינויים" של הקמת ואירוח האירוע. לאחר שביצענו אפיון לאירוע ולאחר שנערכנו מבחינת מזון, מנהלות וכל המעטפת החיצונית של האירוע- נותר השלב האחרון. בשלב זה אתם מחליטים אם אתם מעוניינים להוסיף איזשהו אלמנט אישי שלכם לאירוע. כאשר אנו אומרים אלמנט אישי לאירוע, אין הכוונה שתתלבשו לקוסם ותתחילו להפגין את יכולות הקוסמות שלכם. תוספות אישיות יכולות להיות בדמות שיפודי מרשמלו שנחרכים על גריל גז איכותי. אפשרות נוספת היא מכונת פופקורן שתוצב באחת מפינות האירוע- למעשה מדובר בכל מה שעולה לכם לראש ואתם חושבים שעשוי לשפר ולהנעים את זמנם של אורחי האירוע או הארוחה.

בשלב הזה אתם אמורים לקחת צעד אחורה, להסתכל על האירוע מזווית אחרת (לאחר שהבנו כיצד אנו הולכים לעשות את האירוע ומה אנו הולכים לעשות בכל שלב), ולחפש איזשהו תוספת נעימה לאירוע.
*חשוב לציין שגם אם אתם לא מוצאים משהו כזה או אם התקציב שהעמדתם לאירוע נגמר- אין מדובר בחובה כלל וכלל! במידה ופעלתם על פי העקרונות וארבעת השלבים שציינו קודם לכן, האירוע שלכם ייצא נפלא והאירוח יעבור בקלילות ובהנאה- ללא שום חרדה.

לסיכום – מטלת האירוח נראית פשוטה מתמיד!

מטרת המדריך הייתה להמחיש לכם ולסייע לכם לצלוח את משימת האירוח בצורה הפשוטה והכיפית ביותר. באמצעות חמשת השלבים שציינו במדריך הזה, תוכלו ליהנות מכל שלבי האירוח: גם משלבי הכנת האירוח על כלל היבטיו (מנהלות, מעטפת חיצונית, מזון ועוד) וכמובן בעת יום האירוח- היום שממנו כל כך הרבה אנשים חרדים ופוחדים. טיפ אחרון שאנו נותנים לכם לפני שאנו שולחים אתכם לפרוש כנפיים ולהתחיל להזמין אנשים לארוחה הבאה- מנגל גז איכותי ומקצועי יהפוך את האירוח למצוין אפילו יותר!

אהבתם את המתכון הזה? שתפו ברשת !

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
0
אירוח ללא מאמץ בחמישה שלבים פשוטים 2