מתכון להכנת אנטריקוט מעושן וצריבה הפוכה

תוכן עניינים

מחפשים מתכון מושלם לאנטריקוט מעושן?

עם המעשנות של וובר תוכלו לקבל תוצאות מדהימות וטעימות!
צריבה הפוכה היא דרך נהדרת לצליית אנטריקוט. מומלץ לנסות!

מצרכים:

3 קילו נתח מספר 1 (ורד הצלע)
2 כפות מלח גס
2 כפיות פלפל שחור גרוס
1 כף שום גבישי
מעט גרעיני כוסברה טחונים
מעט גרגירי חרדל קצוצים
מעט גרגירי קימל
מעט צ'ילי גרוס
שמן זית
2-3 גושי עץ לעישון היקורי/מסקיט

אופן ההכנה:

מורחים את הנתח בשמן זית (מומלץ להשתמש במברשת סיליקון יעודי) ונותנים לבשר לנוח מעט בטמפרטורת החדר.
מחממים מעשנה ל95-105 מעלות.
מערבבים את התבלינים יחד ומפזרים על הנתח.
מכניסים את הבשר למעשנה בקומה העליונה ומכניסים 3-2 גושי עץ לעישון.
כשהבשר מגיע לטמפרטורה פנימית של 56 מעלות מעבירים אותו לגריל גז/פחם שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות, ונותנים צריבה של 5-4 דק' מכל צד.

מורידים מהגריל ונותנים לבשר לנוח על כ-5 דק' טרם ההגשה (כדאי לעטוף מעט בנייר אלומיניום בזמן ההמתנה).

 

פורסים,מגישים ונהנים!.
אהבתם? שתפו חברים!
חפשו אותנו בפייסבוק – וובר ישראל
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה
    פופ אפ סניפים סגורים