בריסקט מעושן

 In מתכונים

הדרך המושלמת לחזה בקר מעושן!

מצרכים:
5-4 ק"ג נתח חזה בקר- בריסקט
1 בצל בינוני
ראש שום
בירה
שמן זית
שבבי עץ היקורי או פקאן
1 כף שבבי בצל,
1 כף שום גבישי,
1/2 כף צ'ילי גרוס,
3 כפות פפריקה מתוקה,
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף מלח אטלנטי או הימלאיה
רוזמרין מיובש
אופן ההכנה:
שימו לב! חזה בריסקט לוקח כ-10 שעות של עישון. ולכן כדאי להתחיל בהכנות בשעות הבוקר אם ברצונכם שהבשר יהיה מוכן לארוחת הערב..
חממו את המעשנת לטמפרטורה של 100-110 מעלות.
מומלץ לשטוף את הבשר מתחת לזרם מים פושרים ולייבשו בעזרת מגבת  נייר.
לפני התיבול אנו ממליצים לגלח מעט את שכבת השומן מעל הבשר, ולהשאיר שיכבה דקה מאוד של שומן.
בשכבה שנשארה יש לחרוץ חתכים בעזרת סכין לכל אורך השומן.
ערבבו את כל התבלינים היבשים יחד בקערה.
מרחו על הבשר שמן זית מכל הכיוונים.
פזרו בנדיבות את התבלינים על הבשר והדקו את התבלינים בעזרת הידיים.
הניחו את הבשר במעשנת וובר כאשר השומן פונה כלפי מעלה.
הכניסו את שבבי העץ מעל הפחמים וסגרו את המכסה.
* אין לפתוח את המכסה ב-7 שעות הראשונות!
לאחר כ-10 שעות כאשר הבשר כבר רך מספיק, הורידו את הבריסקט לתבנית אלומיניום. פזרו פרוסות בצל ושום מעל לחזה.
לתחתית התבנית מזגו את הבירה האהובה עליכם. (אין צורך ביותר מידי, תשמרו לעצמכם משהו…) וכסו את התבנית בנייר אלומיניום.
פתחו את פתחי האוורור במעשנת למקסימום כניסה של אוויר להעלאת הטמפרטורה.
החזירו את הבשר יחד עם התבנית למעשנת לעוד כ-שעה.
לאחר שעה, מומלץ להעביר את הבשר לקרש חיתוך מעץ ולתת לבשר לנוח כ-רבע שעה בטמפרטורת החדר.
פורסים את הבשר לרצועות ומגישים!
פוסטים אחרונים

השאר תגובה

0
0

התחל חיפוש

שינוי גודל גופנים
0
סלמון מעושן במעשנת ווברשיפודי שייטל על הגריל