האתר הרשמי של וובר ישראל
9200* מהנייד

דג שלם מעושן עם עשבים במעשנה

דג שלם מעושן עם עשבים במעשנה הוא מן המתכונים שמזכירים לנו את הבית של סבתא. מדובר במתכון כלכך טעים וכלכך קליל שאין מה לעשות בו כמעט חוץ מלהמתין, והטעם? הטעם לא רק נוסטלגי הוא גם מצוין ונהדר. אז איך מכינים דג שלם במעשנה? מה זה דג מעושן בכלל? ואיך בוחרים מעשנה לבית, אנחנו כאן כדי ללמד אתכם את הסודות לדג מוצלח. 

קצת היסטוריה על המעשנות לפני שנתחיל

אז לא הרבה מכירים את הסיפור של המעשנות וחושבים שמדובר בכלי מודרני או כלי לעשירים בלבד ואנחנו כאן כדי לשבור את הסטיגמה. המעשנות מחזיקות בסיפור מרתק מאוד, כלי היסטורי ועתיק יומין אשר היה נפוץ בעיקר אצל המשפחות דלות האמצעים בעבר. חלוקת המשאבים בעבר הייתה אחרת ומשפחות עניות לא היו יכולות להרשות לעצמן להחזיק בבשרים ודגים, אז עד שידיהם היו משיגות בשר טרי או דג איכותי הם היו מעוניינים לשמור אותו לזמן ארוך ככל הניתן, וככה נכנסה המעשנה לתפקיד.

 

כלי ויראלי בימים אלו

אז אם מההיסטוריה נחזור להווה, מדובר באחד מן הכלים הוויראליים ביותר היום ברשת. מי מאיתנו לא יצא לו לראות לפחות כמה פעמים ביום אנשים מכינים אוכל במעשנות ומעלים את הסרטונים של המעשנות שלהם ושל התוצאות של המעשנה בפייסבוק או באינסטגרם וכן בשאר הפלטפורמות השונות. אז כן, היום הוא הפך לכלי צלייה מוכר וידוע ועקב כך גם שוק המעשנות הביתיות בשנים האחרונות צובר תאוצה במהירות מסחררת. מה שכן, המעשנה לרוב צריכה זמן בכדי להכין את האוכל אבל אתם לא תאמינו כמה היא פשוטה לתפעול.

  • מעשנת פלט SMOKEFIRE EX6

    8,499.00
    הוספה לסל
  • מעשנת פלט SMOKEFIRE EX4

    7,299.00
    הוספה לסל
  • מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 47Ø + כיסוי

    1,999.00
    הוספה לסל
  • מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 37Ø + כיסוי

    1,399.00
    הוספה לסל

בואו ננפץ את המיתוס – מעשנה היא לא קשה בכלל לתפעול

אז רבים מסתכלים על המעשנה וחושבים לעצמם שמדובר בכלי מאוד קשה לתפעול ושקשה מאוד להכין איתו מאכלים טעימים. אבל ממש לא כך הדבר, המעשנות הן כלכך קלות לתפעול והדבר היחיד שלוקח בהן זמן זה הבישול המיוחד שלהן שמביא למוצרים את הטעמים הנפלאים שמגיעים מתהליך העישון. אז כן מדובר בכלי מאוד פשוט לתפעול ואהוב במיוחד, ומי שמעוניין לדעת איך משתמשים ממש במספר דקות אפשר להבין את הראציונל שלו ולהכין אחלה ארוחות בקלות רבה.

 

קניית מעשנה ביתית – כמה חוקים בסיסיים

אז השתכנעתם והחלטתם לרכוש מעשנה? מדובר ברכישה נכונה מאוד לכל אדם שקורה לעצמו אוהב בישול. הכלי מביא לאוכל טעמים אחרים ומעניינים יותר והוא נוח מאוד לתפעול. האוכל יוצא מיוחד יותר ורבים מן האנשים מתמכרים למעשנות ומעדיפים לזנוח את שיטות הצלייה האחרות לאחר ניסיונות כאלה. אנחנו כאן ללמד אתכם מספר חוקים בסיסיים.

 

תקציב מראש יכול לפטור לכם הרבה בעיות

היום למעשנות יש חוקים חדשים ואפשר לרכוש מעשנה איכותית לבית במחירי רצפה של ממש. לכן חשוב לדעת לעשות את ההפרדה ולבצע בחירה של התקציב לפני שאתם מגיעים לרכוש את המעשנה, הדבר יתן לכם נחת רוח ותוכלו לראות בדיוק את המעשנה שמתאימה לכם ללא חריגה מהתקציב שאתם יכולים להרשות לעצמכם.

 

התייעצות עם מומחה יכולה לחסוך כאב ראש

אז אנחנו גם ניתן לכם את העצה שאולי נראית הכי מובנת מאליו, אבל רבים מן האנשים מגיעים לרכוש מעשנה על עיוור מה שגורם להם לאחר מכן לא לאהוב את הרכישה ולהזניח אותה. אנחנו ממליצים לעשות את הדבר הבא- להתייעץ עם אדם שמבין בין אם דרך הרשתות החברתיות או אדם שאתם מכירים שמבין בדיוק בתחומים הללו של המעשנות. הוא ידע לכוון אתכם ולהסביר לכם על הסוגים השונים וכמובן לעזור לכם ולענות על כל השאלות שיש לכם לפני הרכישה.

 

עוד בנושא מעשנות בשרים

 

מתכון להכנה של דג שלם מעושן עם עשבים במעשנה

אז הגענו לחלק המעניין, וזה הכנה של דג שלם מעושן עם עשבים במעשנה. איך מכינים את הדג אתם שואלים? בואו נתחיל במרכיבים עצמם, לשם הכנת הדג נצטרך את המצרכים הבאים:

דג שלם מספר הדגים כמספר האנשים
שמן זית 1.5 כפות
לימון חצי לימון לכל דג
פטרוזיליה 3 גבעולים לכל דג
רוזמרין ענף שלם לכל דג
סומק 2 כפיות
מלח לפי טעם
פלפל לפי טעם

 

שלב ראשון – הכנת הדג עצמו לפני הצלייה

אז השלב הראשון בהכנה של דג שלם מעושן עם עשבים במעשנה הוא הכנת הדג. את הדג אפשר לבחור ולא חשוב כל עוד מדובר בדג טרי ניתן להשתמש בדניס, פורל, אמנון, לוקוס או כל דבר אחר שאנחנו אוהבים שלם, חשוב לבקש שיגיע בלי עצמות ובלי קשקשים שנוכל להנות ממנו. עכשיו ניקח את הדג, נמרח אותו בשמן מבפנים ומבחוץ ולאחר מכן ניקח את שאר המרכיבים ונתבלן אותו איתם. לאחר מכן נוסיף שתי חתיכות לימון מבפנים לטעם טוב יותר.

 

שלב שני- צלייה של הדג במעשנה

דג שלם מעושן עם עשבים במעשנה, צריך להיכנס למעשנה וההמלצה היא לתלות אותו בפנים לצלייה אולטימטיבית. נכניס אותו לבפנים במעשנה וניתן לה לפעול לפחות שעה אחת. איך נדע שהדג מוכן? מאוד פשוט אם הבשר של הדג מבפנים במרכז הוא לבן ויפה, הדג שלנו מוכן לאכילה וקיבל את כל הטעמים שרצינו מהמעשנה.

תנו לו את השעה שלו בתוך המעשנה שיספוג טעמים כמו שצריך, תוציאו, תניחו על הצלחת, אתם יכולים גם לסחוט עליו עוד חצי לימון לשיפור הטעמים ויש לכם ארוחה מדהימה. אז לסיכום, דג שלם מעושן עם עשבים במעשנה הוא טעים ונהדר וקל מאוד להכנה, לא צריך להיות שף כדי להנות מדג איכותי, אנחנו ממליצים מאוד על המתכון ולא רק כי הוא פשוט להכנה, הוא גם פשוט מושלם לכל אוהבי הדגים.

תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.
אנו בוובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע העולה שלנו, מגוון המוצרים הייחודים שלנו והמגוון הענק שלנו מכל הסוגים, חשמל – גז – פחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמצאנו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. אנו ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

Weber ישראל בפייסבוק | Weber ישראל באינסטגרם | Weber ישראל ביוטיוב

אודות Weber ישראל | מייל המשרד: cs@weber.co.il

weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מתכונים נוספים עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה