הכנת קינוחים במעשנת פלט

קינוח הוא בטח לא הדבר הראשון שחשבתם להכין, כשהחלטתם לקנות מעשנת פלט. אבל למעשה, הכנת מתוקים על הגריל או במעשנת, אינה דבר חדש. המאכלים המתוקים הנפוצים ביותר להכנה בגריל, או במעשנת הם פירות מעושנים, מצופי בסוכר וקינמון. במקרה הזה אפשר להשתמש בסוגים שונים של פירות, שהופכים לקינוח מקורמל, מתוק, מלא בטעמי עישון עמוקים ומרגשים, חגיגי וטעים להפליא.

אבל למעשה, אפשר להכין במעשנת פלט מגוון גדול של קינוחים מפתיעים, כמו עוגת גבינה, סמורז, בראוניז ועוד. רוצים לדעת איך עושים את זה? המשיכו לקרוא.

 

בראוניז במעשנת פלט

מצרכים

  • שבבי עץ פקאן
  • חצי כוס קמח לבן, או נטו גלוטן, או קמח שקדים
  • רבע כוס קקאו
  • רבע כפית מלח
  • 120 גרם שוקולד מריר
  • ¾ כוס קוקוס
  • כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כוס קוביות שוקולד חלב, או שוקולד לבן

 

הוראות הכנה

  • ממלאים את מיכל הפלט בשבבי פקאן שיספיקו לחצי שעה בערך
  • מכוונים טמפרטורה של 175 מעלות
  • משמנים תבנית בינונית
  • ממיסים את השוקולד המריר עם שמן הקוקוס בסיר קטן, או במיקרו
  • מעבירים לקערת מיקסר, מוסיפים וניל וסוכר ומפעילים
  • טורפים את הביצים בקערה נפרדת ומוסיפים למערבל
  • עוצרים את המערבל כדי להוסיף את הקמח והקקאו, מפעילים שוב על מהירות נמוכה
  • מעלים מהירות לדקה נוספת, נזהרים לא לערבל יותר מדי
  • עוצרים את המיקסר, מוסיפים את שברי השוקולד ומערבבים ידנית בעדינות
  • מוזגים את התערובת לתבנית ומעבירים למעשנת ל 25 דקות לקבלת בראוניז רטובים ולחים
  • אם רוצים עוגת שוקולד יבשה יותר, משאירים 5 דקות נוספות
  • מוציאים וחותכים
  • מומלץ להגיש עם גלידת וניל

 

מתכון טארט טאטן במעשנת פלט

  • שבבי עישון של עץ תפוח
  • שתיים וחצי כוסות קמח
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 8 כפות חמאה רכב
  • 7 כפות מים קרים מהמקרר
  • 8 אגסים חתוכים לחצאים ופרוסים לפרוסות (אפשר גם אפרסק טרי קלוף במקום אגס)
  • רבע כוס חמאה

 

הוראות הכנה

מכניסים למיכל הפלט שבבים שיספיקו לעישון של שעה בערך

מכוונים טמפרטורה ל 190 מעלות ונותנים לה זמן להתחמם

 

מכינים את הבצק

  • מעבירים למעבד מזון קמח וסוכר, ומערבבים היטב
  • מוסיפים בהדרגה את החמאה ומערבבים בפולסים לאחר כל תוספת
  • מוסיפים בהדרגה את המים תוך הפעלת המערבל בפולסים, עד יצירת בצק אחיד
  • חשוב להקפיד על לישה קצרה ככל האפשר כדי ליצור בצק פריך וטעים
  • יוצרים כדור מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה

 

הכנת המלית

  • מכניסים לסיר קטן אבקת סוכר עם רבע כוס חמאה
  • ממיסים וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהנוזל מתכהה מעט
  • מוזגים את הנוזל לתוך תבנית עוגה
  • מסדרים מעל את פרוסות הפרי

 

הרכבת הטארט

  • מוציאים הבצק מהמקרר
  • מרדדים לעלה דק ועגול
  • מחוררים את עלה הבצק עם מזלג
  • מכסים את העוגה, תוחבים את קצוות הבצק כך שיכסו את האגסים
  • חותכים שאריות בצק

 

מכניסים למעשנת ל 45 דקות, או עד שהפירות מזהיבים, המיץ מתאדה ונשאר רוטב קרמלי, מלא טעמי פרי ועשן,

מוציאים מהמעשנת, ממתינים כ 5 דקות (לא יותר, כי הסוכר מתקשה ונדבק לתבנית) ואז הופכים את הטארט בזהירות על צלחת הגשה.

מומלץ להגיש עם גלידה, או קצפת, אבל זה טעים גם בלי כלום.

 

טארט תפוחים אישי במעשנת פלט

  • פלט מעץ תפוח
  • 7 תפוחים ירוקים חמוצים מזן סמית
  • בצק עלים אחרי הפשרה של לילה במקרר, מרודד, או בצק פילאס – שהוא בצק עלים דק ועדין, או בצק פריך לעוגות
  • מעט קינמון ואגוז מוסקט
  • כפית תמצית וניל
  • רבע כפית רום, או ליקר פירות
  • 2 כפות שמן קוקוס, או חמאה
  • 4 כפות דבש, או סילאן
  • רבע כוס אגוזי פקאן טחונים גס
  • מעט סוכר וקינמון לקישוט אחרי האפייה

 

הוראות הכנה

  • ממלאים את מיכל הפלט בשבבים שיספקו לכם לארבעים דקות עישון לפחות
  • מכוונים לטמפרטורה של 10 מעלות וממתינים להתחממות
  • להכנת התפוחים, מסירים את הליבה ומרוקנים מעט, כדי להשאיר מקום למילוי
  • חותכים בזהירות פרוסה דקה מהחלק התחתון של התפוח כדי שהוא יעמוד ישר בזמן האפייה
  • נזהרים להשאיר את התחתי שלמה וללא חורים
  • חותכים את החלק העליון
  • את השאריות חותכים לקוביות קטנות
  • בקערה גדולה מערבבים את כל השאריות החתוכות עם דבש, תבלינים, אגוזים טחונים ותמציות טעם
  • מחממים את השמן, או החמאה, מוסיפים את תערובת התפוחים המתובלים והחתוכים, מערבבים לשתי דקות ומסירים מהאש
  • מכניסים את המילוי לתוך החלל שנוצר בתוך התפוחים
  • מכינים מהבצק רצועות ברוחב חצי סנטימטר ואורך של כ 10 ס"מ
  • מכינים דוגמת שתי וערב ומכסים את התפוחים מלמעלה
  • מעל הבצק מפזרים מעט מתערובת הסוכר והקינמון
  • מניחים את התפוחים בתבנית עמוקה
  • מוסיפים רבע כוס מים בתחתי התבנית
  • מכסים בנייר כסף ומעבירים למעשנת החמה ל 20 דקות
  • מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 20 דקות, או עד שהבצק שחום ופריך והתפוחים רכים
  • מגישים חם עם קצפת, או גלידה

 

מתכון קרם ברולה במעשנת פלט

  • פלט מעץ תפוח
  • ליטר שמנת מתוקה
  • חצי מקל וניל, או כפית תמצית וניל
  • 6 חלמונים
  • כוס סוכר
  • 6 כוסות מים חמים

 

הוראות הכנה

  • ממלאים את מיכל הפלט בשבבי עץ תפוח שיספקו לכם לשעה בערך
  • מכוונים לטמפרטורה של 160 מעלות ומחכים שהמעשנת תתחמם
  • לתוך סיר רחב מוזגים שמנת ומחממים על להבה בינונית גבוהה
  • מוסיפים וניל ומביאים לרתיחה
  • מסירים מהאש
  • אם השתמשתם במקל וניל – מוציאים אותו מהסיר

 

בנפרד – מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה

מוסיפים בהדרגה את השמנת תוך כדי ערבוב עדין

 

  • מוזגים את התערובת לתוך 6 תבניות אישיות, מתאימות לאפייה
  • מסדרים את התבניות האישיות בתבנית עמוקה
  • מוזגים לתבנית הדולה מים חמים עד חצי גובה התבניות האישיות
  • מכניסים את התבנית הגדולה למעשנת ואופים בערך 45 דקות, או עד שהקרם מתחיל להתייצב
  • מסירים מהאש ומניחים להתקרר
  • מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, אם כי אפשר להכין גם יומיים מראש
  • לפני ההגשה, מוציאים מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר
  • מפזרים מעל סוכר וצורבים אותו בעזרת מבער טוב, עד שהסוכר נמס ומשחים מעט
  • נותנים לקרם לנוח כמה דקות לפני ההגשה

 

בתאבון!

רוצה לחזור למשהו מסוים בעמוד?
weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כתבות נוספות עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה