חזה עוף בגריל עם רוטב אננס ואורז פלפל לימון

 In מתכונים

חזה עוף בגריל גז עם רוטב אננס ואורז פלפל לימון

רוטב אננס
כוס רסק אננס (בערך 1 צנצנת)
1 פלפל חלפיניו גדול, ללא הגרעינים, קצוץ היטב (לשמור 1 כף בצד לאורז)
¼ כפית שבבי פלפל אדום יבש
4 כפיות מיץ לימון
½ כפית מלח
אננס טרי שלם, חתוך לקוביות של ½ ס"מ
1 כוס אורז יסמין
1 כף גרידת לימון
1 כף מיץ לימון
4 חצאים של חזה עוף
1 כף שמן זית כתית מעולה (extra virgin)
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
¼ כוס עלי נענע/מנטה קצוצים גס
מכינים גריל לצלייה ישירה בחום בינוני של °175 – °230 צלסיוס.
בסיר קטן טורפים רסק אננס, פלפל חלפיניו ופלפל אדום יבש. מוסיפים 2 כפות מים, מיץ לימון ומלח ומבשלים על אש בינונית למשך דקה. מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית גבוהה, וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב בערך 4 דקות.
מורידים מהאש ונותנים להתקרר 5 דקות.
מעבירים מחצית הכמות לקערה להברשת העוף בזמן הצלייה.
לרוטב שנשאר בסיר מוסיפים אננס טרי ו 2 כפות מים.
שמים את הסיר על אש בינונית גבוהה וממשיכים לבשל 4 דקות.
מבשלים את האורז עפ"י הוראות היצרן.
כאשר האורז מוכן מערבבים פנימה פלפל חלפיניו קצוץ ששמרנו בצד (1 כף), גרידת לימון ומיץ לימון.
מברישים את נתחי החזה עוף בשמן זית ומתבלים בפלפל ומלח.
מעבירים לצלייה על גריל גז או גריל פחם, מתחילים עם הצד החלק כלפי מטה. צולים עם המכסה סגור 8 עד 12 דקות בסה"כ. במהלך הצלייה מברישים את נתחי חזה העוף ברוטב ששמרנו בצד בקערה והופכים, 3 – 4 פעמים.
כשהבשר מוכן מסירים מהאש ונותנים לו לנוח 3 עד 5 דקות.
הרכבת המנה:
מחממים טיפה את הרוטב בסיר.
מגישים חזה עוף עם אורז ועם רוטב אננס מעל. מקשטים עם עלי נענע/מנטה.
בתאבון
פוסטים אחרונים

השאר תגובה

0
0

התחל חיפוש

שינוי גודל גופנים
0
סטייק טונה ברוטב סיצילאניפינוק ליום חורפי - תפוחי אדמה ממולאים בנזיד שעועית ונקניקיות מעושן