חזה עוף צלוי ותפוחי אדמה צלויים בגריל ברוטב וויניגרט של שום ואורגנו

 In מתכונים

חזה עוף צלוי ותפוחי אדמה צלויים בגריל ברוטב וויניגרט של שום ואורגנו

 

לוויניגרט

8 שיני שום צלוי (לדאוג לצלות מראש את השום)

1/4  כוס חומץ בן יין לבן

2 כפות של עלי אורגנו טריים

2 כפות של עלי פטרוזיליה טריים

1 כף דבש

1/2  כפית מלח

3/4  כוס שמן זין כתית מעולה (Extra Virgin)

1/4  כפית שבבי פלפל צ'ילי יבש

4 נתחי חזה עוף נקיים ומוכנים לבישול

 

12 תפוחי אדמה קטנים (מהסוג של תפוחי אדמה למיקרו)

מלח

שמן זין כתית מעולה (Extra Virgin)

4 נתחים של חזה עוף

פלפל שחור גרוס טרי

ענפים של אורגנו טרי לקישוט

ענפים של פטרוזיליה לקישוט

 

הכנת הוויניגרט

מכניסים לבלנדר את השום, החומץ, את עלי הפטרוזיליה ואת האורגנו, מלח ודבש. מרסקים היטב. מוסיפים תוך כדי ריסוק את שמן הזית (לאט לאט), עד לקבלת רוטב במרקם חלק.

לבסוף, מוסיפים את שבבי הצ'ילי ומערבבים ידנית.

 

שמים את תפוחי האדמה בסיר בינוני, מכסים במים קרים ומוסיפים כפית מלח. מביאים לרתיחה על אש גבוהה וממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה כמעט מוכנים (הכוונה היא שכאשר דוקרים את תפוח האדמה עם סכין, הסכין נשלף לא בקלות, עם קצת התנגדות). חשוב מאוד לא לבשל את תפוחי האדמה עד שהם מוכנים לגמרי – בהמשך הם ייצלו על הגריל.

מורידים מהאש ומסננים, מניחים בצד עד שהם מתקרים מספיק כדי לגעת עם הידיים.

כשהם קרים מספיק חוצים אותם לאורך.

 

מכינים גריל גז לצלייה ישירה בחום בינוני 170 – 230 מעלות.

 

לוקחים את הנתחים של החזה עוף, ומברישים אותם בשמן זית משני הצדדים.

עושים את אותו הדבר עם תפוחי האדמה.

מתבלים את העוף ותפוחי האדמה במלח ופלפל .

 

צולים את העוף על הגריל – בערך שש עד שבע דקות, עד שהעוף מתחיל לקבל צבע יפה עם סימנים קלים של חריכה.

הופכים וממשיכים לצלות עוד 5 עד 6 דקות.

תוך כדי צליית העוף מניחים את תפוחי האדמה על הגריל – מתחילים עם הצד החצוי כלפי מטה.

תפוחי האדמה צריכים צלייה ממש קצרה – בערך 2 – 3 דקות מכל צד (תלוי בגודלם).

כשהעוף ותפוחי האדמה מוכנים, מורידים אותם מהגריל, מעבירים לקערה ומזליפים מיד מרוטב הוויניגרט.

נותנים למנה לנוח 5 דקות לפני ההגשה.

ממש לפני ההגשה מקשטים עם עלי אורגנו ועלי פטרוזיליה טריים.

 

בתאבון!

פוסטים אחרונים

השאר תגובה

0
0

התחל חיפוש

שינוי גודל גופנים
0
חברת Weber ישראל מגישה: בקר מוקפץ בזמן קצר!טאקו של עוף בבירה