כתף טלה מעושן – מעדן!

 In כללי

כבש מעושן במעשנה של וובר זה גם טעים וגם פשוט.
רוצים ארוחה מדהימה שקלה מאוד להכנה?

הנה המתכון.

כתף טלה
מצרכים:
כפית תערובת קארי צהוב
3 כפות סוכר חום
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפיות זרעי סלרי טחון / 1 כף מלח גס
1 כף שום גבישי
2 כפות זרעי כוסברה שלמים
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית ציפורן טחון (לא חובה)
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית זרעי קימל טחון
שמן זית
עלי טימין
גושי עץ דובדבן
אופן ההכנה:
מערבבים את התבלינים היבשים יחד.
מורחים את הבשר בשמן זית, מפזרים את התיבול ומהדקים היטב לבשר.
מכניסים למקרר ל- 12 שעות (כשהבשר עטוף בניילון נצמד או סגור בכלי אטום)
מחממים מעשנה ל 100-110 מעלות, מוסיפים את גושי העץ,
ממלאים את מיכל הנוזלים במים ומוסיפים עלי טימין למים.
מכניסים את שוק הטלה לכ- 8 שעות )עד טמפרטורה פנימית של 82 מעלות(.
מעלים את הטמפרטורה של המעשנה ל 130 מעלות.
לאחר שעה מוציאים את השוק מהמעשנה, מניחים על רשת, מניחים מעל הבשר נייר אלומיניום
וממתינים כ- 30 דקות טרם ההגשה.

שתפו אותנו בתמונות!
בהצלחה!!

פוסטים אחרונים

השאר תגובה

0
0

התחל חיפוש

שינוי גודל גופנים
0
עישון בשרים ראשית