איך להכין פרגית על גריל גז

מהו נתח הפרגית

להכין פרגית על האש – בשר פרגית הוא אחד מהנתחים המבוקשים ביותר בישראל וזאת על-אף מחירו היקר יחסית לנתחים אחרים. הסיבה לפופולאריות הרבה שלו בקרב אוכלי הבשר וחובבי המנגלים, היא רמת השומן הגבוהה שלו שגורמת לו להיות עשיר בטעמים. על אף כי “פרגית” הוא גם הכינוי לעוף צעיר, הכוונה ב”נתחי פרגית” היא בדרך כלל לבשר הנלקח מירכי העוף, שהן חלק שומני יחסית וכאמור, טעים במיוחד. את הפרגית ניתן לקנות בכל סופר, כשהיא קפואה או כבר מוכנה לאכילה. כמו לגבי כל נתח בשר, חשוב לקנות אך ורק פרגיות מתוצרת איכותית ואם הן קפואות יש לוודא כי תאריך התפוגה שלהן אינו קרוב מדי.

להכין פרגית על האש – שיטות שונות לפריסת פרגיות

פרגיות נהוג לאכול בכמה צורות. הצורה הראשונה והנפוצה ביותר היא בשיפודים. כדי להכין שיפודי פרגית על האש, מומלץ להשתמש בשיפודי מתכת ולא בשיפודי עץ זולים. שיפודי מתכת תורמים להתחממות המהירה של הבשר ומסייעים לו להיות מוכן מבפנים ומבחוץ במקביל. זאת לעומת שיפודי עץ שמחירם אמנם אטרקטיבי יותר והם לא דורשים ניקיון, אך לא תורמים רבות לאופן הבישול של הנתח. את השיפודים ניתן לתבל במגוון תערובות תבלינים המוסיפים לטעמם או להשרות במרינדות שונות בטרם הצלייה. ככל שההשריה תהיה ארוכה יותר ותעמוד על כמה שעות ואפילו יממה שלמה, כך יספגו הטעמים טוב יותר והשיפודים יהיו מעדן של ממש. כמובן, שיש לאחסן את השיפודים במרינדה במקרר, כדי שלא יצטברו על הנתחים חיידקים והבשר הרגיש יתקלקל.

הצורה השנייה בה נהוג לצרוך פרגיות ידועה בשמה “סטייק פרגית”. יש לציין כי זהו אינו באמת סטייק והשם מתייחס לשיטה בה מדקקים את נתח הפרגית עד שמתקבלת צורה שטוחה ורחבה. גם סטייק פרגית ניתן לתבל או להשרות במרינדות והוא אינו דורש שימוש בשיפודים משום סוג. את הסטייק ניתן לאכול בפיתה, לחמנייה, בין שתי פרוסות לחם או ללא לחם כלל.

בנוסף, ניתן לחתוך את נתחי הפרגית לחתיכות קטנות על-מנת להשתמש בהן בתבשיל קדירה או מוקפץ ולערבב אותם עם סוגי בשר נוספים או מזונות שונים. בכל מקרה, שיפודים וסטייק פרגית ניתן להכין בדרכים שונות, שהטעימה והידועה מכולן היא “על האש”, כלומר על מנגל.

להכין פרגית על האש

האמצעים השונים להכין פרגית על האש

כדי להכין פרגית על האש ניתן להשתמש כאמור בשיטות שונות, שאחת מהן היא המנגל. יש להבחין בין מנגל פחמים למנגל גז, שלכל אחד מהם יתרונות וחסרונות. גריל פחמים הוא לרוב קטן, נייד ומעניק לנתחי הבשר טעם מעושן וייחודי שהופך אותם לתוספת קולינרית אהודה בכל ארוחה ובעיקר בארוחת בשרים על האש. יחד עם זאת, הוא אינו פשוט לניקוי בשל האפר והלכלוך הרב המצטברים מהפחמים ובנוסף, העשן המופק ממנו אינו בריא ואף פוגע באיכות הסביבה. כמו כן, המבנה של גריל הפחמים לא השתנה רבות לאורך השנים ולא כולל למשל מערכת ניקוז שומנים ושכלולים נוספים שיש בגריל גז.

גריל גז לעומת זאת, הוא האלטרנטיבה המודרנית למנגל והיתרונות שלו רבים. הוא קל לתפעול ולניקוי, ניתן לשלוט בו על עוצמת החום בצורה מדויקת (ישנם אפילו סוגים המתחברים לאפליקציה בטלפון החכם וניתן לשלוט על עוצמת החום ואחידותו מרחוק) ובניגוד לגריל הפחמים, גם לא מצריך שימוש בחומרי בעירה ודלקה, שהם לרוב רעילים כשלעצמם ונספגים בעשן החודר לאוכל. גריל גז הוא לרוב מאסיבי יותר ולכן מתאים בעיקר לשימוש בתוך הבית או בחצר. מחירו אמנם גבוה יותר מגריל פחמים, אך יחד עם זאת הוא מסוגל להכיל כמות גדולה יותר של בשרים, כך שניתן לארח ארוחה רבת משתתפים בקלות.

אל שתי השיטות האלו מצטרפת המעשנת, שתפקידה לעשן את נתחי הבשר והפרגיות בתוך תא סגור, שאינו מפיח עשן אל סביבתו ושאין צורך להוסיף לו פחמים או חומרי בעירה. יש לציין כי משך העישון במעשנת בשרים מקצועית הוא איטי יחסית ושונה מאוד מגריל גז וגריל פחמים בהן הצלייה מסתיימת תוך מספר דקות. יחד עם זאת, מעשנת מעניקה לבשר טעם נדיר וכשמדובר בנתחים כמו פרגיות, שהם טעימים ועסיסיים כשלעצמם, מתקבל תענוג ששווה את זמן ההמתנה. כשמדובר בנתחים קטנים יחסית של פרגית כמו קוביות, ניתן גם להקפיץ אותם גם במחבת, או לבשל כחלק מתבשיל קדירה. ניתן גם להכין את הפרגית בתנור, אך במקרה זה יש להקפיד שלא לצלות יתר על המידה ולייבש את הנתחים.

מה חשוב לבדוק כשקונים גריל גז?

כשבוחנים את היתרונות והחסרונות של כל שיטה, גריל גז הוא הפתרון הנראה האידיאלי ביותר וזאת בפער משמעותי על-פני השיטות השונות. יחד עם זאת, יש כמה דברים שחשוב לשים אליהם לב כשרוכשים גריל גז. ראשית, יש לרכוש את הגריל מחנות מוכרת ואמינה המתמחה במוצרי גריל כמו גריל גז, גריל פחמים ומעשנות. שנית, יש לוודא כי ניתנת אחריות על הגריל וגם לקחת בחשבון שאחריות ארוכה מעידה על הבטחון הרב של היצרן או היבואן במוצר. אחריות של 10 שנים למשל, היא אינדיקציה לכך שתוחלת החיים של גריל הגז היא ארוכה משמעותית.

כמו כן, חשוב לשים לב להבדלים בין הגדלים. גודל הגריל משפיע על המחיר, אך אם אתם נוהגים לארח כמויות גדולות של אנשים או להאכיל משפחה גדולה, רצוי להשקיע בגריל גז גדול שיכיל כמות מכובדת של בשרים ופרגיות. עוד פרמטר המשפיע על מחירו של גריל גז הוא החומר ממנו הוא עשוי וגם בהיבט הזה, שווה להשקיע בגריל גז יקר יותר אך עשוי חומרי גלם איכותיים ועמידים, כמו גם בטיחותיים למגע ישיר עם מזון וחום. בכלל, אל תתפשרו על האיכות של גריל גז ואף אמצעי לצליית בשר שאתם רוכשים, החל ממחבתות וכלה במעשנות. כלים איכותיים, בשילוב עם תיבול במשורה וצלייה מדויקת, הם המפתח לארוחה בשרית למופת.

להכין פרגית על האש – מה כדאי להגיש ליד הפרגית?

ברגע שהורדתם את הפרגית מגריל הגז, קשה להתאפק שלא לאכול אותה מיד. אולם, רצוי להכין כמה תוספות מעניינות על יד הפרגית, שישדרגו את החוויה והטעמים. היתרון הגדול של נתחי הפרגית הוא שטעמם משתלב היטב עם טעמים רבים אחרים כמו למשל של אורז, תפוחי אדמה צלויים, פירה, חומוס, תירס ועוד. ניתן גם להכין ירקות על האש ואם יש לכם גריל גז איכותי אתם יכולים אף להכין במקביל שיפודי פרגית ושיפודי ירקות, שכוללים עגבניות שרי, חתיכות פלפל, פרוסות בצל, קישואים ועוד. מדובר בתוספת לא משמינה וטעימה שמשתלבת נהדר עם הפרגיות ויחד עם פחמימה בצורת תפוחי אדמה או אורז, אתם יכולים ליצור ארוחה שלמה ומשביעה.

בכל מקרה, יש לאכול את הפרגיות זמן קצר לאחר שירדו מהגריל. אם אתם חשים שהן אינן עשויות מספיק או אם יש לכם אורחים שאוהבים את הבשר שלהם כשהוא WELL DONE, ניתן להשאיר את הפרגיות על גריל הגז עוד מספר דקות ואפילו להחזיר אל המנגל שיפוד שכבר נגסו ממנו ולא היה מספיק עשוי. במידה ונותרו לכם שאריות, ניתן לאחסן את הפרגיות במשך יום-יומיים במקרר בכלי אחסון אטום על-מנת לשמור על טריותן.

אהבתם את המתכון הזה? שתפו ברשת !

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
0
סוגי בשר לצלייה ראשיתאירוח ללא מאמץ דילוג לתוכן