מעשנות בשרים מחיר

למעשנות בשרים מחירים מפתיעים מאוד בתקופה האחרונה. וזאת בעקבות כך שהם הפכו להיות מוקד העניין של חובבי הצלייה בארץ ובעולם, ותחביב העישון הפך להיות מעין סמל סטטוס המעיד על מקצועיות והבנה בתחום הבשר. עישון בשר הומצא לפני מאות שנים, כשמטרתו העיקרית הייתה למעשה לשמר את הבשר ולמנוע את קלקולו ללא אחסון נאות.

כיום כאמור, תפקידו של עישון הבשר הוא בעיקר בענף הקולינריה, ואנשים רבים מעוניינים לרכוש לעצמם מעשנת בשרים ביתית כדי לגוון את הטעמים בתפריט שלהם. למעשנות בשרים מחיר המותאם למה שהן מציעות, ועל כך ידובר במאמר הבא.

 

עישון בשרים – מתי זה התחיל?

עישון בשרים הוא בין השיטות העתיקות ביותר לשימור בשר, והשימוש בו החל כבר לפני מאות שנים. חיילים היוצאים לקרב, מלחים היוצאים ללב האוקיינוס, וחלוצים שיצאו לסייר בקטבים – היו מעשנים בשר במטרה לשאת אותו עמם מבלי שיתקלקל. כיום אנו משתמשים בעישון בשר בעיקר לצרכי טעם וגיוון התפריט שלנו, ובמרוצת השנים הוא הפך לתחביב עבור חובבי ומקצועני ענף הבשרים.

 

קצת על מעשנות בשרים

בעבר היה נהוג לעשן בשר באמצעות תלייה שלו מעל האח או כל מקור עשן אחר, ואילו היום אנו נהנים ממתקנים ייעודיים שעוזרים לנו לעשן בשר בצורה אופטימלית. המתקנים הללו נקראים מעשנות בשרים, וניתן לרכוש אותן אצל יצרניות בתחום הפנאי והקמפינג. בעבר הייתה נדרשת מיומנות גבוהה כדי לעשן בשרים, אך מעשנות הבשרים מהדור החדש הן פשוטות ונוחות לתפעול – ולכן מנגישות את עישון הבשר לכל מי שמעוניין. בעת רכישת מעשנות בשרים מחיר המעשנת יהיה תלוי בפונקציות שהיא כוללת, ועל כך ידובר בהמשך המאמר.

 

מעשנות בשרים מחיר

כיום, אנשים רבים בוחרים לרכוש לעצמם מעשנת בשרים ביתית, וזה מאפשר להם ליהנות מטעם ייחודי ומתחביב חדש וממכר. למעשנות בשרים מחיר המשתנה בהתאם למה שהן מציעות, ועלינו להכיר את הפרמטרים המשפיעים על כך:

 

גודל המעשנת

מעשנות בשרים גדולות תאפשרנה הכנת בשר רב באופן סימולטני, והן דורשות יותר חומרי גלם לייצורן. מעשנות בשרים מיוצרים מחומרים איכותיים ומבודדי חום דוגמת פורצלן, חרס ואמייל, ובאופן טבעי – ככל שיידרש יותר מהם כך יעלה גם מחירה של המעשנת. לרוב, אנשים שנוהגים לעשן בשר באופן יום יומי – יעדיפו לרכוש מעשנת בשרים גדולה יותר

 

מספר קומות צלייה

מעשנות בשרים רבות כוללות מספר קומות צלייה, וזה מאפשר לנו "לשחק" עם רמת החום ועישון הבשר. כך למשל, במידה ואנו מעוניינים להפחית את דרגת החום עבור נתחים מסוימים – ביכולתנו להעלות אותם לקומה גבוהה יותר שתרחיק אותם מעט ממקור האש. במידה ואנו מעוניינים לעשן נתח בשר בחום גבוה יחסית – נוכל להניח אותו בקומה קרובה יותר למקור האש.

 

חומר הבערה

מעשנות בשרים פועלות על גחלים או על גז, וגם הפונקציה הזו תשפיע על מחיר המעשנת. ברוב המקרים, מכיוון שמעשנת פחמים דורשת התעסקות רבה יותר – היא תהיה זולה יותר מאשר מעשנת גז. מעשנת הפועלת על גז צפויה להיות יקרה יותר, וזאת כיוון שהיא מאפשרת הצתה מהירה, לא מצריכה ליבוי וריענון של הפחמים, ובאופן כללי – היא יותר נוחה לעבודה.

 

יצרן המעשנת

יש חשיבות גבוהה לחברה המייצרת את מעשנת הבשרים שלכם! מעשנת בשרים ממותג איכותי צפויה להחזיק זמן רב יותר, ולשרת אתכם בצורה טובה יותר בשנים הבאות. כשאנו רוכשים מעשנת בשרים מאיכות טובה, זה אומר הרבה על החומרים שמהם היא מיוצרת – מה שישפיע ישירות על חוויית העישון שלנו, יעילות הכנת המזון, הבטיחות שלנו ושל הסובבים אותנו, וגם על המחיר כמובן. בנוסף, חברות מובילות לרוב מציעות אחריות מורחבת על מעשנות הבשרים שלהן.

רוצה לחזור למשהו מסוים בעמוד?
weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כתבות נוספות עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה