מתכון בוריטוס שוקולד בננה על גריל גז

תוכן עניינים

בוריטוס הם צורת הרבים של בוריטו – מאכל מקסיקני, שבדרך כלל ממלאים בבשר וגבינות, שעועית שחורה ועוף, עם או בלי ירקות צלויים. בישראל, הבוריטו עבר כמה טרנספורמציות והתאמות מעניינות וכיום אפשר למצוא שלל מתכונים יצירתיים עם בוריטו – כולל מתכונים מתוקים.

אז מה זה בכלל בוריטו ולמה שתרצו להכין קינוח על הגריל?

 

מה זה בוריטו?

בוריטוס הוא מאכל המבוסס על טורטיה מקסיקנית. באופן מסורתי, מכינים טורטייה מקמח תירס, אבל בארץ אפשר להשיג בעיקר טורטייה מקמח חיטה, אם כי גם ככה נהוג להכין בוריטו עם טורטייה מקמח חיטה אז אין באמת בעיה.

מהטורטייה אפשר להכין מאכלים שונים, כמו קסדייה, נאצ'וס ועוד, אבל כדי להכין בוריטו מן הטורטייה, מניחים מילוי על החלק המרכזי של הטורטייה ומגלגלים אותה לצורה של סיגר, או אגרול גדול. עכשיו אפשר לצלות את הבוריטו, לאפות או לטגן במחבת.

בכל מקרה, מתקבל גליל שמנמן ומפתה, שחום ופריך מבחוץ ומלא בכל טוב מבפנים. כדי לקבל אקסטרא פריכות על החלק החיצוני של הבוריטו, כדאי למרוח עליו מעט שמן, או חמאה מומסת.

 

למה להכין בוריטו מתוק על גריל גז?

ראשית כל, מדובר על מתכון סופר – קל. אתם לא צריכים להכין את הבצק, אלא רק לקנות חבילה לש טורטיות מוכנות בסופר, לקנות חומרים מתאימים למילוי שאתם אוהבים, למלא, לגלגל ולצלות על הגריל, שגם ככה נשאר חם מהארוחה שהכנתם לפני זמן קצר.

התוצאה – מקורית, מעוררת התפעלות ובעיקר טעימה מאוד.

 

סוגי מילוי למתכון בוריטו על גריל גז

בננה ושוקולד בתוך בוריטו מגולגל וצלוי על גריל גז זהו שילוב שמעורר זכרונות מתאילנד. הטעמים משתלבים בצורה מושלמת והטעם מזכיר ימים יפים על החוף של אי שליו בחופשה שלא נגמרת.

אז במקום להכין בצק מיוחד ולרדד אותו לעלה דקיק, אתם יכולים להשתמש בטורטייה.

לא היינו מוותרים על בננה בתור מילוי, כי בכל זאת מדובר על שילוב מנצח, שאפשר להכין ממנו גם מתכון פרווה ולאו דווקא חלבי, שאפשר לחבר אותו לתוספות נפלאות מכל הסוגים:

אפשר למרוח על הטורטייה ממרח לוטוס, חמאת בוטנים, ריבה, ממרח תמרים, או ממרח שוקולד.

אפשר לפזר בפנים שבבי קוקוס, או שברי אגוזים, אפשר לזלף מעל הבוריטו המוכן קצת סירופ מייפל, לבזוק אבקת סוכר, או לפזר תערובת של סוכר וקינמון.

אפשר להגיש עם פירות טריים ליד, עם סורבה, עם קצפת ועוד.

אם אתם דווקא רוצים קינוח חלבי, אתם יכולים להוסיף פנימה קצת חלב מרוכז, למרוח חמאה על הטורטייה ולהגיש עם גלידת וניל.

אז בין אם אתם שומרים כשרות ובין אם לא, קבלו מאיתנו שני מתכונים שיאפשרו לכם לבחור:

 

  1. מתכון פרווה לבוריטו שוקולד בננה על גריל גז

החומרים הדרושים

  1. חבילה טורטיות קמח לבן מהסופר
  2. שמן קוקוס
  3. שוקולד מריר – 2 חפיסות, או חבילה של נטיפי שוקולד מריר
  4. 3- 4 בננות בשלות, אפשר בננות שמתחילות להשחיר, או בננות קפואות

 

תוספות אופציונליות

  • ממרח לוטוס, או ריבה, או חמאת בוטנים
  • שבבי קוקוס לפיזור בתוך הבוריטו, או שברי אגוזים, או מרשמלו קטנים
  • סירופ מייפל או סילאן למזוג על הבוריטו לאחר הצלייה
  • אפשר גם פשוט לפזר אבקת סוכר.
  • להגשה כדאי להוסיף סורבה תות, פירות טריים חתוכים

 

הוראות הכנה

מחממים את הגריל לטמפרטורה של 200 מעלות וסוגרים את המכסה.

 

בינתיים מכינים את הבוריטוס:

  • מומלץ לחמם אותם במיקרו לזמן קצר כדי שיהיה לכם יותר נוח לעבוד איתם
  • אם החלטתם להשתמש בממרח לוטוס, או ריבה, או חמאת בוטנים, אפשר למרוח על פני הטורטייה
  • את הבננות מקלפים ופורסים לפרוסות די דקות
  • מפזרים לאורך על מרכז הטורטייה, כל שתקבל פס ארוך של בננות
  • מעל הבננות מפזרים שברי שוקולד מריר
  • כאן אפשר להשתגע עם תוספות אחרות, כמו שבבי קוקוס, שברי אגוזים ועוד

 

  • עכשיו מקפלים את הטורטייה לצורה של בוריטו:מקפלים פנימה את הקצוות בחלק שבו נמצאת הבננה
  • מגלגלים את הטורטייה מעל הבננה כדי לקבל צורה של אגרול, או סיגר עבה
  • מורחים שמן קוקוס מבחוץ על כל הבוריטו

 

  • אחרי שכל הבוריטוס מוכנים, מניחים אותם בתוך הגריל, על רשת לוהטת וסוגרים את המכסה
  • צולים שתי דקות והופכים, עד שמתקבלים בוריטוס שחומים ופריכים מבחוץ, עם בננה רכה ושוקולד נמס מבפנים
  • מגישים על צלחות אישיות, לצד פירות חתוכים וסורבה
  • אפשר להגיש עם קצפת פרווה, לפזר מעל אבקת סוכר, או סירופ מייפל ועוד

 

  1. מתכון חלבי בוריטו עם בננה ושוקולד על גריל גז

החומרים הדרושים

  • חבילה טורטיות מקמח לבן – אפשר לקנות בסופר
  • חבילה שוקולד מריר, חבילה שוקולד לבן, חבילה שוקולד חלב
  • 3 – 4 בננות בשלות, אפשר גם בננות קפואות או כאלה שמתחילות כבר להשחיר
  • 50 גרם חמאה מומסת נוזלית

 

אופציונלי

שבבי קוקוס, חלב מרוכז, ממרח נוטלה, אבקת סוכר, או סירופ מייפל

 

להגשה

גלידה וניל, פירות חתוכים וקצפת

 

הוראות הכנה

  • מחממים את הטורטיות במיקרו לזמן קצר, כדי שיהיה קל יותר לעבוד איתן
  • מורחים על הטורטייה מעט נוטלה
  • מקלפים את הבננות ופורסים לפרוסות דקות
  • מסדרים את הבננות בקו ישר לאורך החלק המרכזי של עיגול הטורטייה
  • מפזרים מעל הבננות 3 קוביות מכל סוג של שוקולד
  • מפזרים שבבי קוקוס

 

קיפול הטורטייה

  • מקפלים את הקצוות שנמצאים מעל הבננה החתוכה, כך מתקבלים שני קיפולים צרים משני צידי האורך של הבננה.
  • מגלגלים את הטורטייה מעל הבננה, עד שמתקבלת צורה שמזכירה אגרול, או סיגר עבה.

עכשיו יש לכם בוריטוס

 

צלייה

  • מורחים על החלק החיצוני של כל בוריטו מעט חמאה מומסת מכל הכיוונים
  • מניחים על רשת גריל לוהטת וסוגרים מכסה
  • צולים מכל הכיוונים עד שהבוריטוס שחומים  ופריכים

 

להגשה

  • מסדרים כל בוריטו בצלחת אישית
  • מפזרים מעל אבקת סוכר, או מזלפים קצת סירופ מייפל, או סילאן
  • מגישים כדור גלידה, קצפת ופירות חתוכים ליד

 

בתיאבון!

weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מתכונים נוספים עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה