מתכון בוריטוס שוקולד בננה על גריל פחמים

תוכן עניינים

גם מי שביקר בתאילנד לפני 20 – 30 שנה, ודאי עוד זוכר את טעמו של בננה לוטי נוטף שוקולד ומלא בננה חמה ורכה.זהו ללא ספק אחד הקינוחים המוצלחים, שכל אחד אוהב, שלא נמאסים כמעט לעולם ושמשאירים טעם עז של עוד.

אז לא בטוח שתרצו להכין בבית בצק מיוחד לבננה לוטי כהלכתו וגם סביר להניח שאין לכם את הכלים המתאימים, אבל אפשר בהחלט לקבל תחליף לא פחות מוצלח ומגרה וגם להכין אותו על המנגל – במיוחד אם הכנתם כבר ארוחה שלמה על הגריל ואתם רוצים לנצל את הגחלים הלוהטות עוד פעם אחת אחרונה לפני ששופכים עליהן מים.

 

מה זה בוריטו?

בוריטו הוא שם של מאכל מקסיקני, שמכינים עם טורטייה – פיתה מקסיקנית שטוחה ודקה, במקור מכנים אותה מקמח תירס, אבל בארץ אפשר להשיג טורטיות מוכנות מקמח חיטה בעיקר.

את הבוריטו נהוג למלא בבשר, עוף, גבינות ושעועית שחורה חריפה, אבל בארץ אימצו את הטורטיות להכנת אינספור מאכלים קלילים וטעימים, החל בחביתה על טורטיה, פיצה על טורטיה וכלה בטורטיות מתוקות עם שלל ממרחים.

את הטורטיה אפשר לאפות בתנור, לצלות על הגריל, או לטגן במחבת. אם מורחים עליה קצת שמן, או חמאה לפני הצלייה, היא יוצאת יותר קריספית וטעימה.

אז אם נחזור רגע לאחור – בוריטו הוא מאכל שמכינים מטורטייה, ממלאים, מגלגלים לצורת סיגר עבה וגדול וצולים.

 

למה דווקא בוריטוס עם שוקולד בננה?

השילוב של שוקולד ובננה בתוך בצק פריך וצלוי הוא שילוב מנצח שכבר הוכיח את עצמו לא מעט פעמים. הבחירה בבוריטו פשוט הופכת את החיים הרבה יותר קלים – כי אתם לא צריכים להתעסק עם בצק, להכין אותו, לרדד אותו לעובי המתאים ולגלגל.

בוריטו גם לא נדבק לרשת, כי לא מדובר על בצק רטוב ולכן, אנחנו חושבים שזה מתכון מנצח של קינוח על גריל פחמים.

אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס קנויים ופשוט לפזר אותם על הבננה, או לשבור חבילת שוקולד ולפזר את הקוביות מעל. בקיצור – מדובר על מתכון קל ברמה אחרת והטעם – מדהים וממכר.

אם אתם שומרים כשרות – אפשר להשתמש בשוקולד מריר אחרי ארוחה בשרית ולתבל אותו במעט סירופ מייפל לפני ההגשה, לתוספת מתיקות, או לפזר אבקת סוכר מלמעלה.

אם אתם לא שומרים כשרות, אפשר להשתמש בשוקולד חלב, שוקולד לבן, חלב מרוכז ועוד.

אם אתם רוצים לשדרג, אפשר לזרות על הבננה שלכם קצת אגוזים טחונים, שבבי קוקס, שקדים טחונים, חמאת בוטנים, ואפילו כמה יחידות של מרשמלו. לאוהבי המתוק מאוד, אפשר למרוח קצת ריבה על הבוריטו לפני שמפזרים עליו פרוסות בננה וחתיכות שוקולד.

למעשה, אפילו לא חייבים להשתמש בבננה. אפשר להכניס פנימה קוביות אפרסקים, או אגסים חתוכים לקוביות קטנות, עם קצת חמאה.

בקיצור – אינספור אפשרויות, כולן קלות להכנה וטעימות מאוד.

 

  1. מתכון בוריטו שוקולד בננה על גריל פחמים – פרווה

שומרי הכשרות ישמחו לגלות שאפשר להכין קינוח מהמם על גריל פחמים, בלי להשתמש במוצרי חלב כלל. מי שגם אוהב לחסוך ונשארו לו גחלים לוחשות במנגל לאחר שהסתיימה צליית הבשרים, ישמח להשתמש בהם פעם אחת נוספת, לפני שהם מתפוררים ונמוגים.

 

חומרים להכנת בוריטו קינוח בגריל

  1. חבילת טורטיות מוכנות מהסופר מרקט
  2. צנצנת חמאת בוטנים – עם או בלי שברי בוטנים, מה שבא לכם (אפשר להחליף בממרח לוטוס, ריבה, או כל ממרח אחר שאוהבים).
  3. 3 – 4 בננות בשלות. אפשר גם בננות בשלבים מתקדמים, עם "דבש"
  4. כוס שוקולד צ'יפס או 2 חבילות שוקולד מריר
  5. מעט שבבי קוקוס
  6. סירופ מייפל
  7. מעט שמן קוקוס נוזלי
  8. אופציונלי – תותים טריים, או פרי טרי אחר שאוהבים, או סורבה תות

 

הוראות הכנה

  • מחממים את הטורטיות במיקרוגל לכמה שניות, רק כדי שיהיה יותר נוח לעבוד איתן
  • מורחים על כל טורטיה שכבה של חמאת בוטנים בכמות לפי הטעם.
  • מקלפים את הבננות ופורסים לפרוסות עגולות ודקות
  • לאורך מרכז הטורטיה מפזרים בערך חצי בננה, אם כי אפשר גם יותר, בקו ישר וצר ככל הניתן
  • מעל פרוסות הבננה מפזרים שוקולד מריר – בערך 2 כפות של פצפוצי שוקולד, או רבע חבילת שוקולד שבורה לחתיכות
  • מעל השוקולד אפשר לפזר שבבי קוקוס, אבל לא חייבים אם לא אוהבים

 

  • מקפלים את הטורטיה קיפול קטן שיסגור את החלק שמעל המילוי ועוד קיפול קטן מתחת למילוי
  • מגלגלים עד שמתקבלת צורת סיגר, או אגרול גדול
  • מורחים על כל הבוריטו המגולגל שמן קוקוס

 

  • מניחים על המנגל וצולים עד שהחלק החיצוני הופך שחום ופריך
  • מעבירים לצלחות אישיות, יוצקים מעל סירופ מייפל ומניחים לייד כדור סורבה וכמה תותים טריים

 

  1. מתכון בוריטוס שוקולד בננה על גריל פחמים – גרסה חלבית

החומרים הדרושים

  1. חבילה טורטיות
  2. 3-4 בננות בשלות מאוד. אפשר גם בננות קפואות, או כאלה שמתחילות להשחיר.
  3. חבילה שוקולד חלב ועוד חבילה שוקולד מריר.
  4. אפשר להחליף שוקולד חלב בשוקולד לבן ואם אתם ממש אוהבים מתוק מאוד, אפשר להחליף את המריר בשוקולד לבן.
  5. 100 גרם חמאה מומסת

 

הוראות הכנה

  • מחממים מעט את הטורטיות במיקרו כדי שיהיה יותר נוח לעבוד איתן
  • מקלפים את הבננות ופורסים לפרוסות דקות יחסית
  • מפזרים על כל טורטיה חצי בננה או יותר, בצורה אנכית, לאורך הקטע הארוך ביותר של מרכז הטורטייה
  • שוברים את חבילות השוקולד לחתיכות קטנות, או קוביות
  • מפזרים על כל טורטייה מספר קוביות שוקולד מריר ומספר קוביות שוקולד חלב
  • חשוב שיהיה מספיק שוקולד, אז אם אתם אוהבים הרבה, אפשר להגדיל את כמות השוקולד ולפזר בערך רבע חבילה מכל טעם על כל טורטייה
  • מטפטפים בעדינות כפית חמאה מומסת על כל טורטייה
  • אפשר לפזר מעל גם שבבי קוקוס, או אגוזים טחונים אפשר לזלוף מעט חלב מרוכז מלמעלה, או פלזר מעט סוכר וקינמון

 

מקפלים את שני הקצוות של מרכז הטורטייה מעל המילוי

מגלגלים את הטורטייה עד שמתקבלת צורה של אגרול גדול, או סיגר עבה.

מורחים חמאה מומסת על כל צידי הבוריטו.

מעבירים למנגל וצולים עד שכל הטורטייה זהובה ופריכה מבחוץ, השוקולד נמס והבננה רכה.

אפשר לפזר מעל סוכר עם קינמון, או אבקת סוכר.

 

מגישים חם לצד גלידת וניל, אבל זה טעים גם ככה.

 

בתאבון!

weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מתכונים נוספים עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה