האתר הרשמי של וובר ישראל
9200* מהנייד

מתכון לאוסובוקו בגריל פחמים

מתכון לאוסובוקו בגריל פחמים הוא ממש לא דבר שפשוט למצוא. מדובר בנתח מיוחד עם הרבה דברים שניתן להכין ממנו אבל הכנת הנתח בגריל פחמים היא דרך ייחודית ולא כולם יודעים איך לעשות את זה נכון. אז איך אפשר להכין אוסובוקו בגריל פחמים באופן מושלם? מה זה גריל פחמים בכלל? ומה הוא טיפ הזהב להכנת אוסובוקו?

 

גריל פחמים- לא מה שאנחנו מכירים מפעם

אז גריל הפחמים בשנים האחרונות חור לכותרות בשנים האחרונות ורבים בוחרים לרכוש אותו על פני גרילים רבים אחרים. גריל פחמים מביא איתו את הטעם הנוסטלגי שכולנו מכירים מימי העצמאות השונים או החגים או סתם נסיעות ספונטניות ליער עם המשפחה והמנגל מנירוסטה שאנחנו מכינים עליו את הבשרים שלנו. טעמי העל האש הם מגיעים ישירות מהפחמים ורבים מעדיפים את גריל הפחמים בדיוק בגלל הטעמים שהבשר מקבל מהפחמים עצמם. יש שיטענו שהם מקרמלים את הבשר באופן מסוים ויש כאלה שיגידו שהטעם הפחמים מביאים לבשר הוא מעושן כזה ולכן הם עושים את הטעם טעים יותר, אבל כולם יסכימו על זה שזה טעים יותר.

  • גריל פחמים Weber Master-Touch 57cm צבע אפור עשן

    1,195.00
    הוספה לסל
  • גריל פחמים Weber Premium Smokey joe

    320.00
    הוספה לסל
  • גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    5,999.00
    הוספה לסל

 

גריל הפחמים היום הוא משוכלל בהרבה ממה שהרבה בעבר. יש כל כך הרבה שוני זה מתחיל בגדים. בעבר היו לנו שני גדלים לגרילי הפחמים, הגדול והקטן שהיינו קונים בקיוסקים בדרך ליער. גריל פחמים מעוצב ביתי הייתה פריבילגיה רק לאנשים עשירים והיום המצב השתנה ובכמה מאות שקלים אפילו אפשר להכניס למרפסת או לגינה גריל פחמים טוב ואיכותי שאפשר להכין עליו אחלה של ארוחת על האש. בנוסף הגרילים של היום מחזיקים גם בשלבים שמיועדים להכנה שונה של בשרים שונים ולסוגי בישול שונים.

 

מתכון לאוסובוקו בגריל פחמים – איך מכינים את הנתח הנפלא הזה?

אז כל מי שמכיר את נתח האוסובקו יופתע מאוד מכך שאפשר להכין אותו בגריל פחמים, הסיבה לכך היא כי מדובר בנתח שאנחנו רגילים לראות במעשנות או בתבשילים שונים ופחות בגריל פחמים. למרות זאת בחרנו להביא לכם מתכון לאוסובוקו בגריל פחמים בגלל שהוא כל כך ייחודי וכל כך מוצלח. אז מה אנחנו צריכים להכנת המתכון?

 

 נתחיל במצרכים הבאים

נתח אוסובוקו 2 ק"ג
בירה לבנה חצי ליטר
מלח לפי טעם
פלפל לפי טעם
שום 4 שיניים
חרדל 2 כפות

שלב ראשון

אז בשלב הראשוני אנחנו נכין את המרינדה שעליה נרצה לתת את הטעמים לנתח האוסובוקו שלנו. אז קודם כל נשפוך את הבירה ביחד עם השום והחרדל וניתן לנתח האוסובוקו שלנו לשבת בפנים לפחות במשך שעה וחצי לפחות. העדיפות היא תמיד ומדובר בכלל ברזל ללילה שלם בכדי לספוג את כל הטעמים אבל אסור פחות משעה – שעה וחצי. הנתח כאשר הוא יושב בפנים לפחות שעה הוא מספיק לספוג לפחות חלק מן הטעמים כמו שצריך ומביא לאוסובוקו את הטעמים האחרים שאנחנו רוצים בנתח שלנו ולכן יש חשיבות לזמן ספיגת הטעמים.

 

שלב שני

לאחר מכן אחרי שסיימנו את ההשרייה במרינדה עצמה נגיע לשלב של הצלייה. נתח אוסובוקו לא צריך להיות ישיר אל האש ולכן נעדיף להשתמש בגריל פחמים בעל יכולת סגירה ובעל מדרגות לאש. אם יש לכם את האפשרות לתלות אותו ממש על שיפוד שיסתובב זה עוד יותר טוב אבל אם לא גם מדרגה זה בסדר גמור. נניח את הנתח שלנו על המדרגה של גריל הפחמים וניתן לו את זמן הבישול שלו.

 

זמן הבישול זמן

הבישול אמור לקחת כ-3 שעות לפחות, אבל זה לא 3 שעות של להתעסק עם הבשר בכלל. במשך השלוש שעות חשוב לפחות להפוך את הבשר פעם אחת ולפעמים לבדוק שבאמת הכל בסדר. כמובן שלא לפתוח כל 10 דקות כי החום יברח, אבל פעם בשנייה הצצה יכולה להציל את הבשר מהתייבשות ולהציל את המנה הזו. המנה צריכה להיות רכה מספיק שכשאנחנו נוגעים בבשר הוא פשוט מתפרק ויוצא מהעצם.

 

אוסובוקו – הוא שומני מאוד איך אפשר להגיש אותו?

נכון לוקח כמה שעות הכנה כדי להכין מתכון לאוסובוקו בגריל פחמים, אבל גם מה שמגישים איתו יכול להשפיע על הארוחה. אפשר לאכול אותו ממש ככה, זה יהיה טעים מאוד ואפילו מומלץ אבל אנחנו ישראליים וישראליים אוהבים שפע, מנה עיקרית לצד סלט או פחמימה מסוימת. אז קודם כל תמיד אפשר לעשות משהו קלאסי ולהגיש את המנה עם אורז, זו יכולה להיות גם ארוחה למשפחה שמגישים אותה עם אורז ואולי סלט ירוק קטן בצד.

אם אתם כבר מעוניינים להשקיע ולעשות ההמלצה היא להכין סלט איכותי שמתאים לעל אש, אפשר להכין סלט פלפלים חריפים עם עגבניה ובצל שכולם עברו צריבה מגריל הפחמים שלנו וקיבלו את טעמי הפחמים לצד צ'ימיצ'ורי ביתי וטעים. יש אנשים שמכינים סנדוויצ'ים בלחם פרנה עם הבשר וזה מה שטוב במתכון לאוסובוקו בגריל פחמים, שאפשר לאכול אותו עם הכל ולהנות מזה.

 

טיפים מנצחים לבחירת גריל פחמים

אז אם החלטתם להביא גריל פחמים איכותי לבית יש לנו כמה טיפים שיכולים לעזור. הטיפ הראשון הוא לעשות סקר שוק מסודר ונכון ולהבין בדיוק מה המחירים ומה הטווח שאנחנו מעוניינים לשלם. בנוסף ללמוד על המותגים השונים בתחום ולהבין איזה אמינים יותר ועמידים יותר ואיזה פחות. בנוסף לכל זה ההמלצה החשובה ביותר אולי היא התייעצות עם חבר או מכר שמבין בתחום ויכול לעזור לכם בבחירה.

אז כמו שאתם מבינים מתכון לאוסובוקו בגריל פחמים הוא מתכון מנצח שאין הרבה עבודה לבצע ופחות לוקח זמן. מדובר בנתח מרשים מאוד שאפשר להכין אותו בהמון צורות ואנחנו היינו מעוניינים להביא לכם צורה קצת אחרת ושפחות מוכרת להכנת האוסובוקו.

תוכן עניינים
weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מתכונים נוספים עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה