מתכון לדניס שלם בגריל גז

תוכן עניינים

הכנת דגים על גריל גז מבטיחה טעמים מדהימים וצלייה במידה מושלמת, אבל לא מעט אנשים חוששים שיקרע להם העור, שהדג יצא יבש ושהסועדים לא יהיו מרוצים, אבל יש שיטות להתגבר על כל האתגרים האלה ואם אתם מספיק אמיצים – סביר להניח שיצא לכם דג דניס במידת צלייה מושלמת ותיבול מושלם לא פחות, צלוי לשלמות בגריל, שיסחט מחמאות מקיר לקיר.

אז איך עושים את זה? קבלו את כל הטיפים, הכללים וגם מתכון אחד עם גרנטי להצלחה.

 

צעד ראשון – לבחור דג טרי

דגי דניס שנמכרים בישראל גם גדלים ברובם בארץ ולכן לא צריכה להיות לכם בעיה למצוא דג טרי, אבל כדי שתוכלו להיות בטוחים, בדקו את הדברים הבאים:

  • עור מבריק, לח ומעט רירי מצביע על דג טרי. רק דג חי מייצר ריריות על העור ולכן, אם העור אינו לח ורירי, סביר להניח שעבר זמן רב מאז הדג היה בחיים.
  • בשר הדג צריך להיות מעט גמיש, אבל כדי להיות בטוחים שיש לכם דג טרי בידיים, בדקו שהוא גם אלסטי וגם מעט נוקשה. אם אתם לוחצים על הבשר באצבע, העור צריך להשאיר מתוח. אם נוצרת גומה בתגובה ללחיצה שלכם, סימן שהבשר לא טרי.
  • עיני הדג צריכות להיות מבריקות ונקיות, שכן עיניים עכורות מעידות על דג לא טרי.
  • הזימים הם איברי הנשימה של הדג כדי להבחין בדג טרי יש לבדוק את צבע הזימים. הם צריכים להיות ורדרדים – אדומים, מבריקים ונפרדים זה מזה בקלות.
  • ריח הדג צריך להיות עדין. ריח של דג תמיד יהיה לו, אבל אם זה ריח עז ומרתיע, ייתכן שכדאי לחפש דג טרי יותר.

 

לשמור על הדג בדרך למנגל

אם אתם צולים דג דניס על גריל גז, סביר להניח שאתם צולים אותו בחצר, או במרפסת, אבל אפשר גם להפעיל גריל גז בתנאי שטח, הרחק מהבית. במקרה כזה, חשוב לנייד את הדג בתנאים הכי אופטימליים שאפשר, כדי לשמור על הטריות שלו.

יש להוביל אותו בצידנית איכותית, כאשר הוא עטוף קרח מכל הכיוונים, כדי לשמור על הטריות שלו. רצוי גם להוציא אותו לצלייה מהר ככל האפשר ולהמתין איתו כמה שפחות, כדי שלא יתקלקל בינתיים.

 

הכנה מתאימה לפני צליית דג על גריל גז

אחד הכללים החשובים לפני צליית דג דניס בגריל גז, הוא לייבש היטב את הדג עם מגבת נייר לפני שמניחים אותו על הרשת. אפשר לתבל ולשמן את הדג גם לאחר שמניחים אותו על הרשת, כדי למנוע הידבקות של הדג לרשת וקריעה של העור.

לשם כך, חשוב גם לחמם היטב את הרשת לפני שמניחים עליה את הדג.

צליית דג דניס שלם על גריל גז מחייבת חימום טוב של הגריל לחום בינוני לפחות, לפני שמניחים את הדג על הרשת.

 

מי מתעסק?

הכלל החשוב ביותר לצורך צלייה נכונה של דניס שלם על גריל גז הוא לא להתעסק עם הדג אחרי שמניחים אותו על האש. לא להתעסק יותר מדי ולא בכלל.

אם תזיזו את הדג לפני שעברו 3-4 דקות לאחר תחילת הצלייה, אתם עלולים לקרוע את העור. הדג עלול להתפרק ולהרס ואת זה אתם בטח לא רוצים.

זמן צלייה מושלם של דניס שלם על גריל גז

צליית דניס שלם על גריל גז בחום בינוני ומעלה צריכה להימשך בין 8-10 דקות מכל צד. כדי להיות בטוחים שהדג מוכן, כדאי לקחת סכין חדה ולבדוק בחלק העבה ביותר של הדק, עד האמצע – אם הבשר כבר הפך לבן. אם כן, זה סימן שהוא מוכן.

כדי להפוך אותו על צידו השני לאחר צליית הצד הראשון, חשוב להשתמש במרית דקה, חזקה ואיכותית, שתסייע לכם להפוך את הדג בזהירות – בלי לקרוע את העור, או לפרק את הבשר על רשת הגריל.

 

עטיפה ותיבול

לא חייבים להניח את הדג ישירות על הרשת. אפשר לעטוף את הדג בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום, כדי להפריד בין הדג לבין הלהבות ולמנוע התפוררות של העור.

לפני שסוגרים את העטיפה, כדאי למרוח את הדג היטב בתבלינים הרצויים. אפשר להשתמש ביין לבן, חמאה ושום, עם מעט ריחן, אפשר לבחור בסגנון יותר פשוט ולמרוח את הדג בשמן ותבלינים יבשים, עם או בלי ירקות חתוכים מסביב.

 

אם צולים דניס שלם על גריל גז בתוך עטיפה כמתואר מעלה, זמן הצלייה המתאים יהיה 1-=30 דקות, בהתאם לגודל הדג.

 

דניס ברוטב חמוץ

דניס נחשב דג לבן. דגים לבנים מתאימים בדרך כלל לרוטב מעט חמצמץ, הכולל שימוש במיץ לימון טרי, או יין לבן, או שניהם יחד.

החמיצות מעשירה ומעדנת את טעמי הדג ולכן גם נהוג להגיש מנות של דג מטוגן עם פלח לימון בצד.

 

5 טיפים מנצחים להכנת דניס שלם בגריל גז

 

יבשו את הדג

יבשו את הדג היטב לפני הצלייה. כך העור לא ידבק לרשת וטעמי התיבול יספגו בו טוב יותר.

 

מריחת שמן

מרחו את הדג בשמן ותבלינים לפני הצלייה, או לאחר הנחת הדג על הרשת.

 

חום בינוני

הקפידו על צליית דגים בגריל גז על חום בינוני – גבוה בלבד, לפרקי זמן קצרים יחסית, כדי לא לייבש את בשר הדג העדין.  חום גבוה של רשת הגריל יסייע לכם גם למנוע הידבקות של הדג לרשת.

 

עשבי תיבול

רצוי להשתמש בעשבי תיבול כשמכינים דג שלם בגריל. הטעמים חזקים ומצליחים להשתלב היטב עם טעמי הדג, המגוון האפשרי הוא עצום והתוצאה המתקבלת היא מרשימה וטעימה במיוחד.

 

הכנת רוטב

אם אתם מכינים רוטב, רצוי להשתמש בראש לתוספת טעם

 

מתכון דניס שלם על גריל גז

מצרכים

2 דגי דניס שלמים

עגבנייה אחת פרוסה דק

2 שיני שום פרוסות דק (אפשר יותר למי שאוהב)

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס כוסברה קצוצה

חצי כוס בזיליקום טרי קצוץ

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

4 כפות שמן זית

לימון טרי אחד

 

אופן ההכנה

מכוונים את הגריל לטמפרטורה בינונית – גבוהה ומחכים הרשת והגוף יתחממו היטב.

מניחים את הדגים בצלחת וסוחטים עליהם מיץ לימון טרי. מורחים היטב את המיץ על הדג מבחוץ ומבפנים ומניחים לו לעשר דקות לפחות.

משמנים את הדגים היטב מכל הצדדים. מתבלים במלח ופלפל.

ממלאים את בטן הדג עם כל עשבי תיבול קצוצים, שום ופרוסות עגבנייה.

מניחים את הדגים השלמים על הרשת החמה – 7 דקות צלייה לכל צד.

חשוב – לא להזיז את הדג לפני שיעברו 5 דקות צלייה לפחות!

0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה