האתר הרשמי של וובר ישראל
9200* מהנייד

מתכון לדניס שלם בגריל פחמים

מנגל פחמים משמש בדרך כלל לצליית בשרים, אבל מי שכבר טעם דג דניס שלם צלוי בגריל פחמים יודע, שמדובר על טעם בלתי נשכח. טעמי העשן, הצריבה על העור ובשר הדג הנימוח בפה, מתובל היטב בתבלינים לפי הטעם, יוצרים יחד חוויה קולינרית משכרת, שכל אוהבי הדגים וגם אוהבי המנגל) ישמחו לקבל. אז איך עושים את זה? קבלו הדרכה, כמה טיפים וגם מתכון מנצח.

 

דג דניס מתאים לצלייה בגריל פחמים?

יש מגוון רחב של דגים מתאימים לצלייה על גריל פחמים. ביניהם דניס, לברק, לוקוס, פלמידה, בורי, אמנון ועוד. אבל ללא ספק, דג דניס מוביל בביקוש בשל הטעם האהוב על הישראלים והזמינות של הדג, אשר מגדלים אותו בבריכות ברחבי הארץ.

 

כדי לצלות דניס על גריל פחמים בצורה אופטימלית, חשוב לבחור דג במשקל 250 גר' לפחות, כדי שלא יתייבש בתהליך הצלייה.

 

אם אתם לא פוחדים מקשקשים, תוכלו לקנות דג עם קשקשים (כלומר – לא נקי לגמרי. כ הקשקשים יספקו לכם שכבת הגנה נוספת שתמנע מהעור להידבק ותשמור על בשר הדג מפני התייבשות.

 

כיום אפשר גם למצוא רשתות גריל מיוחדות לצליית דגים, שעוזרות לכם לשמור על שלמות הדג, אז אם זה החשש שלכם – קנו רשת כזאת ליתר ביטחון.

 

לשמור על הטעם הטבעי של הדג

כמו כל דג לבן, גם דניס מופע בטעמים טבעיים נפלאים, שכדאי לשמור עליהם, גם כאשר צולים אותו בגריל פחמים.

לכן, אין צורך בתיבול יוצא דופן, למרות שאם אתם אוהבים טעמים חזקים ומתובלים – גם זה בסדר כמובן.

 

תיבול דג שלם נעשה באופן מסורתי כך שממלאים את בטן הדג בעשבי תיבול ותבלינים חזקים נוספים, או ירקות חתוכים ואפילו פלחי לימון.

 

לעטוף, או לא לעטוף?

אחת ההתלבטויות הקשות כאשר מכינים דניס שלם על גריל פחמים היא האם לעטוף אותו בנייר כסף או לא.

לדעתנו, אם צולים את הדג על רשת חמה מספקי, לפי כל הכללים המופיעים כאן, לא חייבים לעטוף, אבל אם אתם עדיין חוששים, הדג יכול לצאת לא פחות טעים אם עוטפים אותו בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום, כדי להיות בטוחים שלא יקרה לו שום דבר נורא.

מה שכן, צלייה בצורה כזאת לא מאפשרת חשיפה של הדג לטעמי עשן הגריל ואז אתם מאבדים קצת מהטעם, שבגללו החלטתם לעשות מנגל פחמים מלכתחילה.

מה שכן, זמן הצלייה מתארך מעט במקרה כזה ולכן יש לשים לב, שלא תייבשו אותו מצד אחד ושתצלו אותו מספיק זמן מצד שני.

 

זמן צליית דג דניס שלם בגריל פחמים

זמן צלייה משתנה לפי גודל הדג, עם עטיפה או בלי, אופן החיתוך וכן הלאה. אבל באופן כללי, דג שלם בגריל פחמים צריך צלייה של כ 8 דקות על כל צד.

 

חשוב מאוד – אסור להזיז את הדג או להפוך אותו לפני שעוברות לחות 5 דקות, כדי שלא יתפרק לכם על הרשת.

 

לכן, יש להפוך אותו פעם אחת בלבד, בעזרת מרית דקיקה וחזקה ולא לגעת בו יותר.

אם אתם רוצים לוודא צלייה מלאה, בלי לייבש את הדג, בדקו בעזרת סכין חדה, אחרי שאתם הופכים את הדג וצולים אותו לפחות 7 דקות, בחלק העבה ביותר של הדג, אם הוא צלוי היטב עד האמצע. אם הצבע שלו לבן נקי, הוא צלוי ואפשר להוריד מהאש.

 

טמפרטורה מדויקת

צלייה של דג דניס שלם על גריל פחמים מזמנת עונג מיוחד הטמון בעור השחום והפריך, אשר מתקבל בעקבות חשיפה ישירה לחום הפחמים. אבל צליית יתר, כידוע, עלולה לייבש את הדג מבפנים. לכן, דגים שלמים בגריל זקוקים לחום גבוה לצלייה קצרה וחזקה, שתצרוב מעט את העור ותשאיר את החלק הפנימי רך ועסיסי.

 

טיפול מקדים לדג שלם על גריל פחמים

לפני הצלייה יש להוציא את הדג מהמקרר, או הצידנית ולתת לו להתחמם מעט בטמפרטורת החדר במשך חצי שעה בערך.

יש לייבש היטב את עור הדג בעזרת נייר סופג ואז למרוח עליו שמן זית ולתבל במלח ופלפל.

יש להצית את הפחמים ולהמתין עד שכולם יהפכו אפורים ולוהטים.

אם אתם רוצים לעטוף את הדג, הניחו יריעה גדולה של נייר אלומיניום, עליה נייר אפייה ועליו את הדג המתובל והמטופל. סגרו היטב את שני הניירות מעל הדג והניחו על הרשת החמה.

 

מתכון דניס שלם בגריל פחמים

מצרכים

2 דגי דניס שלמים, במשקל של 250 גר ליחידה לפחות, נקיים מאיברים פנימיים וקשקשים

מלח

פלפל גרוס

2 ענפי רוזמרין טרי

פרוסות לימון טרי

שיני שום טריות פרוסות

מיץ לימון טרי

2 כפות שמן זית

מעט פטרוזיליה קצוצה

 

הוראות הכנה

יש לשטוף היטב את הדגים ואז לייבש היטב בעזרת מגבת נייר.

מטפטפים מעל הדג מעט מיץ לימון טרי ומורחים היטב על כל חלקי הדג.

מניחים את הדגים על קרש חיתוך וחורצים 3 חריצים עמוקים בכל צד.

מורחים שמן זית, מתבלים היטב במלח ופלפל – מבחוץ וגם בתוך בטן הדג.

מכניסים לתוך בטן הדג את הרוזמרין, הלימון והשום הפרוס.

מחממים את הגריל לחום בינוני, עם או בלי מכסה סגור. מוודאים שהרשת חמה מאוד.

מניחים את הדגים המוכנים על רשת גריל חמה ומשומנת וצולים 5 דקות.

הופכים בעדינות רבה את הדגים בעזרת מרית דקה, אבל אם קשה לכם להרים את הדג מהרשת, כי העור נדבק, זה סימן שכדאי להשאיר אותו על אותו צד לשתי דקות נוספות.

צולים על הצד השני במשך 5 דקות נוספות לפחות. בודקים עם סכין אם הדג מוכן בפנים.

מגישים על צלחת, מעטרים בפטרוזיליה וכמה פרוסות לימון טרי.

תוכן עניינים
weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מתכונים נוספים עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה