מתכון לסטייק במעשנת פלט

הכנת סטייק במעשנת פלט היא הזדמנות לתענוג אחד גדול. הסטייק צפוי להיצלות למידה מפתיעה של שלמות, טעמי העישון עמוקים, אך לא חדים מדי, הבשר נימוח והכי כיף, זה שאתם יכולים להגיע לתוצאה המהממת הזו בלי להתאמץ בכלל. אז איך מכינים סטייק מושלם במעשנת פלט? קבלו הדרכה קצרה ובסופה מתכון.

 

מעשנת פלט – כי למה שתעבדו קשה?

מעשנת פלט קיבלה את שמה בגלל השימוש שעושים בפלט – קפסולות של נסורת עץ טבעי דחוס. זהו למעשה חומר הבעירה הבלעדי של מעשנת פלט. לכן הבשר במעשנת פלט מקבל טעמים עמוקים ועשירים יותר, אך גם עדינים יותר. העשן שנפלט מתהליך הבעירה נחשב "עשן כחול" – עשן נקי מרעלים כימיים, שאינו מרעיל את הבשר, או את האוויר.

אבל השוס האמיתי של מעשנת פלט הוא שאתם יכולים להפעיל אותה לשעות ארוכות של צלייה, גם אם אתם צולים נתח גדול בצלייה איטית, בלי להתעסק עם המעשנת, כמעט בכלל.

זה קורה כי למעשנת פלט יש מנגנון שליטה אוטומטי, המאפשר לכם לכוון את הטמפרטורה הרצויה, בלי לדאוג. מנגנון השליטה הזה הוא בעצם מנגנון הזנה אוטומטי של פלט לתוך תא הבעירה.

אם הטמפרטורה קצת יורדת, המעשנת מזרימה אוטומטית פלט נוסף אל תא הבעירה כדי לחדש את הבעירה ולהעלות את הטמפרטורה. זה קורה בלי התערבות שלכם ולכן אתם יכולים לשבת בצד ורק לגשת לבדוק מדי פעם שהכל כשורה.

 

צלייה אחידה

יתרון נוסף של מעשנת פלט הוא פיזור חום אחיד שהיא יוצרת, בזכות הפרדה מלאה בין תא הבעירה לבין תא העישון. העשן חודר פנימה, ללא חשיפה ישירה בין הבשר לבין מקור החום.

לכן, הבשר נצלה רק בזכות החום של העשן, אבל על הדרך הוא גם מקבל טעמים משגעים.

 

מה אפשר להכין עם מעשנת פלט

מעשנת פלט מתאימה לעישון של נתחי בשר גדולים. היא עושה עבודה מדהימה בצליית נתחי בשר גדולים, אבל היא יכולה לצלות בקלות גם נתחים קטנים יותר, בגודל סטייק. היא מתאימה גם לצלייה של עופות, דגים, ירקות ואפילו מאפים.

הכל עניין של שליטה במערכת ההפעלה ושימוש נכון במכשיר. לכן, אם אתם מתכננים להכין סטייק במעשנת פלט, תוכלו לבחור אנטריקוט, סינטה, צלעות ועוד.

נתח עשיר בשומן הוא אידיאלי, כי מעשנת פלט יוצרת המסה איטית של השומן, פירוק של רקמות הבשר ולכן הנתח מתמלא בטעם ועסיס, מתרכך ונהפך נימוח לגמרי.

מעשנת פלט של חברת וובר מציעה טווח רחב במיוחד של טמפרטורות – 95 – 315 מעלות צלזיוס. הטווח הרחב הזה והטמפרטורות הגבוהות שמעשנת פלט מסוגלת להגיע אליהן, מאפשרים לכם לצרוב ולחרוך את הסטייק במידה הרצויה לכם לפני תהליך העישון.

 

איך בודקים מידת עשייה של הסטייק

מד חום לבשר הוא האלמנט המומלץ ביותר לבדיקת מידת עשייה. קיים טווח מדויק של טמפרטורות לכל מידת עשייה ולכן, שימוש במד טמפרטורה יכול להקל עליכם מאוד לקבל מידת עשייה רצויה:

  • 52 – 55 מעלות – מידת עשייה רייר
  • 56 – 60 מעלות – מדיום רייר
  • 60- – 65 מעלות – מדיום
  • 65 – 70 – מדיום וול
  • 71 מעלות ומעלה – וול דאן

 

כדי למדוד את הטמפרטורה במידה מדויקת, מחדירים את מד הטמפרטורה לאמצע הנתח, בחלקו העבה יותר. מחכים כמה דקות ובודקים מה הטמפרטורה שמופיעה על הצג.

 

טיפים לעישון נכון

  • מומלץ לעשן בשר בטמפרטורות שבין 80 -130 מעלות, אחרת הבשר ייצלה כמו בגריל, או יהיה בסכנה להתקלקל
  • מומלץ למלא את מגש הפלט במידה נדיבה של שבבים, בעיקר אם מכינים נתח גדול, שזקוק לזמן עישון ארוך במיוחד
  • יש להימנע מפתיחה של מכסה המעשנת תוך כדי עישון, כדי שהחום והעשן יישארו בפנים
  • מד טמפרטורה לבשר יכול לעשות לכם חיים הרבה יותר קלים ולכן כדאי לרכוש אחד כזה
  • מעשנת פלט טובה יכולה להבטיח לכם צלייה מושלמת של כל סוגי הנתחים ולכן כדאי להשקיע במעשנת פלט איכותית, של יצרן אמין ומנוסה בתחום

 

בחירת בשר מתאים למעשנת פלט

כללים לבחירת בשר מתאים לצלייה במעשנת פלט דומים לכללים של בחירת בשר לצלייה בגריל. מומלץ לקנות בשר איכותי אצל קצב טוב, אפילו אם זה קצת יותר יקר. אתם עשויים להיות מופתעים מהאיכות המשופרת של הנתח.

שנית, עדיף שלא להשתמש בנתח קפוא, אבל אם זה מה שיש – הקפידו להפשיר אותו במקרר לאורך לילה שלם.

נתח בשר מיושן הוא תמיד עדיף. תהליך יישון נמשך 3 שבועות והוא נעשה בטמפרטורת אפס.

בזמן הזה, הבשר מגיר נוזלים והרקמות שלו מתפרקות. כך מתקבל נתח רך ועדין, בעל טעם משובח.

לבסוף, אם יש לכם אפשרות, העדיפו סטייק עם עצם, שכן העצם נותנת לבשר טעמים נוספים ואף מעצימה את תהליך הבישול בתוך הנתח.

 

תיבול סטייק במעשנת פלט

אם הקפדתם לבחור נתח משובח של בשר, כדאי להסתפק בטעמי הבשר העשירים וטעמי העישון, ולתבל רק במלח ופלפל, שהרי לשם כך בדיוק התכנסנו כאן. אבל אם אתם רוצים – אפשר בהחלט להכין רוטב עשיר שהולך מצוין ליד סטייק, כמו רוטב יין אדום למשל.

אם רוצים, את הרוטב אפשר להכניס למעשנת לספיגת טעמי עשן נוספים.

 

מתכון סטייק במעשנת פלט

את הסטייק תכינו הפעם בשיטה הפוכה – קודם מעשנים ואחר כך צורבים.

לשם כך, היערכו מראש עם שני סטייקים שמנמנים במשקל 300 גרם ליחידה לפחות.

אם קניתם גוש גדול של בשר, פשוט חתכו אותו לנתחים בעובי 2 – 3 אצבעות

 

תיבול הסטייקים

נגבו את הנתחים בעזרת נייר ניגוב, כדי לייבש את חלקם החיצוני.

מרחו שמן זית מכל הכיוונים ופזרו מעליו פלפל שחור כתוש ומעט מלח גס.

הניחו על כל נתח ענף רוזמרין, אם אתם אוהבים את הטעם. אפשר גם טימין, או מרווה.

למי שאוהב, כדאי להניח תחת הסטייק ומעליו ענפי רוזמרין טריים לכל אורך תהליך העישון.

 

תהליך העישון

מכוונים את המעשנת לטמפרטורה הכי נמוכה במעשנת – בין 80 – 110 מעלות.

כדי להבין אם הבשר מתקרב למידת העשייה הרצויה לכם, השתמשו במד טמפרטורה מתאים לבשר, אבל קחו בחשבון שזה אמור לקחת בערך שעה.

מוציאים את הסטייק מהמעשנת כאשר הוא מגיע לטמפרטורה נמוכה מהטמפרטורה המתאימה למידת העשייה שלכם בשתי מעלות.

עכשיו מגבירים את החום במעשנת לטמפרטורה של כ 250 מעלות וסגרו את המכסה, עד שהמעשנת חמה מאוד והרשת לוהטת.

החזירו את הסטייק לרשת וצלו אותו שוב – חצי דקה עד דקה לכל צד.

כך מתקבלת צריבה סופית שחורכת את השומן, יוצרת שכבת קריספיות חיצונית המוסיפה טעמים טובים לנתח.

מומלץ לפרוס את הסטייקים הגדולים לפרוסות דקות ולהגיש במרכז השולחן על מגש גדול, או קרש חיתוך.

לצד הבשר מומלץ להגיש תפוחי אדמה וירקות צלויים וגם כמובן סלט טרי.

רוצה לחזור למשהו מסוים בעמוד?
weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כתבות נוספות עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה