מתכון לסלמון במייפל על גריל פחמים

תוכן עניינים

סלמון הוא הדג האהוב ביותר על ישראלים, למרות שיש כאן בארץ דגה מקומית ראויה להתפאר. בכל מקרה, אפשר להבין את חובבי הסלמון, שנהנים מהשומניות של הדג, מהסיבים הורודים העסיסיים ומשפע של אפשרויות: צלייה, הקפצה, אפייה, עישון, ועוד. למי שרוצה לרענן את הרפרטואר ולהגיש מתכון קצת שונה (ומאוד מאוד טעים) מומלץ לקרוא את המדריך הבא, שבסופו יש גם מתכון.

 

למה כולם אוהבים סלמון על הגריל?

סלמון נחשב דג בריא. זה באמת נכון – אם אתם מצליחים לקנות סלמון שגדל בטבע.

סלמון בטבע הוא דג ששוחה נגד הזרם. הדבר יוצר בגוף הדג שרירים מפותחים, עשירים בחלבון. גם בית הגידול הטבעי שלו – בים הצפוני – תורם מאוד לערך התזונתי הגבוה, שכן חיים במים קרים כמו קרח, עבור בעל חיים עם דם קר, ,כמו דג, מחייבים את גופו לפתח אפשרות חליפים לשמירה על פעילות תקינה של הגוף.

משום כך, בשר סלמון נחשב עשיר בחומצת אומגה 3, אשר יש לה ערך גבוה לבריאות האדם.

יחד עם זאת, מן הראוי לציין כי רוב דגי הסלמון שאפשר למצוא ברשתות השיווק הם דגים שגדלים בבריכות ולכן, אינם נחשבים בריאים במיוחד.

בכל מקרה, עדיין מדובר על דג בשרני, עסיסי, שומני וטעים במיוחד, שאפשר להכין אותו כמעט בכל שיטת בישול הידועה לאדם.

צלייה בגריל פחמים מעשירה את טעמו הטבעי של הדג ונותנת לו ארומה עדינה של עשן, שמעצימה את ההנאה.

 

למה כדאי להכין סלמון על גריל פחמים דווקא?

דגים נוטים להתפרק על הגריל, ה ידוע. אבל דווקא סלמון, בגלל עובי הנתחים וגודלו יוצא הדופן של הדג השלם, לצד שומניות יוצאת דופן, הוא דג שדווקא קל לצלות על הגריל.

הוא לא נוטה להתפרק בקלות – בתנאי שאתם צולים אותו כמו שצריך.

אפשר גם לעטוף אותו בנייר אלומיניום, אם אתם לא רוצים לקחת סיכון ובכל מקרה, הטעם המתקבל הוא כל כך טוב, שאתם אפילו לא ממש צריכים לתבל אותו כדי להנות.

 

16 טיפים להכנת סלמון על הגריל

  1. מומלץ תמיד לרכוש דג טרי מאשר דג קפוא. אם אתם בכל זאת קונים דג קפוא – הקפידו לקנות מוצר איכותי, של יצרנים טובים, כדי להימנע מבשר תפל ויבשושי, שעובר כמה הפשרות והקפאות עד שהוא מגיע אליכם.
  2. סלמון הוא דג טעים מאוד כמו שהוא, גם אם לא מוסיפים לו תיבול, במיוחד כאשר הוא נצלה על גריל פחמים, אבל הוספת תיבול נכונה יכולה להקפיץ את החוויה בכמה רמות.
  3. כדי לצלות סלמון על גריל פחמים בצורה נכונה, מניחים אותו על רשת לוהטת ולא נוגעים בו בכלל – עד שמגיע הזמן להפוך אותו. במרבית המקרים זה אומר 5 דקות על כל צד.
  4. יש להניח את הרשת במרחק 10 ס"מ מהפחמים לצלייה אופטימלית
  5. מומלץ לבחור דג שלם, או נתחי פילה במשקל 200 גרם לפחות, כדי לקבל צלייה אחידה
  6. אם צולים פילה סלמון, משאירים את העור על הנתח לכל אורך תהליך הצלייה כדי שלא יתפרק
  7. דג הוא חומר גלם רגיש יותר מחומרים אחרים ולכן, אם צולים את הדג בחיק הטבע, במסגרת טיול קמפינג למשל, חשוב לאחסן אותו בטמפרטורה נמוכה מאוד, בצידנית טובה מלאה בקרח, כדי שלא יתקלקל.
  8. אם אתם צולים דג שלם, לא כדי לעשות בו חריצים, כי אלה מאפשרים לדג להתפרק יותר בקלות על הרשת.
  9. קצת קשה לראות מבחוץ אם הדג מוכן גם מבפנים, לכן משתמשים בסכין חדה כדי לבצע חתך עמוק וקטן בבשר הדג הצלוי ובודקים מה קורה בפנים.
  10. צולים דגים רק על פחמים שסיימו לבעור באש והגיעו לצבע אפור
  11. חשוב לנגב את הנתחים בנייר סופג לפני שמניחים אותם על הרשת כדי למנוע הידבקות
  12. אפשר לתבל סלמון בשמן זית, מלח ופלפל, או להשרות אותו במרינדה טובה לפני הצלייה
  13. אם יש לכם פילה דג ואתם רוצים להפוך אותו בלי לקרוע את הבשר, השתמשו במרית דקה ורחבה, אחרת הוא עלול להתפרק.
  14. אפשר לעטוף את הדג, כדי להבטיח שלא יתפרק לכם על הגריל. לשם כך מניחים יריעה גדולה של נייר אלומיניום, עליה נייר אפיה. עליו מניחים את הדג עם התיבול ועוטפים היטב. את החבילה הזו אפשר להניח על רשת הגריל ללא חשש.
  15. צלייה של דג על גריל צריכה להימשך בין 10 – 30 דקות סה"כ. ככל שהדג עבה יותר, כך הוא זקוק לזמן רב יותר, על חום נמוך יותר.
  16. אם אתם רוצים לצלות את הדג על חום נמוך בגריל פחמים, פשוט הזיזו את רוב הפחמים לצד אחד של הרשת והשאירו שכבה דקה יחסית של פחמים מתחת לדג. אפשר גם להניח את הדג באזור ללא פחמים, לקבלת טמפרטורה ממש נמוכה.

 

מצרכים למתכון סלמון במייפל על גריל פחמים

  • 3 נתחי פילה סלמון נקיים, עם העור, בעובי של 3- 4 אצבעות
  • רבע כוס סירופ מייפל אמיתי
  • כף אחת של רוטב סויה איכותי
  • שן שום כתושה אחת
  • מעט פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

הוראות הכנה

בקערה קטנה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב –

מייפל, סויה, מלח, פלפל ושום.

  • מסדרים את הסלמון בתבנית נוחה מזכוכית או פלסטיק ומכסים אותו ברוטב.
  • מכסים היטב את התבנית עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לספיגת טעמי המרינדה
  • אחרי חצי שעה מוציאים את הסלמון מהתבנית ומניחים בצלחת נקייה.
  • את המרינדה מעבירים לסיר קטן. מרתיחים ומכבים ליצירת רוטב סמיך.
  • משמנים את רשת הגריל ומניחים אותה במרחק של כ 10 ס"מ מהפחמים.
  • מדליקים את הפחמים ומחכים עד שמתקבלות גחלים לוחשות, אפורות מבחוץ ולוהטות מבפנים.
  • מניחים את הנתחים עם צד העור כלפי הרשת.
  • לא נוגעים בדג במשך 5 דקות, אלא רק נותנים לו להיצלות בשקט.
  • לאחר 5 דקות הופכים בזהירות עם מרית דקה ורחבה.
  • צולים 5 דקות נוספות תעל הצד השני ומוציאים מהגריל.

 

את הסטייקים המוכנים מניחים בצלחות ומפזרים מעליהם את הזיגוג וקצת בצל ירוק.

 

בתאבון!

weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מתכונים נוספים עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה