האתר הרשמי של וובר ישראל
9200* מהנייד

מתכון לסלמון מעושן במעשנת בשרים

מתכון לסלמון מעושן במעשנת בשרים הוא מתכון קליל ופשוט במיוחד שאנחנו מאוד ממליצים לנסות במעשנה הביתית שלכם. הסיבה לכך היא שהוא שובר שגרה ובמקום בשר אפשר במעשנה הביתית שלנו להכין גם דגים באופן מושלם באפס ומאמץ. איך עושים את זה אתם שואלים? הכנו לכם מתכון מדהים שלא תאמינו כמה שהוא פשוט, בואו נתחיל. 

מעשנות בשרים – כלי צלייה וויראלי במיוחד

אז לפני שנתחיל בכלל במתכון לסלמון מעושן במעשנת בשרים אנחנו נספר לכם מעט פרטים על המעשנה שלכם. המעשנות הופכות לפופולאריות יותר ויותר בשנים האחרונות והן הפכו לכלי הצלייה הכי ויראלי כיום ברשתות החברתיות.

לא תצליחו להכנס לרשתות החברתיות השונות בלי לראות מתכונים רבים וכמובן סרטונים מטורפים על ארוחות מדהימות שמכינים במעשנות השונות.

 

גם היסטוריה רבה יש מאחוריו

למעשנות הבשרים גם יש היסטוריה מדהימה ומעניינת במיוחד והן ממש לא כלי שהגיע אלינו רק עכשיו. אז למי שלא יודע מעשנות הבשרים נוצרו על ידי משפחות דלות אמצעים והיו משומשות על ידן ועל ידי חיילים על מנת לשמר את הבשר הטרי והדגים הטריים לזמן ארוך ככל האפשר.

תהליך העישון של המעשנה היה משמר את האוכל הטרי לזמן רב מה שהיה נותן לכם את האפשרות להינות מארוחות מזינות ובריאות עד לפעם הבאה שהם היו מצליחים להשיג את המוצרים הטריים הללו.

 

המעשנות של היום – המעשנה המודרנית לשירותכם

אז המעשנה המודרנית היא כבר ממש לא מה שהיה קיים בעבר. אם בעבר המעשנה הייתה מורכבת מחומרים פשוטים באופן יחסי כמו שסבא היה משתמש בדוד השמש הישן על מנת לייצר אותן, היום המעשנות עשויות מהחומרים האיכותיים ביותר שיש בשוק על מנת לתת לכם את היכולת לבצע את תהליך העישון באופן המושלם ביותר.

נוסיף לכל זה שהתווספו עזרים טכנולוגיים רבים שהופכים את הליך הצלייה והעישון להליך מהנה עוד יותר וכל זה לצד עיצובים מטריפים שיתאימו באופן ישיר למרפסת או לגינה שלכם ויתנו לכם שקט עיצובי ונפשי בתחום.

 

מעשנה ראשונה – המדריך לרכישה של המעשן המתחיל

אז אם החלטתם שאתם מעוניינים להתחיל ולהשתמש במעשנה ביתית לפעמים מדובר בהליך שעלול להישמע מאוד מפחיד. על מנת להוריד את הערפל ואת הפחד הכנו לכם מספר עצות שיעזרו לכם בתהליך רכישת המעשנה החדשה שלכם.

 

תדברו עם מומחים מהתחום

היום בעידן הרשתות החברתיות ישנם אנשים רבים שניתן להגיע אליהם דרך קבוצות ייעודיות שמבינים בתחום העישון בכלל והמעשנות בפרט. מאוד מומלץ להכנס לקבוצות הללו, לקבל את הרושם וכמובן להתייעץ שם עם הקהילה ולקבל מהם את הטיפים שהם מחזיקים בהם למעשן המתחיל.

כמובן שאם אתם מתביישים ולא מעוניינים לדבר עם זרים אנחנו מזמינים אתכם לפנות לאחד המכרים שלכם או לצוות המקצועי שכאן על מנת לעזור לכם בתהליך וייעל אותו ולפשט אותו ככל האפשר.

 

הכנת התקציב שלכם מראש

אז המלצה נוספת שיכולה לעזור לכם היא להכין את התקציב של הרכישה מראש. הסיבה לכך היא שאם תבצעו הכנה של התקציב מראש תוכלו להיות ממוקדים רק במעשנות שמתאימות לכם ולמצבכם הכלכלי.

היום ניתן כמעט בכל תקציב לרכוש מעשנה איכותית בזכות התחרות הרבה שיש בשוק היצרניות. לכן כדאי מאוד לעשות שיעורי בית ולראות כמה אתם יכולים להשקיע בהליך רכישת המעשנה.

 

מתכון לסלמון מעושן במעשנת בשרים – המתכון שישבור לכם את השגרה

אז הגענו לחלק האחרון שלנו והוא המתכון לסלמון מעושן במעשנת בשרים, אז אם אתם שואלים איך מכינים את הדג הנהדר הזה במעשנה הביתית שלכם? הכנו לכם מתכון קליל ופשוט במיוחד שבזכותו תצליחו להכין ארוחה מדהימה ללא כל מאמץ.

כל מה שתצטרכו זה מספר דל של מרכיבים שבעזרתם תוכלו להנות מארוחת דגים איכותית וטעימה במיוחד. הליך עישון של דג הוא אינו ארוך במיוחד ולכן אין לכם מה לדאוג. אז בואו נתחיל עם המרכיבים שלנו:

פילה סלמון טרי כ-קילו (5 מנות)
מלח חופן
לימון שלם
פטרוזיליה חופן
שום 2 שיניים כתושות
שמן זית חצי כוס
בצל 1 קצוץ
גרגירי כוסברה כפית

 

שלב ראשון – שלב ההכנה של הדג לעישון במעשנה הביתית

כעת אנחנו בשלב הראשון במתכון לסלמון מעושן במעשנת בשרים והוא השלב שבו אנחנו מכינים את הדג שלנו לצלייה במעשנה. על מנת להכין את הדג אנחנו ממליצים קודם להשרות אותו משהו כמו חצי שעה בלימון ומלח וזאת על מנת שיקבל את הטעמים. סיימתם?

כעת נשטוף את הדג בעדינות ככה שלא יפול כל מה שהשרנו בו ונתחיל בהכנת הדג לצלייה. נייבש אותו היטב ונתחיל בהוספת שאר המרכיבים שלנו. סיימתם? מעולה עכשיו נעבור לצלייה עצמה.

 

שלב שני – עישון במעשנה הביתית

כעת הגענו לשלב האחרון במתכון לסלמון מעושן במעשנת בשרים. כל שעלינו לעשות הוא לקחת את הדג שלנו, להכניס לתבנית שלנו, לכסות מעט ולתת לו להתחיל להתעשן בתוך המעשנה שלנו כשהיא נמצאת בחום של בערך 120 מעלות.

הליך העישון אינו ארוך ואמור לקחת חצי שעה, כל שעליכם לעשות הוא לחכות ולוודא אחרי 25 דקות שהדג מוכן ואפשר להוציא אותו. אחרי שאנחנו מוציאים את הדג, אנחנו יכולים להגיש אותו לכולם ולהנות מארוחת דגים מדהימה באפס מאמץ.

לסיכום, כמו שאתם רואים המתכון לסלמון מעושן במעשנת בשרים הוא קליל מאוד וכמובן שהוא אחד הטעימים בכל מה שקשור להכנת דגים במעשנה הביתית. אנחנו יותר ממזמינים אתכם לנסות את המתכון, לספר לנו איך היה וכמובן לחפש עוד מתכונים שונים אצלנו באתר למעשנה הביתית שלכם. מקווים שנהניתם ומאחלים לכם בתיאבון!

תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.
אנו בוובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע העולה שלנו, מגוון המוצרים הייחודים שלנו והמגוון הענק שלנו מכל הסוגים, חשמל – גז – פחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמצאנו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. אנו ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

Weber ישראל בפייסבוק | Weber ישראל באינסטגרם | Weber ישראל ביוטיוב

אודות Weber ישראל | מייל המשרד: cs@weber.co.il

weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
מתכונים נוספים עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה