האתר הרשמי של וובר ישראל
9200* מהנייד

מתכון לקבב רומני במעשנת בשרים

מתכון לקבב רומני במעשנת בשרים הוא אחד מן המתכונים היותר טובים שיצא לכם להכין. המעשנה נותנת לקבב את הטעמים של העשן מה שהופך אותו לטעים ואטרקטיבי עוד יותר. אז אם אתם חובבים של קבבים ואם אתם אנשים שרוצים להכין את הקבב הרומני המושלם, אנחנו כאן עם מתכון אטרקטיבי פשוט וטעים שישנה את כל חוקי המשחק. 

מעשנה – כלי הצלייה שצובר תאוצה

אז מי מאיתנו לא מכיר את המעשנות, בין אם זה בסרטונים בפייסבוק או סטורים שאנשים מעלים באינסטגרם, המעשנה הופכת לויראלית יותר ויותר בשנים האחרונות. אז כן מדובר בכלי לצליית בשרים ודגים מן המוכרים ביותר בשוק והביקוש למעשנות ביתיות צובר תאוצה כל הזמן. אז אם אתם חובבי בשר, אתם יודעים שהכנה של הבשרים במעשנה היא מיוחדת במינה ומומלצת במיוחד. אבל יש המון דברים שאנחנו לא כלכך יודעים על הכלי המדהים הזה. לדוגמא את ההיסטוריה ארוכת השנים שלו וכיצד הוא הפך לכלי כלכך מבוקש.

 

כלי פשוט מאוד לתפעול

אז רבים מן האנשים מחזיקים בדעות קדומות על מעשנות כמו שמדובר בכלי שקשה לתפעל ושאנחנו לא יודעים כיצד להכין איתו בשרים. בואו נשבור לכם את המיתוס, מדובר בכלי מאוד פשוט לתפעול ולא תאמינו כמה קל וכמה טעים יוצא כאשר מבינים את השימוש בו. המעשנה היא כלי נוח מאוד לעבודה וכל הזמן שהוא לוקח זה רק זמן הצלייה שיכול לקחת שעות רבות וזאת על מנת לגרום לבשר לקבל את כל הטעמים בצורה מושלמת.

  • מעשנת פלט SMOKEFIRE EX6

    8,499.00
    הוספה לסל
  • מעשנת פלט SMOKEFIRE EX4

    7,299.00
    הוספה לסל
  • מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 47Ø + כיסוי

    1,999.00
    הוספה לסל
  • מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 37Ø + כיסוי

    1,399.00
    הוספה לסל

נגיעה היסטורית

אז לא הרבה יותר אבל להיסטוריה של המעשנה היא סיפור מרתק בשפני עצמו. מדובר בכלי בעל היסטוריה עתיקת יומין שאתם לא תאמינו בכלל כמה שנים הכלי הנהדר הזה קיים. הוא היה נפוץ בעבר בעיקר אצל המשפחות הדלות אמצעים ומטרתו הייתה לשמר את האוכל הטרי כמו הבשר או הדגים אשר המשפחות היו משיגות לזמן ארוך ככל הניתן. המשפחות היו בונות לעצמן את המעשנות הללו (כן בדיוק כמו שסבא בנה מעשנה ממקרר ישן או מדוד שמש) והם היו משתמשים בשיטת העישון בכדי לשמור את האוכל כמה שאפשר ליותר זמן.

 

אז איך קונים מעשנה איכותית?

אז אם החלטתם לרכוש מעשנה חדשה לבית שלכם מדובר ברכישה מצויינת לכל אדם חובב בשרים, הסיבה לכך היא כי מדובר בכלי שמוציא את הבשרים בצורה טיפה אחרת ומוסיף טעמים שכלי צלייה שונים לא יכולים לתת, לצד זמן בישול ארוך הוא מביא את יתרונותיו השונים שמובאים בעיקר בטעם של הבשר וכן במרקם שלו. אז איך קונים את המעשנה, הנה מספר כללי זהב לפני קניית המעשנה הבאה שלכם:

 

מומחים ישנם בשפע – מומלץ להתייעץ איתם

אז כמו שלא היה לכם הידע בתחילת הכתבה, ממרוץ קצר בגוגל תוכלו אמנם לרכוש ידע על מעשנות, אבל לא מדובר בידע מספק. בכדי לבחור מעשנה איכותית חשוב להתייעץ עם אדם שמבין ושיודע כיצד לבחור מעשנה איכותית שתשרת לכם את כל הצרכים שיש לכם מן המעשנה.

 

הכנה של תקציב – חשובה במיוחד ויכולה לחסוך לכם הרבה כסף

אז אם החלטתם על רכישת מעשנה איכותית הכנה מוקדמת של תקציב יכולה לחסוך לכם מאות ואפילו אלפי שקלים וזאת מכיוון שמדובר בשוק רחב במיוחד אשר הוא מותאם כמעט ולכל כיס. מעשנות היום מחזיקות בתגי מחיר המתחילים בכמה מאות שקלים ויכולים להגיע במקרי קיצון גם לעשרות אלפי שקלים ולכן חשוב לדעת להכין את התקציב מבעוד מועד.

 

עוד בנושא מעשנות בשרים

 

מתכון לקבב רומני במעשנת בשרים – איך מכינים את הקבב הנהדר הזה?

אז עכשיו הגענו לחלק העיקרי ואולי החשוב ביותר של המאמר, מתכון לקבב רומני במעשנת בשרים. חשוב להדגיש לפני כי קבב רומני הוא קבב בשרני עם אחוז שומן גבוה במיוחד וטעמי שום חזקים מאוד אז אם תכננתם לצאת לדייט לאחר מכן אנחנו ממליצים לכם לשקול את זה שוב. אז בואו נתחיל:

בשר שומני טחון 1 קילו
שום כתוש 8 שיניים
אבקת שום כפית
אורגנו כפית
סודה לשתייה כפית
מים חצי כוס
מלח לפי טעם
פלפל שחור לפי טעם
שומן כבש 100 גרם

 

 

 

 

 

 

 

הכנת הבלילה

אז אחרי שהכנתם את המרכיבים שמצויים למעלה עכשיו הגיע הזמן להכין את הבלילה. מתכון לקבב רומני במעשנת בשרים הוא פשוט מאוד והוא דורש סהכ שתיקחו את כלל המרכיבים שמצויים למעלה ותחברו אותם ביחד לבלילה אחידה.

 

עיצוב הקבבים

השלב השני ב מתכון לקבב רומני במעשנת בשרים הוא עיצוב הקבבים, חשוב מאוד לאחר שסיימתם לעצב את הקבבים בצורה שאתם רוצים שהם יהיו להכניס אותם למקרר לפחות ל2-3 שעות על מנת שיתפסו את הצורה של הקבב ושלא יתפרקו לכם בטעות בזמן הכנת הקבבים במעשנה. תסדרו אותם יפה בתבנית ותנו להם לתפוס צורה ביחד.

 

צלייה של הקבבים במעשנה

הגענו לחלק האחרון של המתכון לקבב רומני במעשנת בשרים. עכשיו צריך להפעיל את המעשנה ולתת לה להתחמם. הגיע לטמפרטורה הרצויה? הכניסו את הקבבים למעשנה למשך זמן מה לחלק עם החום הנמוך ביותר, תנו להם לתפוס את טעמי העשן, להשחים במקצת ואז לאחר מכן תעלו אותם למעלה לחלק החם יותר על מנת לקבל את הצריבה הסופית. אתם לא תאמינו איזה יופי וכמה פשוט המתכון.

אז כמו שלמדתם היום מתכון לקבב רומני במעשנת בשרים הוא מתכון מאוד קליל ומאוד טעים. המעשנה תיתן לקבב עוד טעם מיוחד של העשן מה שיהפוך את הקבב שלכם לאטרקטיבי עוד יותר וכמובן טעים ביותר. רבים יגידו שהקבב הרומני הוא הקבב הטעים ביותר, אז תנסו ותאמינו לנו שלא תתאכזבו.

תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.
אנו בוובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע העולה שלנו, מגוון המוצרים הייחודים שלנו והמגוון הענק שלנו מכל הסוגים, חשמל – גז – פחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמצאנו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. אנו ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

Weber ישראל בפייסבוק | Weber ישראל באינסטגרם | Weber ישראל ביוטיוב

אודות Weber ישראל | מייל המשרד: cs@weber.co.il

weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מתכונים נוספים עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה