מתכון מנצח לכנפיים על האש – יש לנו שמונה! 

ההכנה שלהן פשוטה ומהירה. הן לא זקוקות לנימוסי שולחן ונאכלות כמו חטיף, מהיד לפה. עם הצלייה שלהן אי אפשר לפשל. לפעמים הן אפילו טעימות יותר מהסטייק שבא אחר כך. לא, אנחנו לא מדברים הפעם על החציל על האש או שיפודי הלבבות המסורתיים אלא על הכנפיים – מי שהפכו מנשנוש סטייק האוס קלאסי-אמריקאי למרכיב החובה בכל מנגל ישראלי, מעשירים את מבחר הטעמים על השולחן ומוגשים בדרך כלל ראשונים כדי להרגיע את הקיבה ולתת לה להתמודד עם טעם ומרקם עדינים, לפני שיבואו “התותחים הכבדים”. מחפשים מתכון מנצח לכנפיים על האש? ברוכים הבאים! הגעתם בדיוק למקום הנכון:

כנפיים בדרך כלל הן החלק הפותח של ארוחת הברביקיו הישראלית, בין אם יש לכם גריל פחמים ובין אם יש לכם גריל גז. יש מי שרואה בהן את נשנוש הפתיחה בלבד, אך יש גם את מי שיכול ליהנות מהן לבד על פני ארוחה שלמה. במרינדה, בטמפורה, חמוצות-מתוקות, חריפות אש או נטורליסטיות – הכנפיים יכולות לקבל אלף ואחת סוגי טעמים שונים ועדיין להישאר הכי טעימות וממכרות בארוחה וכמעט ואי אפשר להפסיק איתן עד שהן נגמרות. לא ידוע הרבה על השלב שבו קיבלו הכנפיים מעמד של כבוד קולינרי בקרב חובבי הגריל והג’אנק פוד, אבל בארה”ב (בעיקר) הן ידועות כמנות המוגשות בגודל מאתגר, לאחר שעברו תהליך צלייה ברמות משתנות על הגריל ונוספו להן תבלינים או רטבים מסוימים, בדרך כלל כאלה שמאפיינים מאוד את המסעדה המגישה. 

מתכון מנצח לנפיים

מתכון מנצח לכנפיים על האש: מרינדות פשוטות ללא מאמץ

גם בישראל שמעו על הכנפיים והחליטו להתחיל להתענג על מוצר העלאשים הקליל והמהיר להכנה. פחות במסעדות אם כי כדאי בחום לטעום את המוצלחות של “דיקסי” או “טייגר לילי” והרבה יותר על המנגל, כנשנוש הפתיחה שאי אפשר בלעדיו. הכנפיים על הגריל מתקבלות בתצורה רכה ונימוחה, בעלות ארומה מעושנת במינון נכון ויכולת לספוג כל טעם אפשרי שרוצים להעניק לעוף, ללא מאמץ מיוחד. לא לחינם אומרים שמתכון מנצח לכנפיים על האש זקוק בסך הכל למתקן גריל פחמים או גז ולזוג ידיים שיוציאו אותן ממנו בזמן. 

ויחד עם זאת – הכנפיים האולטימטיביות זקוקות גם לגריל מן/ וומן שיודעים בדיוק מה הם עושים, בייחוד כשהמטרה היא לספק נשנוש ללא הפסק עד שהסטייקים יהיו מוכנים. זה הזמן ללבוש סינרים (לא חובה), לעטות את הכפפות (לא חובה) ולדלג למטבח (חובה בהחלט) כדי שהגריל הקרוב יהיה טעים ומהנה מהביס הראשון.

בוחרים את המרינדה 

מכיוון שכנפיים ממש לא צריכות לשעמם את החך אלא להקפיץ את כל הטעם, שווה לבחור מראש את המרינדה שאתם אוהבים:

מרינדה אסיאתית – הטעם החריף

כנפיים עם עוקץ הן עניין ממכר, אך הן זקוקות לאיזון בכמויות על מנת שהתחושה החריפה תגיע בכמות הנכונה ותתאים לכל הסועדים:

3 שיני שום כתושות או קצוצות דק-דק

3 כפות של רוטב סויה

ג’ינג’ר מגורד – למי שמעוניין בחריפות גבוהה יותר

1 כף דבש גדושה

1/4 כוס שמן זית

 

מרינדה ברביקיו – הטעם הפשוט והקולקטיבי

תתאים לכל חובבי וחוגגי הגריל שלכם, כולל הילדים:

3 שיני שום כתושות או קצוצות דק-דק

בצל קצוץ דק-דק

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

4 כפות דבש

4 כפות קטשופ

3 כפות שמן

1 כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

מרינדת קטשופ – לילדים ולילדים סרבני בשר

גם ילדים שפחות מעדיפים את טעמו של העוף או הבשר לא נוטים לסרב לקטשופ. המרינדה עם הקטשופ מעניקה מתיקות ופריכות מתאימה לילדים ותתחבב עליהם במיוחד:

1/3 כוס קטשופ (כוס קפה שחור)

1/3 כוס מייפל

1 כף סויה

כפית פפריקה

כפית חרדל

 

מרינדת צ’ימיצ’ורי (עשבי תיבול) – ארומה של טעם וטריות

חובבי הטעם המיוחד תמיד נהנים מבשר שיש בו שלל חומרי גלם טריים. בשביל המרינדה הבאה ממש לא צריך להתאמץ – קוצצים היטב את עשבי התיבול, מערבבים עם הכנפיים ומשרים, רצוי למספר שעות. 

1/2 כוס עלי מרווה (טריים ושלמים)

1/4 כוס עלי רוזמרין (טריים ושלמים)

5 שיני שום כתושות, גדולות

כף עלי אורגנו קצוצים

כף עלי טימין קצוצים 

1 ביצה

1/2 כוס שמן זית

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

 

מרינדת לימון ופלפל אנגלי – הטעם העדין והמיוחד

להבדיל מיתר המרינדות שתמצאו כאן, את התיבול הבא עדיף לבצע בהברשה במקום השריה כדי לשמור על הטעם העדין והאנין.

1 כף גרידת לימון

3 כפות מיץ לימון/ מיץ מלימון טבעי

1 כף פלפל אנגלי

3 כפות שמן זית 

1/2 כפית מלח

4 שיני שום כתושות

 

מרינדת סיידר תפוחים – הפתעה מרשימה 1

אם אתם מחפשים משהו חדש, ייחודי, מפתיע, שירשים את הסועדים ויגרום להם לשאול אתכם שוב ושוב איך חוללתם את הקסם, זו המרינדה שחיפשתם. מיוחדת, שלא טועמים כל יום ומעט מתקתקה.

3/4 כוס מיץ תפוחים/ סיידר תפוחים

כפית טימין

כפית חרדל דיז’ון

4 בצלי שאלוט קטנים קצוצים היטב

מעט מלח ופלפל 

 

מרינדת צ’ילי תפוזים – הפתעה מרשימה 2

כן, גם הפעם טעם ייחודי ומקפיץ יהפכו את הכנפיים אצלכם בארוחה לחגיגה. אם חשבתם שרק בירה חוגגת נפלא עם העוף, בטח תשמחו לדעת שגם התפוזים משתלבים נפלא והם משתדרגים משמעותית כשמוסיפים להם צ’ילי

30 מ”ל מיץ תפוזים טריים

1 כף גרידת קליפת תפוז

1 כף רסק עגבניות

כפית אורגנו

15 מ”ל רוטב צ’ילי חריף

1-2 שיני שום קצוצות

 

מרינדת יין אדום ושום – מתכון מנצח לכנפיים

המרינדה האהובה הנחשבת ל”אולד פאשן” אבל כמו מרכיביה, משתבחת היטב עם השנים. היין מעניק לכנפיים קריספיות מצוינת וטעם עמוק ועשיר, מה שמסתדר נפלא כמנת הפתיחה שנועדה לפתוח את התיאבון.

45 מ”ל יין אדום יבש

45 מ”ל שמן 

1/2 כפית פלפל

1/2 כפית מלח

1 כף חרדל דיז’ון

4-5 שיני שום כתושות

 

מרינדת מייפל – למתוקים שאוהבים מתוק

אוכל מתוק הוא אישיו בעולם הקרניבורי – או שאוהבים אותו או שלא. אם במקרה אתם מעדיפים נשנוש מתקתק ומרגיע עם טעם ממכר, בטח תשמחו לגלות שהמייפל מגויס לא רק לטובת הפנקייקים, אלא גם לכנפיים על האש בעזרת המתכון הבא:

60 מ”ל סירופ מייפל

150 מ”ל יין לבן יבש

40 מ”ל שמן

10 מ”ל סיידר תפוחים (לא חובה – תלוי ברמת המתיקות הרצויה)

3 שיני שום כתושות

2 כפיות גרגירי חרדל

כף חרדל דיז’ון

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

 

ומה עושים לאחר שבחרתם מתכון מנצח לכנפיים

מומלץ להשרות את התערובת יחד עם הכנפיים כמה שיותר זמן, על מנת שהכנפיים יספגו היטב את הטעמים שבחרתם להן ויהפכו למעדן עשיר ומוצלח. זכרו שרוב המנגליסטים ממליצים על מסגרת השרייה של 8 שעות לכל היותר, כדי להימנע ממצב של ספיחת יתר, שבו הכנפיים יהפכו לרכות ומלאות נוזלים יותר ממה שצריך. 

תנו עדיפות להשריה בקערת זכוכית גדולה, כסו אותה בניילון נצמד והכניסו למקרר. על גריל פחמים דולק וחם הכנפיים יהיו מוכנות מהר מאוד, תוך מספר דקות. על גריל גז מומלץ לווסת את החום כך שהפיזור יהיה מקסימלי ולבדוק כעבור כמה דקות שההשחמה מתקבלת היטב בשני הצדדים. 

 

אהבתם את המתכון הזה? שתפו ברשת !

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
0
גריל גז וובר ראשית דילוג לתוכן