נזיד חורפי ומעושן של צ'וריסוס ושעועית שחורה.

 In מתכונים

נזיד חורפי ומעושן של צ'וריסוס ושעועית שחורה.

תבשיל טעים ליום חורפי!

 

מצרכים:

חצי קילו נקניקיות צ'וריסוס איכותיות

1 כף שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin)

1 כוס של בצל קצוץ היטב

4 שיני שום כתושות

2 פלפל צ'ילי חלפיניו (ללא הגרעינים), קצוץ דק דק

1 פלפל פובלאנו, נקי וחתוך לקוביות (ניתן להשיג במעדניות וחנויות מתמחות)

1 פלפל אדום נקי חתוך לקוביות

1 קישוא בינוני, חתוך לטבעות

2 כוסות של דלורית חתוכה לקוביות

2 כפיות כמון

1 כפית אבקת כוסברה

1 כפית אבקת צ'ילי

½ כפית פלפל קאיין (אופציונלי)

קופסת שימורים של עגבניות תמר במיץ

4 כוסות של מרק עוף או ציר עוף

1 עלה דפנה

¼ כוס רסק עגבניות

2 כפיות סוכר חום

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

קופסת שימורים של שעועית שחורה ללא הנוזלים

¼ כוס עלי כוסברה קצוצים גס

 

אופן ההכנה:

מכינים את הגריל לצלייה ישירה בחום בינוני °170 –°230 מעלות.

 

צולים את נקניקיות הצ'וריסוס עד שהבשר משנה את צבעו וכבר לא וורוד.

משך הצלייה כ-6 עד 8 דקות, מומלץ להפוך מדי פעם.

מסירים מהגריל ומניחים בצד עד שיתקררו מספיק כדי לעבד עם היד. חותכים את הנקניקיות לגודל ביס.

לוקחים מחבת גדולה מברזל יצוק או פלטה יצוקה שמתאימה לגריל, ועל הגריל מחממים את השמן.

מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שהוא מתחיל להתרכך. מוסיפים: שום, חלפיניו, פלפל פובלאנו ואת הפלפל האדום. מערבבים מדי פעם, מבשלים עד שהפלפלים מתחילים להתרכך.

מוסיפים את הקישוא, דלורית, כמון, אבקת כוסברה, אבקת צ'ילי ואת הפלפל קאיין (אופציה). מבשלים תוך ערבוב כדקה.

מוסיפים את העגבניות, מרק או ציר עוף, עלה דפנה, רסק עגבניות, סוכר חום, מלח, פלפל.

את העגבניות מוערכים עם כף. (עדיף מעץ.)

מבשלים על הגריל פחמים או גז בחום בינוני, כמובן כאשר מכסה הגריל סגור, עד שהדלורית מתרככת אבל לא מתפוררת, בערך 20 דקות.

מוסיפים את הצוריסוס, את השעועית השחורה ומבשלים עוד 5 דקות.

מורידים את המחבת מהגריל גז או הפחם, מוציאים את עלה הדפנה. מקשטים בעלי כוסברה קצוצים ומגישים חם עם לחם כפרי.

שווה את ההשקעה!!

בתאבון 🙂

פוסטים אחרונים

השאר תגובה

0
0

התחל חיפוש

שינוי גודל גופנים
0
סלמון בורגרסלמון מעושן על קרש עישון וובר