נקנקיות על האש

 In מתכונים

נקניקיות על הגריל עם בצלים כבושים

רכיבים:

לבצלים כבושים-
1 בצל לבן קטן
1 בצל אדום קטן
½ כוס חומץ תפוחי עץ
½ כוס חומץ לבן
½ כוס סוכר
1 כף מלח
2 כפיות זרעי סלרי
1 כפית שבבים של פלפל אדום יבש

8 נקניקיות גדולות שמתאימות לגריל גז או פחם – למתכון זה כדאי למצוא נקניקיות בקר
8 לחמניות לנקניקיות
חרדל
קטשופ
מיונז

מתחילים בהכנת הבצלים

בעזרת סכין מורדים את הקצוות של כל בצל וחוצים לאורך. לוקחים כל חצי בצל ובעזרת סכין חדה מאוד חותכים את הבצל בניצב לקצוות. המטרה – לקבל רצועות דקות של בצל בצורת סהרונים.
את פרוסות הבצל שמים בקערת זכוכית (חשוב מאוד להקפיד על קערת זכוכית).
בקערה נוספת מערבבים היטב את שאר המרכיבים. את תערובת החומץ יוצקים מעל הבצלים ודואגים לכיסוי אחיד של הרצועות. מניחים בצד בטמפרטורת חדר למשך של 3 שעות לפחות, מדי פעם מערבבים.
הכנת המנה:
מכינים את הגריל לצלייה ישירה בחום בינוני, 170 עד 230 מעלות.
בעזרת סכין עושים חריצים אלכסוניים לאורך כל נקניקיה.
מנקים את רשתות הגריל עם מברשת של וובר.

צולים את הנקניקיות כשהמכסה סגור. את הנקניקיות הופכים מדי פעם במהלך הצלייה. המטרה – שהנקניקיות יקבלו סימני צריבה קלים, סה"כ זמן צלייה של 5 עד 7 דקות.
במהלך הצלייה מסננים את הבצלים מתערובת החומץ ושמים בקערה.
מכינים קטשופ, חרדל, מיונז ולחמניות לנקניקיות על מגש.
שהנקניקיות מוכנות מורידים מהאש ושמים על צלחת – נותנים לכל אחד להכין לעצמו את המנה עם הרטבים שהוא אוהב (או אוהבת), ולא שוכחים לשים מעל מנה יפה של בצלים כבושים.
בתאבון!
פוסטים אחרונים

השאר תגובה

0
0

התחל חיפוש

שינוי גודל גופנים
0
צלעות טלה בעשבי תיבול עם שעועית לבנה בניחוח שוםהמדריך להכנת פיצה ביתית על הגריל