נתח קצבים בציפוי חרדל עם פלפלים ובצלים צלויים

 In מתכונים

נתח קצבים בציפוי חרדל עם פלפלים ובצלים צלויים

 

חברת Weber ישראל מגישה מתכון

נתח קצבים נקרא כך בגלל האגדה שהקצבים נוהגים לשמור לעצמם את הנתח, ולא למכור אותו בחנות… לנתח קצבים טעם מיוחד וחזק של בשר.

 

ציפוי לסטייקים

¼ כוס חרדל גרגירים

2 כפות של יין אדום

2 כפות שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin)

2 כפיות של שום כתוש

1 כפית של עלי טימין טריים

1 כפית של מלח

¼ כפית של פלפל שחור גרוס טרי

 

2 סטייקים של נתח קצבים, כ"א במשקל של כ 450 גרם

2 בצלים חתוכים לפרוסות

שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin)

מלח

2 פלפלים אדומים גדולים

1 כפית חומץ בלסמי

1 כף שום כתוש

פלפל גרוס טרי

6 פרוסות של לחם שאור כפרי

 

מערבבים את כל חומרי הציפוי לסטייקים בקערה בינונית.

מניחים את הסטייקים בתבנית אפייה ויוצקים מעליהם את הציפוי.

דואגים שהסטייקים יכוסו מכל הצדדים בתערובת ונותנים להם לנוח בטמפרטורת החדר לכ 30 דקות.

 

בינתיים מכינים את הגריל לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית של 170 – 240 מעלות.

 

מברישים את פרוסות הבצל בשמן זית משני הצדדים ובוזקים מעט מלח על הפרוסות.

 

כשהגריל גז או הפחמים מוכן, צולים את הבצל ואת הפלפלים, עד שהבצלים מתרככים והפלפלים משחימים. לבצל לוקח  8 – 12 דקות, לפלפלים 10 – 15 דקות להיות מוכנים.

מורידים את הבצל והפלפלים מהאש . את הפלפלים מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד.

כעבור כ-10 דקות מוציאים את הפלפלים מהקערה, מקלפים אותם בזהירות ומנקים היטב מגרעינים, וחותכים לרצועות.

מגבירים את חום הגריל לטמפרטורה גבוהה 230 – 280 מעלות.

מסדרים על צלחת הגשה את הפלפלים ואת הבצלים, יוצקים מעל קצת שמן זית ומפזרים מלח ופלפל.

 

צולים את הסטייקים: אוטמים אותם בצלייה ישירה בחום גבוהה, וממשיכים לצלות עד שסטייקים כמעט מוכנים, סה"כ כ- 6 – 8 דקות . הופכים באמצע רק פעם אחת.

מעבירים את הסטייקים לרשת העליונה של הגריל כך שהבשר לא נמצא ישירות מעל מקור החום, וממשיכים לצלות בחום גבוה בצלייה לא ישירה.

מקפידים על מכסה סגור וממשיכים בצלייה עד שהסטיקים מוכנים לפי רמת הצלייה הרצויה.

(כל אחד לפי הטעם…)

בדקה האחרונה מכינים טוסטים מפרוסות הלחם.

 

מורידים את הבשר והלחם מהאש, נותנים לבשר לנוח בצד 5 עד 10 דקות.

פורסים את הסטייקים לרצועות ומגישים עם הלחם, הפלפלים והבצלים הצלויים ונהנים.

מומלץ למרוח על הלחם קצת חרדל גרגירים לפי הטעם…

בתאבון!

פוסטים אחרונים

השאר תגובה

0
0

התחל חיפוש

שינוי גודל גופנים
0
טאקו של עוף בבירהBurger press - הדרך הטובה ביותר להכין המבורגרים!