סטייקים צלויים ישירות על פחמים

 In מתכונים

סטייקים צלויים ישירות על פחמים

צלייה של סטייקים ישירות על הפחמים מעניקה לבשר טעם מעושן מיוחד. הצלייה על הפחמים אוטמת את הבשר והתוצאה מפתיעה וטעימה.
סטייקים צלויים ישירות על פחמים עם גלייז של חומץ בלסמי
צלייה של סטייקים ישירות על הפחמים מעניקה לבשר טעם מעושן מיוחד. הצלייה על הפחמים אוטמת את הבשר והתוצאה מפתיעה וטעימה.
לגלייז:
⅔ כוס חומץ בלסמי
2 כפיות סוכר חום
1 שן שום קלופה ומעוכה
לתערובת תבלינים לציפוי הבשר:
2 כפיות מלח
2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית אבקת חרדל
½ כפית אבקת צ'ילי אדום
4 סטייקים מנתח של סינטה, בעובי של לפחות ½ 2 ס"מ, כל סטייק במשקל של 300 – 350 גרם
מלח
בסיר קטן על אש בינונית גבוהה מביאים את מרכיבי הגלייז לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 3 – 5 דקות עד שהגלייז מצטמצם לחצי. במהלך הבישול נזהרים שלא לשרוף את הגלייז.
מורידים מהאש, מוציאים את השום ומניחים בצד.
בינתיים מערבבים את מרכיבי הציפוי לבשר. מתבלים את הסטייקים בתערובת (אין צורך להבריש את הסטייקים בשמן). מניחים לסטייקים לעמוד בטמפרטורת החדר 15 – 30 לפני הצלייה.
מכינים גריל פחמים של וובר לצלייה. מוודאים שמניפת האוורור התחתונה פתוחה. מדליקים את הפחמים – הכי טוב לעשות שימוש במלהיט פחמים של וובר. משתמשים בפחמים מעץ.
כשהפחמים בוערים היטב, מפזרים אותם בשכבה אחת על הרשת התחתונה בגריל (הרשת לפחמים).
מנפנפים על הפחמים כדי להעיף את האפר מהפחמים.
צולים את הסטייקים ישירות על הפחמים.
סוגרים את המכסה של הגריל ומשאירים את המניפה העליונה פתוחה.
צולים את הבשר למידת העשייה הרצויה, 6 – 7 דקות סה"כ למידת עשייה של מדיום רייר. את הסטייקים הופכים פעם אחת, במחצית הזמן.
כשהסטייקים מוכנים מורידים אותם מהאש ומניחים בצד לנוח ל 5 דקות.
ממש לפני ההגשה מורחים את הסטייקים בגלייז ומפזרים מעט מלח מעל.
פוסטים אחרונים

השאר תגובה

0
0

התחל חיפוש

שינוי גודל גופנים
0
חזה עוף עם טחינה מתובלת / צזיקיסלמון מעושן במעשנת וובר