סטייק אנטריקוט בתיבול לוהט

 In מתכונים

אנטריקוט על האש, עם תערובת תבלינים חריפה, עם סימני צריבה מקצועיים…

יש הרבה מיתוסים שקשורים לצריבה של סטייקים, ועדיין אי אפשר להתכחש לטעם המיוחד של סטייק שנצרב ונאטם במקצועיות, והמראה של סימני צריבה יפים נותן את ההרגשה שאת הסטייק הזה הכין שף מקצועי.

לתערובת תבלינים:

1 כף סוכר חום
2 כפיות אבקת צ'ילי אנצ'ו
½ 1 כפיות שום כתוש
1 כפית כמון
1 כפית אבקת צ'ילי
1 כפית אבקת בצל
½ כפית אבקת כוסברה
½ 1 כפיות מלח גס
½ כפית פלפל שחור גרוס טרי

4 סטייקים מנתח אנטריקוט, בעובי ½ 2 ס"מ לפחות

שמן זית

מערבבים את מרכיבי תערובת התבלינים לציפוי הסטייקים.
מנגבים את הסטייקים עם מגבת נייר.
מברישים את הסטייקים מכל הצדדים עם שמן זית ומתבלים עם התערובת.
מניחים בטמפרטורת חדר ל 30 דקות.

מכינים גריל גז או פחמים לצלייה ישירה ועקיפה בטמפרטורה גבוהה של 230 – 285 מעלות צלסיוס.
לתוצאות אופטימליות וצריבה של הסטייקים משתמשים ברשת לצריבה  – Sear Grate מסדרת וובר גורמה (weber original gourmet system).

מחממים את הרשת לצריבה עם המכסה סגור כ 15 דקות.

מעבירים את הסטייקים לצלייה בגריל פחמים או גז – צולים בצלייה ישירה על הרשת לצריבת בשר 6 – 8 דקות בסה"כ, הופכים את הסטייקים במחצית הזמן פעם אחת. מעבירים את הסטייקים לצלייה עקיפה לעוד 2 – 3 דקות למידת עשייה של מדיום רייר.

מורידים מהאש, מחכים 2 – 3 דקות ואוכלים.
בתאבון!

פוסטים אחרונים

השאר תגובה

0
0

התחל חיפוש

שינוי גודל גופנים
0
שיפודי שייטל על הגרילאגרול ויאטנמי על הגריל - עלי גפן ממלואים בסגנון ויאטנמי