סטייק טונה ברוטב סיצילאני

 In מתכונים

סטייק טונה ברוטב סיצילאני

4 נתחים של סטייק טונה, כ"א בעובי של לפחות 3 ס"מ
6 כפות שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin)
רוטב:
שן שום
12 כפות שמן זית
6 כפות מיץ לימון
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות עלי אורגנו טריים קצוצים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
שמים 3 שכבות של מגבנת נייר על מגש ומניחים מעל את נתחי הדג על מנת לספוג נוזלים. משאירים בטמפרטורת החדר (בקיץ הכוונה לחדר ממוזג…) ל – 20 דקות.
בינתיים מכינים את הרוטב – שמים את כל המרכיבים חוץ מהשמן במעבד מזון. מעבדים ומוסיפים תוך כדי את השמן.
טועמים ומתבלים בפלפל ומלח.
מכינים גריל לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית של °200 צלסיוס. מחממים את הרשתות 10 דקות לפני שמתחילים בצלייה.
מברישים את נתחי הדג בשמן זית משני הצדדים.
צולים על הגריל גז או פחם עם המכסה סגור, זמן צלייה כולל של 4 – 6 דקות.
הופכים את הדגים פעם אחת.
טיפ של weber: כאשר הדג מתחיל להתקפל ולהתקלף מעצמו מהגריל – זה סימן שהוא מוכן באותו צד.
הדגים אמורים לקבל צריבה יפה ומעטפת פריכה כתוצאה מהצלייה.
מורידים את הדגים מהאש ומגישים עם הרוטב.
בתאבון!
פוסטים אחרונים

השאר תגובה

0
0

התחל חיפוש

שינוי גודל גופנים
0
סנדביץ' המבורגר דג על הגרילחזה עוף בגריל עם רוטב אננס ואורז פלפל לימון