האתר הרשמי של וובר ישראל
9200* מהנייד

סלמון ברוטב צ'ילי וסויה בגריל גז

חגי ישראל מתקרבים וגם החג הבלתי רשמי של הישראלים ״חג המנגל״. צלייה של בשרים, דגים וירקות הם תמיד סיבה למסיבה מצד הישראלים לעשות את מה שמכונה בשפה העממית ״על האש״. לרוב, צלייה על גריל גז מועדפת על הישראלים במיוחד, מכיוון שההכנה היא פשוטה, מהירה וקלה וגם הטעם נהדר וכולם מבלים זמן משותף יחד ונהנים מארוחה משותפת ומאוד ישראלית, ארוחה מושלמת לתקופת החגים. אז מה ניתן להכין בגריל גז? ומתכון מנצח לסלמון ברוטב צ׳ילי וסויה לחג חגיגי במיוחד!

בוחרים את גודל הגריל לפי כמות השימוש ובהתאם לאורחים

אם אתם רוצים לרכוש גריל גז ואינכם יודעים איזה גריל יתאים לכם יותר מכולם, אז קודם כל, חשוב לבחור בגריל גז שיתאים לכמות האורחים שאתם מארחים בדרך כלל. מכיוון שקניית הגריל היא לא חד פעמית עבור אירוע אחד ואתם רוצים להנות מהגריל למשך שנים ארוכות, כן חשוב להתאים למספר האנשים שבדרך כלל מגיעים להתארח אצלכם.

אם יהיו כמה שיותר מבערים, כך גם שטח הצלייה שלכם יהיה גדול יותר. אם תרצו למקם את הגריל שלכם במרפסת, בדרך כלל יהיה מתאים לכם 2 מבערים וגרילי גז עד 3,000 ש"ח. אם יש לכם גג, יתאימו לכם גרילי גז 3000 עד 6000 ש"ח 3 מבערים ועבור גריל שאמור להיות ממוקם בגינה שלכם יתאים לכם גריל בעל 4-5 מבערים. לאירועים עד 10 נפשות יספיקו לרוב גרילי גז 6000 ש"ח ומעלה 2 מבערים, ועבור אירועים של 20-25 איש יספיק גריל של 4-6 מבערים.

 

בחרו בגריל גז עם אחריות מורחבת

כאשר אתם בוחרים את הגריל שלכם, חשוב לבדוק ולוודא שהוא איכותי. כל הגרילים המגיעים לארץ הם בעלי תו תקן של מכון התקנים, המאשר שימוש בהם, אך מלבד התו תקן חשוב גם להתייחס לאחריות על הגריל שלכם, כך תוכלו לדעת האם מדובר במוצר איכותי. חברה שתספק לכם 5 שנים אחריות לגוף ולמבערים, מגדילה את הסיכויים שהמוצר שאתם רוכשים הוא מוצר איכותי.

אם אתם נתקלים בגריל גז עם אחריות ל-3 שנים בלבד, כדאי שתתחילו לחשוב. החלק שמתבלה הכי מהר בגריל גז הוא המבער, לכן מאוד חשוב לוודא שהחלק הזה יהיה מכוסה גם באחריות. ייצרון טוב ייתן לכם אחריות שהיא נרחבת לכל המרכיבים של הגריל ולא יבצע איזשהן החרגות בנושא האחריות. זה הוא דגל שצריך לשים לב אליו.

 

בחירה של מיקום הגריל

החלטתם סוף סוף להגשים חלום ולקנות גריל גז, אך ההתלבטות העיקרית היא היכן למקם אותו. לפי שאתם רוכשים את הגריל, חשוב מאוד לבדוק את המיקום שצפוי לו וכך להבין האם השטח שנבחר הוא מתאים לעבודה סביבו. יידרש לכם מרווח של 30 ס״מ מהקיר שבגב הגריל כי יש פתיחה של מכסה הגריל שכן מצריכה מרווח כזה.

מצדי הגריל נדרש מרווח של לפחות חצי מטר מכל צד, ובחלקו הקדמי נדרש כ-2 מטר של שטח עבודה, כדי שיהיה לכם נוח לתפעל את הגריל שלכם. מכיוון של משקלי גריל גז נחשב יחסית גבוהה, מומלץ מאוד לרכוש גריל על גלגלים כדי שתוכלו להזיז אותו בצורה נוחה וגם הניקוי יהיה לכם קל יותר, בכל שטח הגריל שסביבו וגם מתחת לגריל עצמו.

 

גריל גז להכנת דגים מעולים

אם אתם חובבים גריל וחובבים דגים, גריל גז זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לכם להכנה וצלייה של דגים. רוב האנשים חושבים שכאשר הם מכינים דגים בגריל גז, הם חייבים להכין אותם באופן מאוד מסוים כדי שהם יהיו טעימים, אך זה לא המצב.

אפשר להכין כל דבר וכל סוג של תבשיל ורוטב ברגיל הגז, גם אם מדובר על מרינדות, אסייתי ואפילו רוטב עגבניות, כל עוד המחבת או הסיר שלכם עומדים בחום גבוהה, אתם מסודרים. חשוב לדעת שהכנה של דגים היא יותר עדינה מהכנה של עוף, טלה או בקר, ונדרשת מעט מיומנות כדי לצלות אותם כמו שצריך. אך כאשר מבינים את הטריק, תהנו ממנות מעולות של דגים!

 

מנת החלומות – סלמון ברוטב סויה וצ׳ילי

סלמון הוא דג נהדר שרוב האנשים אוהבים וסבורים שמאוד קשה לקלקל אותו. דג הסלמון קל מאוד להכנה, ומאוד טעים לאכילה. הוא נחשב אומנם דגם שמנוני יחסית, אך יש לו כל כך הרבה יתרונות בריאותיים והוא לגמרי מתאים לארוחת צהרים וגם ארוחת הערב. הנה מתכון מנצח לסלמון ברוטב סויה וצ׳ילי:

 

מה צריך?

 

ריבועי סלמון נקיים מקוצים ועור

700 גרם
שמן זית 2 כפות
גלדי שום פרוס 3 גלדי
בצל ירוק 2 עלים
צ׳ילי מתוק 3 כפות
רוטב סויה 3 כפות
רוטב טריאקי כף
מלח חצי כפית (אפשר עוד לפי הטעם)

 

שלב ראשון – הכנה של הסלמון בגריל

תחילה, נחמם את גריל הגז שלנו מספיק, שנוכל לצלות את הסלמון שלנו כמו שצריך. נכין ווק או מחבת עמוקה שעמידה בחום. במחבת הזו נשפוך את השמן זית ואת השום מטגנים אותו קלות עד שהוא מזהיב. לאחר מכן, נוסיף את ריבועי הדג, אותו נצרוב מכל הצדדים עד שצבע של הדג יתחלף לצבע אפרפר.

 

שלב שני – רטבים, הקפצה והגשה

בזמן הזה נתחיל להוסיף את הרטבים, צ׳ילי, סויה ואת הטריאקי. לאחר מכן נמשיך לערבב ונוסיף את המלח. נמשיך לבשל ולהקפיץ את הסלמון, טועמים ואם חסר לנו מלח, נוסיף עוד. נבשל בין 2-3 דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך. רעיון לצורת הגשה היא בצל ירוק שמוסיף רעננות לסלמון.

אופן ההכנה של המנה הוא קל ומאוד פשוט ולא דורש ממכם הרבה זמן. נהוג להגיש את המנה הזו על מצע אורז, או אפילו מעל סלט ירקות. המנה מאוד טעימה ומתקתקה, מומלץ לאכול אותה כאשר היא חמה ויוצאת מהאש. והנה מנה מדהימה, שיכולה להיות גם כשרה לפסח. שיהיה לכם בתאבון ותהנו!

תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.
אנו בוובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע העולה שלנו, מגוון המוצרים הייחודים שלנו והמגוון הענק שלנו מכל הסוגים, חשמל – גז – פחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמצאנו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. אנו ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

Weber ישראל בפייסבוק | Weber ישראל באינסטגרם | Weber ישראל ביוטיוב

אודות Weber ישראל | מייל המשרד: cs@weber.co.il

weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מתכונים נוספים עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה