האתר הרשמי של וובר ישראל
9200* מהנייד

סלמון ברוטב צ'ילי וסויה בגריל פחמים

מנגל בהחלט מוגדר כתחביב ישראלי ואוכל מועדף על ישראלים רבים. לרוב, אנשים רבים סבורים שכדי לעשות על האש, הם צריכים רק מנגל פשוט וקטן, ישתמשו בפחמים פשוטים ונפנף כדי לעשות על האש. אז אומנם מנגל פשוט עושה את העבודה באופן חד פעמי, אך גריל פחמים הוא הדבר האמיתי. גריל פחמים מחזיק לאורך שנים רבות וגם הוא איכותי יותר ויכול להכיל כמות הרבה יותר גדולה של מזון בו זמנית לכל המשפחה. הנה כמה עובדות מעניינות על גריל פחמים ומתכון לסלמון טעים במיוחד.

גריל פחמים – טעם אחר מכולם

אם אתם ישראלים, סביר להניח שיצא לכם בעבר להיות חלק מעל האש ישראלי. לגריל הישראלי יש טעם ייחודי ומיוחד שלא ניתן לקבל משום עשייה אחרת של מזון. מלבד בשר, ניתן להאכיל על גריל פחמים מגוון רחב של מזון כמו דגים, עוף, גבינות, ירקות ופירות. ישנם אנשים שיעידו שגריל גז לא ייתן את הטעם המוכר והאהוב והחרוך של המנגל האהוב, לכן לרוב יעדיפו את גריל הפחמים.

גריל הפחמים נותן את הטעם החרוך, כזה שיש רק לגריל פחמים. גריל פחמים מגיע במגוון רחב של צורות ושל גדלים, וגם לפחמים שלו יש סוגים שונים. כאשר רוכשים גריל פחמים, כן חשוב מאוד להשקיע בפחמים איכותיים שיחזיקו זמן יותר ארוך, כך תוכלו להכין כמות גדולה של מזון לכל המשפחה ולהנות מעל האש ישראלי.

 

גריל פחמים – מידות מגוונות וניידות

גרילי פחמים מגיעים במגוון רחב של מידות וגדלים. את גרילי הפחמים נוכל למצוא החל מגריל קטן מאוד כמו גרילי פחם סידרת Premium שיתאים להכנה של מזון למשפחה אחת שלא נוטה לארח הרבה ולא זקוקה ליותר מזה, עד לדגמים שנחשבים גדולים ומאורכים שמונחים על רגליים מברזל וקל ונוח לעמוד לידם כאשר מכינים את המזון.

מלבד הגדלים, ישנם גרילים ניידים ונוחים לשימוש. בשונה מסוגי גריל אחרים, גריל פחמים אינו מצריך חיבור לצנרת או תשתית כמו חשמל או גז, כך שניתן להזיז את הגריל ממקום למקום וגם נוכל לעשות בגריל שלנו שימוש במקומות שונים בבית. מלבד זאת, לעיתים הכנה של מזון צריכה שהרוח תנשב לכיוון מסוים, וזה הפתרון המושלם מכיוון שניתן להזיז את הגריל ממקום למקום ללא כל מאמץ או סרבול.

גריל הפחמים מבוסס על חום גבוהה מאוד שמקור החום שלו הוא בשריפת הפחמים של המנגל. גריל פחמים נועד לבישול וצלייה בטכניקות שונות וגם טכניקות הכנה שונות. לאחר שהפחמים נשרפים בחום גבוהה מאוד, הם פולטים עשן וכך נוצר הטעם המעושן שכולנו כל כך אוהבים. בעזרת הפחמים תוכלו להכין מגוון רחב של מזון בטעמים הייחודיים של טעם העל האש ולהנות מהטעם הממכר והחרוך של הגחלים.

 

גרילי פחמים – דגמים משודרגים ומחירים נוחים

כיום, תוכלו להנות מגרילי גז מאוד משודרגים ומיוחדים. אם חשבתם שגריל פחמים מסתכם במנגל קטן להכנה של בשר בפינה בטבע בארץ, אז תופתעו לשמוע כמה סוגים וכמה סגנונות תוכלו למצוא. ישנם גרילים מינימליים שהם משטחי פחמים עם רשת, ויש גרילים מאוד משודרגים ומיוחדים שניתן להשתמש כמה שיפודים או כמות גדולה של מזון מעל משטח לוהט, או גרילי פחמים שניתן לכסות אותם כדי להגן על הפחמים שלכם מרוח לא רצויה.

מלבד זאת, בניגוד לגריל שמתבסס על גז או חשמל, גריל הפחמים נחשב יחסית למחיר זול ונוח. הגריל עצמו נוח לשימוש ולתפעול והוא גם נחשב יותר זול. גרילי הפחמים אינם מצריכים צנרות מתוחכמות או גז על מנת להשתמש בהם, ללא צורך בהנחיות מאוד מיוחד מראש. המחיר הוא נגיש יותר עבור נתח גדול יותר מהאוכלוסייה ואנשים רבים יותר יוכלו לרכוש ולהנות ממנגל פחמים.

 

סלמון ברוטב סויה וצ׳ילי מתוק על גריל פחמים – המתכון המושלם

אם אתם אוהבים סלמון ואם אתם אוהבים על האש, מצאנו את ההתאמה המושלמת עבורכם. הנה מתכון לסלמון ברוטב מתקתק של צ׳ילי מתוק יחד עם סויה בטעם מעושן על גריל פחמים, מתכון קליל ומנצח:

המצרכים שלנו:

 

נתחי פילה סלמון

4 חתיכות, 180 גרם חתיכה
מלח כפית וחצי
פלפל שחור רבע כפית
פלפל אדום יחידה חתוך לקוביות קטנות
רוטב צ׳ילי מתוק רבע כוס
שום שן שום כתושה
שמן שומשום 2 כפיות
רוטב סויה 2 כפות שמן סויה
שמן זית 2 כפות

 

סלמון בגריל פחמים – השלב ראשון וההכנה

חשוב להכין את הסלמון לפני שמכניסים אותו לגריל. את הסלמון ממליחים ומפלפלים מכל הכיוונים ומעבירים לאחר מכן את הסלמון למקרר לנוח. בקערה נערבב את הרטבים: צ׳ילי, סויה ואת שמן השומשום, לתערובת נוסיף גם השום ואת הפלפל החתוך לקוביות. לאחר מכן מכניסים את חתיכות הסלמון שלנו לשקית ניילון או שקית אחרת שניתן לאטום אותה, מוסיפים כ-8 כפות מהתערבות שלנו וסוגרים את השקית. מחזירים את הסלמון יחד עם הרוטב למקרר למנוחה במשך 4 שעות.

 

שלב שני – הכנת הגריל וצלייה

אחרי שהסלמון שלנו נח במשך 4 שעות ברוטב, נתחיל בהדלקת גריל הפחמים שלנו שיהיה מספיק חם לצלייה. מוציאים את הסלמון מהשקית, מנגבים אותו בנייר סופג כדי לספוג את הרוטב העודף ומושחים את הנתחים שלנו בשמן זית מכל הצדדים, כדי שהסלמון לא ידבק ויתפרק. בנוסף לסלמון, נשמן גם את רשת הגריל שלנו.

צולים את הסלמון שלנו על הגריל במשך 4 דקות מכל צד, שימו לב שהוא לא נשרף, אך גם מתבשל כפי שאתם אוהבים. מומלץ להבריש מידי פעמים את הסלמון ביתרת הרוטב לקבל עוד טעמים לסלמון שלנו. מומלץ להוסיף תפוח אדמה מדורה, פירה, או אורז למנה שלכם ולהפוך אותה לארוחה שלמה לכל המשפחה. שיהיה בתאבון!

תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.
אנו בוובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע העולה שלנו, מגוון המוצרים הייחודים שלנו והמגוון הענק שלנו מכל הסוגים, חשמל – גז – פחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמצאנו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. אנו ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

Weber ישראל בפייסבוק | Weber ישראל באינסטגרם | Weber ישראל ביוטיוב

אודות Weber ישראל | מייל המשרד: cs@weber.co.il

weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מתכונים נוספים עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה