עוף בקארי וחלב קוקוס עם רליש מלפפון וליים.

 In כללי

עוף בקארי וחלב קוקוס עם רליש מלפפון וליים

למרינדה
1 קופסת שימורים של חלב קוקוס לא מתוק
1 כפית גרידת ליים (אם לא משיגים ליים אפשר להשתמש בלימון)
2 כפות מיץ ליים
4 כפיות סוכר
1 כפית אבקת קארי
2 כפיות מלח
¼ כפית פלפל קאיין
8 – 10 ירכי עוף ללא העור
רליש
1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות
1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
¼ בצל אדום חתוך לקוביות
¼ כוס עלי כוסברה קצוצים היטב
½ – 1 פלפל חריף נקי מזרעונים, קצוץ היטב
1 כף מיץ ליים
1½ כפיות סוכר
1 כפית חומץ
להגשה:
מלח, שמן זית ולחם נאן (לחם הודי שטוח). גם לחם פרנה מרוקאי יכול להתאים.
בקערה בינונית מערבבים את מרכיבי המרידנה. שמים את ירכי העוף בשקית פלסטיק גדולה ניתנת לסגירה. מוזגים פנימה את המרינדה, מסובבים את השקית כדי לכסות את הבשר במרינדה מכל הצדדים, אוטמים ומעבירים למקרר ל 8 עד 24 שעות. מדי פעם מוציאים את השקית ומסובבים אותה.
שעה לפני הצלייה מערבבים את מרכיבי הרליש ומתבלים בכפית מלח. מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר עד ההגשה.
מכינים גריל גז לצלייה ישירה בטמפרטורה בינונית של 175 – 205 מעלות.
צולים את ירכי העוף עם המכסה סגור, סה"כ זמן צלייה של 10 דקות. הופכים את הנתחים פעם אחת במחצית הזמן.
לקראת סוף הצלייה מורחים את הנאן בשמן זית ומלח, צולים 1 דקה מכל צד.
מגישים את הירכיים עם נאן ורליש.
בתאבון!
פוסטים אחרונים

השאר תגובה

0
0

התחל חיפוש

שינוי גודל גופנים
0
לידיעת הציבור!טיפים לצליית הסטייק המושלם