האתר הרשמי של וובר ישראל
9200* מהנייד

עופיונים במרינדת ערק וזעתר בגריל פחמים

עופיונים במרינדת ערק וזעתר בגריל פחמים יכולים להרתיע מהשם הרבה מאוד אנשים שלא חובבים את טעמי הערק. מה שהם לא יודעים שהטעמים הטובים רק נכנסים וכל מה שהם לא אוהבים לא יהיה חלק מהמנה. מדובר במנה בעלת טעמים ים תיכוניים שכדאי לנסות, הן גורמות לאנשים רבים להרים גבה בהתחלה אבל אחרי טעימה קצרה הם פשוט לא מאמינים כמה זה טעים.

 

גריל פחמים – מאז ועד היום הגריל המועדף על הישראלים

אז כמו שכולכם מכירים יש גרילים מסוגים שונים. הגריל המוכר ביותר הוא גריל הפחמים הקלאסי. אין גריל שאנחנו זוכרים יותר טוב ממנו והוא בעצם סמל סטטוס לתקופה אולי הכי כיפית של כל ילד וילדה. אנחנו הישראלים, ידועים בתור אוהבי בשר. אהבת הבשר שלנו באה לידי ביטוי בכל חג.

אין חג שאנחנו לא מעוניינים להביא אליו נתחים מסוגים שונים או עופות ודגים לעשות על האש כיפי, טעים ובעיקר איכותי. אז נכון, כל חגיגה מסתכמת היום בבשר וכולנו מכירים את גריל הפחמים הנוסטלגי שהיינו קונים בקיוסקים השונים בכמה שקלים ואפשר היה להכין איתו אחלה על האש בפארק או ביער. אז אחרי כמה שנים החליטו לנסות ולהביא את חווית גריל הפחמים אל הבית, ולא רק שהצליחו גם הצליחו באופן נהדר.

  • גריל פחמים Weber Master-Touch 57cm צבע אפור עשן

    1,195.00
    הוספה לסל
  • גריל פחמים Weber Premium Smokey joe

    320.00
    הוספה לסל
  • גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    5,999.00
    הוספה לסל

 

גריל הפחמים של היום – ממש לא משחק ילדים

אז גריל הפחמים של היום הוא שונה מאוד מגריל הפחמים שאנחנו זוכרים. כמה שונה? קודם כל הוא מעוצב אחרת לגמרי, כשתראו גריל פחמים חדש ואיכותי ולא תאמינו בגלל שהוא עובד על פחמים, מרוב שהוא יראה לכם מתקדם מבחינת עיצוב תחשבו שהוא מתופעל על ידי גז, חשמל או איזה אורניום מועשר ולא תאמינו שכל מה שצריך זה את שקית הפחמים הישנה שכולנו מכירים.

גם הפחמים עברו שינוי עצום בשנים האחרונות ויש פחמים איכותיים הרבה יותר ממה שאתם הכרתם. הפחמים היום נדלקים לבד, בצורות שונות ומיועדים לצליות שונות ולכל נתח שתרצו להכין תמצאו סוגים שונים של פחמים, שלא נדבר על שיטות צלייה שמצריכות פחמים מסוגים שונים. מפחיד כמה שזה שונה ממה שאנחנו מכירים.

 

הגריל פחמים של פעם לא היה יקר בכלל, כמה יעלה גריל חדש ואיכותי?

אז נכון גריל חדש ואיכותי יעלה לנו יותר באופן משמעותי מהגריל שהיינו קונים בקיוסק. גריל חדש יכול לעלות כמה מאות שקלים ואפילו להגיע לכמה אלפי ועשרות אלפי שקלים והכל תלוי במשתנים רבים ושונים. בין אם במותג של הגריל, הגודל של הגריל, החומרים שממנו הוא עשוי והטכנולוגיות השונות והפיצ'רים השונים שיש לגריל מן הסוג הזה. אבל חשוב לזכור שמדובר בהוצאה אחת להרבה מאוד שנים ורוב האנשים רוכשים גריל פחמים פעם אחת והוא מחזיק להם שנים ארוכות מאוד ללא תקלות וללא בעיות.

 

עופיונים במרינדת ערק וזעתר בגריל פחמים – המתכון המלא

אז כדי להכין עופיונים במרינדת ערק וזעתר בגריל פחמים חיפשנו לכם מתכון נהדר שאפשר ליישם בקלות ובעיקר אנחנו מעוניינים לתת לכם גם איזושהי הרפתקה שהיא קצת אחרת ולתת לכם להתנסות בשיטות בישול שונות ומעניינות יותר. לעשות את אותו הדבר כל הזמן, זה משעמם ולכן היום נכיר לכם שיטת מרינדה חדשה שנקראת בריין.

 

בריין – מה זה הדבר הזה?

בריין היא מרינדה מיוחדת מאוד שאנחנו נשתמש בה היום בכדי לרכך את העופיונים. הבריין היא תמיסה שעשויה בעיקר ממים עם מלח וסוכר שאנחנו בוחרים לבצע השרייה של נתחים שלמים בה. הבריין מייצר תהליך של אוסמוזה והוא גורם בעצם להשוואת ריכוז המלחים בין התמיסה עצמה לבין הנתח. בנוסף היא משווה גם את תנועת המים של הבשר עצמו. הנתח מתרכך באופן שקשה לתיאור והוא מקבל טעם עסיסי הרבה יותר.

 

אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את העופיונים?

בכדי להכין עופיונים במרינדת ערק וזעתר בגריל פחמים אנחנו קודם כל נאסוף את המצרכים הבאים:

עופיונים 2 עופיונים בערך כ- 1 ק"ג
ערק כוס
פלפל אנגלי חופן
מלח 2 כפות
זעתר טרי חופן עלים
שום 2-3 שיניים פרוסות
רוזמרין חופן של עלים
סוכר 3 כפות

 

לאחר שאספנו את המצרכים הללו אנחנו ניקח את העופיונים עצמם לתוך קופסא או קערה שיכולה לקבל את העופיונים שלנו. עכשיו נכין את הבריין שלנו. אנחנו ניקח את שאר החומרים ונבשל אותם ביחד עד שיגיעו למצב של רתיחה, לאחר הרתיחה נמשיך לבשל את החומרים ביחד עוד מספר דקות (2-4 דקות כזה לא יותר) ואז נוריד מן האש וניתן לתמיסה שלנו להצטנן. לאחר שהצטננה התמיסה נשפוך את התמיסה על העופות, נוסיף מים עד לכיסוי ונכניס את זה למקרר ללילה אחד.

 

הוצאה מהמרינדה והכנה על גריל הפחמים

עופיונים במרינדת ערק וזעתר בגריל פחמים הם לא עבודה קשה בכלל. אחרי שהם שכבו במרינדה במשך לילה שלם נוכל להוציא את העופיונים ונתחיל בשטיפה שלהם. סיימתם לשטוף? מעולה, עכשיו נייבש נפלפל ונמליח אותם. לאחר מכן, אנחנו נרצה לעטוף את העופיונים שלנו בנייר פרגמנט ובנייר כסף ולהתחיל צלייה שלהם על גריל הפחמים. תהליך הצלייה הוא בערך כ- 8 דקות על כל צד, ואחרי 8 דקות על צד הוצאה מהנייר, ועוד מספר דקות עד השחמה של העופיונים על כל צד באופו ישיר אל האש.

אז הנה לכם, עופיונים במרינדת ערק וזעתר בגריל פחמים בקלות כזו שלא הכרתם ועם טכניקת בישול חדשה יותר שעוד לא ניסיתם. העופיונים יצאו לכם רכים וכל מי שיטעם לא יאמין בכמה פשוט וכמה טעים זה הולך להיות. תנסו ותאמינו לנו שתודו לנו אחר כך.

תוכן עניינים
weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מתכונים נוספים עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה