האתר הרשמי של וובר ישראל
9200* מהנייד

פילה מוסר ים בגריל פחמים

גריל פחמים הוא הדבר האמיתי כאשר מדובר על צלייה ועשיית על האש. בגריל פחמים ניתן להכין המון מאכלים, כמו בשרים, ירקות צלויים, דגים ומאכלי ים. גריל פחמים מאוד נוח לשימוש ופשוט לתפעול. לגריל פחמים יש איכויות רבות, הבולטות ביניהן הן טעם הבשר, הדגים והירקות, שהופך את טעמן למעושן וצלוי, טעם שרק גריל פחמים יכול לתת. חגי ישראל קרבים ובאים, ואיתם גם הגרילי פחמים שישראלים כל כך אוהבים להשתמש ולצלות בהם מאכלים מגוונים. הנה כמה שימושים לגריל פחמים ומתכון מנצח למוסר ים לכל המשפחה.

גריל פחמים או בשמו העממי ״מנגל״

גריל הפחמים הפך לתחביב עבור ישראלים רבים, ויש הסבורים שמדובר בספורט לאומי ולא פורמלי של מדינת ישראל. גריל פחמים מסמל עבור משפחות רבות מעין סמל כבר החל מקום המדינה ועד היום. משפחות רבות נהנות מזמן משפחתי של מנגל פחמים עם המאכלים האהובים על כל המשפחה.

כיום יש המון אופציות מגוונות של גריל פחמים, החל ממנגל זול ופשוט עד גריל פחמים עם מגוון אפשרויות ואופציות רבות, בהן יש אפשרות של שליטה מגוונת וקלה. תוכלו למצוא היום בשוק גריל פחמים תעשייתי וגם גריל פחמים שיתאים לבית שלכם. לגריל פחמים יש עיצובים שונים כמו מלבני וארוך או עגול. תוכלו למצוא גם גריל פחמים עם מכסה שמהווה מעשנת פחמים בצורות שונות.

 

הסוגים השונים של גריל פחמים

אם אתם שואלים את עצמכם איזה סוג כדאי לכם לבחור ממבחר כל כך מגוון, התחילו בלשאול את עצמכם מה הצרכים שלכם המדויקים לכם לשימוש בגריל. כיום יש קולקציות מהודרות ומיוחדות שהגריל משמש גם כמעשנה, ויש גרילים מקצועיים באיכות הגבוהה ביותר. אם אתם רוצים גריל שישמש אותכם לשנים רבות קדימה, חשוב לרכוש גריל איכותי שישמש אתכם להרבה שנים קדימה.

גריל פחמים צריך כמובן פחם, וגם בפחמים יש סוגים שונים ומגוונים. יש פחמים זולים, שלרוב ישרפו מאוד מהר עם ניצולת נמוכה, כאשר יש פחמים באיכות גבוהה מאוד כמו גרילי פחם סידרת Premium שיתנו שעות של עבודה וגם ישמרו על יציבות מבחינת טמפרטורה.

 

מה עוד צריך עבור הכנת גריל

פחמים אינם השיקול היחידי כאשר מדובר על גריל פחמים. פחמים מאוד חשובים לאיכות הצלייה, אך את הפחמים מומלץ להדליק עם ארובה לגריל פחמים, זה הוא כלי שעוזר להדליק את הפחמים מהר יותר וגם בקלות. אם אתם מחפשים גריל פחמים לגינה, או למרפסת שלכם, אתם כנראה תרגישו מבולבלים מהמגוון הרחב.

ייתכן ויש לכם תהיות האם ללכת על מנגל פחמים גדול, או האם ללכת על גריל פחמים שעשוי מנירוסטה, השאלה היא גם מה הוא המיקום שתרצו לשים את הגריל שלכם ואיך הוא יתאים לאזור שבו תרצו למקם אותו בבית שלכם. קחו בחשבון את הצרכים שלכם בשילוב המקום שבו תרצו למקם אותו, כך תוכלו להגיע להחלטה הנכונה והמדויקת עבורכם.

 

איך צולים נכון דגים בגריל פחמים

אם תרצו לבשל את הדג באופן שווה, בלי קשר לחלקים העבים יותר של חתיכת הדג, מומלץ לחרוץ את הדג שלכם רק בחלקים העבים והבשרניים יותר, כך תוכלו לבשל את הדג בצורה שווה ולא לפרק אותו כאשר צולים אותו. בצלייה על האש, מומלץ לבחור בדגים שמנים יחסית, כמו למשל מוסר ים, כך הדגים יוכלו להצלות ולהישאר עסיסיים.

את הדגים צולים רק כאשר האש חמה והפחמים סיימו לבעור, כך תוכלו לצלות את הדגים שלך בצורה שכל הדג שלכם יתבשל. אז איך תדעו שהדג מוכן? הדג יהיה בצבע לבן אטום ולא שקוף כמו שהוא נראה כשהוא עדיין חי.

 

מוסר ים על גריל גחלים – מתכון מנצח

דגים על הגריל הפך להיות טרנד פופולרי מאוד בעולם והגיע גם אלינו, לישראל. דגים הם קלילים, בריאים, קלים להכנה וטעימים ומשביעים לכל המשפחה. הנה מתכון קליל ומהיר לדגי מוסר ים על גריל פחמים שיקצור עבורכם המון מחמאות ובלי המון הכנות:

 

פילה מוסר ים

8 פילטים
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית 4 כפות
לימונים 2 פרוסים
פטרוזיליה, כוסברה, תימין, בצל ירוק כמה שאוהבים

 

לסלסלת עגבניות:

 

עגבניות אדומות

3 יחידות
פלפלים ירוקים חריפים 6 יחידות
שיני שום 5 שינים
כוסברה או פטרוזיליה חופן
מלח ים אטלנטי לפי הטעם
כמון חצי כפית (לא חובה)
שמן זית 5 כפות

 

להגשה:

 

לימון או ליים

10 פלחים

 

קודם כל – סלסלת עגבניות

לדגים לוקח מעט זמן יחסית להצלות, לכן מומלץ להכין את סלסלת העגבניות לפני שמתחילים בהכנת הדגים. אז איך מכינים? מגררים את העגבניות שלנו בפומפייה. קוצצים את הפלפלים (אם לא אוהבים חריף, אפשר להשתמש בפלפלים מתוקים), יחד עם שיני השום והעשבי תיבול מאוד לקיץ דק במעבד מזון. לאחר מכן מוסיפים את שמן הזית, כמון והמלח ומערבבים והסלסלה מוכנה.

 

שלב שני – עוברים להכנת הדגים

תחילה, נדליק את גריל החמים כדי שיהיה חם מספיק להכנת הדגים. אם יש לכם רשת ברזל כבדה, זה הזמן לשלוף אותה מהמגירה. את הפילטים של הדגים מתבלים בפלפל ובמלח לפי הטעם ומורחים את הפילטים בשמן הזית. לאחר מכן, מסדרים פרוסות לימון מעל הדגים לספיגת טעם הלימון, או לטעם של לימון מעושן, אפשר לשים מתחת לדגים.

מניחים את הדגים על הגריל, וצולים בערך כ-5 דקות מכל צד. חשוב להתחיל בצד עם העור של הדג, כדי שבישול הדג יתגבש ונוכל להפוך אותו בקלות. כשהדג בשל מספיק ומוכן להתנתק מרשת הגריל, הוא מוכן לאכילה. לוודא אם הוא מוכן, מומלץ לנעוץ בו סכין בחלק העבה יותר. מעבירים את הדג לצלחת הגשה לצד סלסלת העגבניות שלנו בליווי של פלחי לימון או ליים והארוחה מוכנה! שיהיה לכם לבריאות ובתאבון.

תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.
אנו בוובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע העולה שלנו, מגוון המוצרים הייחודים שלנו והמגוון הענק שלנו מכל הסוגים, חשמל – גז – פחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמצאנו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. אנו ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

Weber ישראל בפייסבוק | Weber ישראל באינסטגרם | Weber ישראל ביוטיוב

אודות Weber ישראל | מייל המשרד: cs@weber.co.il

weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מתכונים נוספים עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה