פינוק ליום חורפי – תפוחי אדמה ממולאים בנזיד שעועית ונקניקיות מעושן

 In מתכונים

פינוק ליום חורפי – תפוחי אדמה ממולאים בנזיד שעועית ונקניקיות מעושן

4 תפוחי אדמה
2 קופסות שימורים של שעועית לבנה
½ בצל גדול קצוץ דק
שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin)
250 גרם נקניקיות איכותיות מסוג פרנקפורטר, חתוכות
35 גרם סוכר חום
80 מ"ל רוטב ברביקיו
½ כפית חרדל אנגלי
½ כפית רוטב ווסטרשייר

שבבי עץ לעישון מושרים במים לפחות ½ שעה
מכינים גריל פחמים או גריל גז לצלייה עקיפה בסידור של 50/50 בטמפרטורה של 200˚c.
סידור 50/50 – חצי גריל עם פחמים, חצי ללא פחמים.
עוטפים כל תפוח אדמה בשכבה כפולה של נייר אלומיניום ומניחים ישירות על הפחמים. בגריל גז צולים את תפוחי האדמה מעל ללהבת הגז.
אחרי 20 דקות הופכים את תפוחי האדמה וממשיכים בצלייה לעוד 20 דקות.
בינתיים שמים שמן זית במחבת גדולה על להבה נמוכה ומרככים את הבצל . לאחר ½ 2 דקות מוסיפים את הנקניקיות ומערבבים.
בינתיים שופכים את השעועית לתוך תבנית חד פעמית של וובר. כעבור ½ 2 דקות נוספות מוסיפים לתבנית את תערובת הבצל נקניקיות, רוטב ברביקיו, חרדל ורוטב ווסטרשייר ומערבבים.

שמים מעט שבבי עץ לעישון על הפחמים (או בקופסת עישון בגריל גז). ברגע ששבבי העץ מתחילים לעשן מעבירים את השעועית והנקניקיות לבישול על הגריל בצלייה עקיפה.
לאחר כ 15 דקות מוסיפים עוד שבבי עץ לעישון.

כשהשעועית והנקניקיות מוכנות ומעושנות מורידים מהגריל ומכינים את המנה.
פותחים את תפוחי האדמה, יוצקים על כל תפוח אדמה תערובת של שעועית ונקניקיות ואוכלים.
בתאבון!

פוסטים אחרונים

השאר תגובה

0
0

התחל חיפוש

שינוי גודל גופנים
0
חזה עוף בגריל עם רוטב אננס ואורז פלפל לימוןפורטרהאוס ברוטב סטייק Homemade