צלעות טלה בעשבי תיבול עם שעועית לבנה בניחוח שום

 In מתכונים

צלעות טלה בעשבי תיבול עם שעועית לבנה בניחוח שום | חברת Weber ישראל מגישה

 

לציפוי

3 כפות שמן זין כתית מעולה (Extra Virgin)

1 כף עלי רוזמרין קצוצים

2½ כפיות מלח

2 כפיות עלי טימין קצוצים

2 שיני שום כתוש

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי.

2 שדרות של צלעות טלה, כל אחד במשקל של 900 – 1000 גרם

ראש שום

½ כוס בצלי שאלוט קצוצים

½ כפית של שבבי פלפל אדום יבש

½ כפית עלי רוזמרין קצוצים

¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 קופסאות של 400 גר'שעועית לבנה (מסוננת).

½ כוס מים

2 כפיות רסק עגבניות

מלח

1½ כפיות של פטרוזיליה קצוצה היטב.

 

הכנה:

מכינים את הגריל לצלייה בחום בינוני של של °170 –°230.

מערבבים את מרכיבי הציפוי ומצפים היטב את הצלעות – העיקר לצפות את הבשר, פחות את העצמות.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה – שעתיים.

מפרידים את שיני השום מבלי לקלף. לוקחים מלבן של נייר אלומיניום, מפזרים עליו את שיני השום, מזליפים מעט שמן זית עליהם ומקפלים את נייר האלומיניום כך שנוצרת מעטפה סגורה.

צולים את השום על אש לא ישירה, כ 40 דקות, כשהמכסה סגור.

מוציאים מהגריל ומניחים בצד להתקרר כ 10 דקות.

מפרידים את שיני השום מהקליפה ומועכים אותם בקערה בינונית.

מוציאים את צלעות הטלה ומשאירים בטמפרטורת חדר ל 15 – 30 דקות.

צולים את הצלעות – בתחילה ניתן מכת חום על-מנת  לאטום את שדרת הצלעות (את החלק שקרוב לעצמות תחילה) בצלייה ישירה.

מעבירים את הבשר לצלייה לא ישירה. וצולים עד למידת העשייה הרצויה, 15 – 20 דקות למידת עשיה של מדיום.

רצוי להפוך את הבשר רק פעם אחת במהלך הצלייה.

בזמן שהבשר על האש, מכינים את השעועית – בסיר קטן על אש בינונית מחממים 2 כפיות שמן. מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומבשלים עד לריכוך, תוך כדי ערבוב.

מוסיפים 1½ כפית של ממרח שום צלוי, שבבים של פלפל אדום, עלי רוזמרין ופלפל שחור ומבשלים תוך כדי ערבוב כדקה.

מוסיפים את השעועית ומערבבים בעדינות, כך שהשעועית מצופה היטב בתערובת. מוסיפים מים ורסק עגבניות, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כ 10 דקות כשהמכסה סגור על אש נמוכה, מדי פעם מערבבים. אם יש צורך אפשר להוסיף מים תוך כדי.

מתבלים במלח ומעבירים לקערת הגשה. מפזרים מעל פטרוזיליה ומזליפים שמן זית.

כשהבשר מוכן מורידים אותו מהאש ומניחים בצד למשך 10 דקות.

מפרידים את הצלעות ומגישים יחד עם השעועית.

בתאבון!

פוסטים אחרונים

השאר תגובה

0
0

התחל חיפוש

שינוי גודל גופנים
0
סלמון מעושן על קרש עישון ווברנקנקיות על האש