האתר הרשמי של וובר ישראל
9200* מהנייד

צ’פאלי קבב אפגני במעשנת בשרים

צ’פאלי קבב אפגני במעשנת בשרים הוא מתכון מעניין במיוחד ובעל טעים מדהימים ולא מוכרים לחך הישראלי. הטעמים האפגניים במעשנה זוכים לתשואות רבות מאנשים רבים. הטעמים האלה משתלבים ונותנים לנו חוויה חדשה, טיפה אחרת ובעיקר מעניינת במיוחד. אז לחובבי הקבבים, אנחנו מכירים לכם קבב חדש וטעים וטיפה שונה ממה שאתם מכירים, בואו נתחיל. 

מעשנה – כלי היסטורי מעניין במיוחד

אז נתחיל בטיפה היסטוריה הרבה מן האנשים לא יודעים אבל מדובר בכלי עם היסטוריה ארוכה ומעניינת במיוחד שרבים לא מכירים. מדובר בכלי שהיה מאוד נפוץ בעבר אבל אם אנחנו מדמיינים שימוש של אנשים עשירים בכלי הזה, אז ממש לא. הכלי נועד בעיקרו לשימוש על ידי משפחות דלות אמצעים שלא היו יכולות להניח ידן באופן קבע בחומרי גלם טריים ועל מנת לשמור עליהם לתקופת זמן ארוכה ככל הניתן יצרו את המעשנה. המשפחות היו בונות לעצמן את המעשנה וזאת על מנת לבצע שימור ארוך טווח ככל האפשר לאותם חומרי גלם עד לפעם הבאה שיוכלו להשיג אותם.

 

הכלי שצובר תאוצה ברשתות החברתיות

אז היום בעיקר אפשר לראות את המעשנות בפייסבוק ובאינסטגרם ובזכות זה הוא מתחיל לצבור תאוצה רבה בשנים האחרונות. נתח בשרים בעישון ארוך לצד דגים ואפילו ירקות מסוגים שונים. אז כן, היום מדובר בכלי צליית בשרים ודגים מן המוכרים ביותר שאנחנו יכולים למצוא והוא פשוט שובר את הרשת בשנים האחרונות באופן מאסיבי. אז לחובבי הבשרים, המעשנה היא אולי הכלי האולטימטיבי ביותר להכנה של בשרים ואנחנו ממליצים מאוד לרכוש מעשנה חדשה בדיוק בשביל שתוכלו להנות מאוכל איכותי וטעים.

  • מעשנת פלט SMOKEFIRE EX6

    8,499.00
    הוספה לסל
  • מעשנת פלט SMOKEFIRE EX4

    7,299.00
    הוספה לסל
  • מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 47Ø + כיסוי

    1,999.00
    הוספה לסל
  • מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 37Ø + כיסוי

    1,399.00
    הוספה לסל

פשטות וטכנולוגיה נפגשים בעידן המודרני

אז היום כבר המעשנות הן הרבה יותר מתקדמות ומשוכללות ואם הן היו מאוד פשוטות לתפעול בעבר, אז היום הן עוד יותר פשוטות ומחזיקות בטכנולוגיות חדישות שמקדמות אותם באופן מדהים. אז כן, לכל מי שפוחד מדובר בכלים קלים מאוד לתפעול והרשת מלאה במדריכים רבים שמסבירים בדיוק איך להשתמש בהם ואיך להכין בהם סוגים שונים של בשרים, דגים ואפילו ירקות מסוגים שונים. אז אם אתם מחפשים כלי נוח וחדש לבית שלכם, בכדי לצלות בשרים ושיביא טעמים חדשים שלא הכרתם, המעשנה היא האופציה אולי הטובה ביותר עבורכם.

 

קניית מעשנה איכותית – המדריך לרוכש המתחיל

החלטתם לרכוש מעשנה חדשה לבית שלכם? אז אנחנו נדגיש שמדובר ברכישה נכונה ומצויינת עבורכם אם אתם אוהבים בשרים לבישול ארוך. היא מוסיפה טעמים חדשים ונותנת לכם להינות מהאוכל באופן מדהים. אבל הרבה מאיתנו לא מכירים את הכלי והיום מדובר בשוק עצום, אז כדי להבין איך רוכשים מעשנה חדשה הכנו לכם מדריך קצר לרוכש המתחיל.

 

תקציב יכול לפתור הרבה מאוד מהבעיות בהתחלה

קודם כל תיכנסו לעצמכם לכיס ותראו כמה אתם מעוניינים להשקיע במעשנה החדשה שלכם. השוק היום רווי ביצרניות של מעשנות מסוגים שונים, וכן בתקציבים שונים אפשר לרכוש המון סוגים של מעשנות איכותיות בהתאם לצרכים שלכם. לכן חשוב מאוד לעשות בדק בית ולראות בית כמה אתם מעוניינים להשקיע.

 

התייעצות עם מומחה

אנחנו תמיד נעדיף להתייעץ עם אנשים שמבינים בתחום, אין חכם כבעל ניסיון ואם יש לו ניסיון רב אז עוד יותר. אנחנו נמליץ לכם לעשות בדיקה עם אנשי מקצוע מהתחום שיוכלו לעזור לכם בבחירה של הכלי הנכון ביותר עבורכם. תראו בדיוק מה הוא ממליץ או מה הוא לא ממליץ ואם אתם לא מכירים אחד? הרשת מלאה באנשי מקצוע מסוגים שונים שיכולים לעזור לכם בבחירה.

 

עוד בנושא מעשנות בשרים

 

צ’פאלי קבב אפגני במעשנת בשרים – איך מכינים?

אז עכשיו הגענו לחלק המעניין, איך מכינים צ’פאלי קבב אפגני במעשנת בשרים. הצעד הראשון הוא קודם כל להכין את המרכיבים הבאים:

בשר טחון חצי קילו
בצל קצוץ דק 1 בצל גדול
כמון 1 כפית
כוסברה צרור עלים סחוט
נענע צרור עלים סחוט
פלפל חריף קצוץ 1-2 פלפלים
שום שן אחת
ביצה ביצה אחת
מלח 1.5 כפיות
ג'ינג'ר קצוץ דק 1 כפית

 

שלב שני – הכנת בלילת קבבים

אז השלב השני בהכנה של צ’פאלי קבב אפגני במעשנת בשרים. השלב עכשיו הוא בעצם להכין את הבלילה. איך עושים את זה? אנחנו ניקח את כל המרכיבים שלנו ונערבב אותם ביחד באופן אחיד, ככה שכל הטעמים ישתלבו ביחד בתוך בלילת הבשר עצמה. רק תשימו לב שהבלילה לא מוציאה הרבה מים, אז חשוב להוציא את המים ואם לא ניתן להוציא הכל ניתן לספוג את הרוב עם פירורי לחם.

 

שלב שלישי- קיבוב הקבבים

עכשיו הגענו לחלק האהוב עליי אישית בהכנה של צ’פאלי קבב אפגני במעשנת בשרים, והוא שלב הקיבוב. זה בעצם הרגע שאנחנו עושים את הקבבים ונותנים להם את הצורה. כל צורה היא בסדר העיקר האחידות בין כל החתיכות. תעשו את הצורה האהובה עליכם, תסדרו בתבנית מסודרת ותכניסו למקרר בכדי שתתקבל הצורה שרציתם.

 

שלב רביעי ואחרון – צלייה במעשנה

אז עכשיו הגיע החלק האחרון והוא הצלייה של הבשרים במעשנה הביתית. איך עושים את זה? אנחנו ניקח את התבנית שלנו של הקבבים ונכניס אותה למעשנה, תחילה לחלק הנמוך ביותר על מנת שהבשר יקבל את כל טעמי העישון ולאט לאט נעלה בהדרגה. ככה שכשאתם רואים שהקבבים מוכנים ונמצאים בפנים מספיק זמן, תוציאו ותגישו לכולם, בתיאבון!

אז כמו שאתם יכולים לראות מדובר במתכון קליל וטיפה שונה מבחינת הטעמים, צ’פאלי קבב אפגני במעשנת בשרים הם טעמים שמשתלבים ביחד באופן נהדר ואנחנו ממליצים לנסות, קצת שובר שגרה ובעיקר טעים במיוחד. תנסו ולא תתאכזבו.

תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.
אנו בוובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע העולה שלנו, מגוון המוצרים הייחודים שלנו והמגוון הענק שלנו מכל הסוגים, חשמל – גז – פחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמצאנו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. אנו ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

Weber ישראל בפייסבוק | Weber ישראל באינסטגרם | Weber ישראל ביוטיוב

אודות Weber ישראל | מייל המשרד: cs@weber.co.il

weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מתכונים נוספים עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה