שיפודי סאטה עוף עם רוטב בוטנים וסלט מלפפונים

 In מתכונים

מתכון קל ומהיר להכנה על גריל גז או גריל פחם של weber שכולם יאהבו

 

1 קופסה של חלב קוקוס לא ממותק
2 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
1- 2 כפות של ממרח קארי תאילנדי אדום או ירוק. האדום חריף יותר.
1 ק"ג חזה עוף, חתוך לאורך לרצועות בעובי ¼ 1 ס"מ (בערך)

½ כוס חמאת בוטנים

סלט
¼ כוס חומץ אורז
1 כפית סוכר
½ כפית מלח
1 מלפפון חתוך לפרוסות דקות של חצאי ירח(חוצים את המלפפון לאורך ופורסים לפרוסות דקות)
1 שאלוט קצוץ דק
1 כפית של פלפל חלפניו קצוץ או פלפל חריף

שמן
½ כוס בוטנים קצוצים
⅓ כוס עלי כוסברה קצוצים

בקערה מערבבים את כל חומרי המרינדה.
שמים את רצועות חזה העוף בקערה נפרדת ויוצקים מעל חצי מכמות המרינדה. מערבבים ודואגים לכסות את הבשר מכל הצדדים.
מכסים ושמים במקרר ל 1 שעה עד לילה שלם.

משרים את השיפודים במים ל 30 דקות.

את שארית המרינדה מחממים בסיר קטן עם חמאת בוטנים. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיחים את האש וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עוד 3 דקות.
מוזגים לכלי לרוטב.

בקערה בינונית מערבבים חומץ אורז, סוכר ומלח עד להמסת הסוכר. מוסיפים פרוסות מלפפון, שאלוט ופלפל חלפניו ומערבבים היטב.

מוציאים את הבשר מהמרינדה ומנגבים עם מגבת נייר. מברישים את הבשר בשמן ומשפדים.

מכינים גריל גז לצלייה ישירה בחום בינוני של 175 – 230 מעלות צלסיוס.
צולים את השיפודים בצלייה ישירה עם המכסה סגור, סה"כ 8 דקות. שמים מתחת לאזור החשוף של השיפודים פיסת נייר אלומיניום מקופל כדי שהשיפודים לא ישרפו. הופכים את השיפודים באמצע זמן הצלייה.
כשהשיפודים מוכנים מגישים עם רוטב חמאת בוטנים וסלט מלפפון.

פוסטים אחרונים

השאר תגובה

0
0

התחל חיפוש

שינוי גודל גופנים
0
פיצה על הגריל