האתר הרשמי של וובר ישראל
9200* מהנייד

שיפודי פילה בחזה אווז בגריל פחמים

אין אחד מאיתנו שיצא לו לטעום שיפודי פילה בחזה אווז בגריל פחמים ולא חשב על כמה שמדובר במעדן. אבל מי חשב שמדובר בארוחה כל כך קלילה ופשוטה שכל שצריך לעשות הוא ללכת לקצב. שיטת הצלייה של גריל הפחמים משפיעה באופן ישיר על הטעם ולכן רבים מעדיפים את גריל הפחמים על שאר סוגי הגרילים.

  • גריל פחמים Weber Master-Touch 57cm צבע אפור עשן

    1,195.00
    הוספה לסל
  • גריל פחמים Weber Premium Smokey joe

    320.00
    הוספה לסל
  • גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    5,999.00
    הוספה לסל

 

למה אנחנו כל כך אוהבים פחמים?

רוב האנשים שתשאלו אותם באיזה גריל הם אוהבים את הבשר שלהם הם יגידו לכם שהם מעדיפים בפער עצום את גריל הפחמים. גריל הפחמים תמיד מזכיר לנו את המנגל הקטן או גרסה המוגדלת שלו עם הרגליים שהיינו קונים בקיוסקים לפני שהיינו נוסעים ליער. אבל היום לא כך הדבר ומדובר במוצר שיכול לעלות הרבה מאוד כסף לצד טכנולוגיות חדשות אשר מביאות לביצועים שהם לא פחות ממושלמים.

כל כך הרבה שיטות צלייה חדשות שניתן לבצע בו וכל כך הרבה טכנולוגיות שמתחילות בסוגי גחלים חדשים ומדליקי פחמים חדשים ואפילו עיצובים עוצרי נשימה והדלקות קלות במיוחד והכל יכול להיות בלחיצת כפתור אחת.

חשוב להדגיש שגריל פחמים הוא מצריך ידע מסוים בצלייה אבל הוא מספק חווית בישול מדהימה שכל אדם שהוא חושב בישול ובעיקר חובב בישול של בשרים יגיד לכם שהוא יעדיף את גריל הפחמים בפער רב על כל גריל אחר. הפחמים הלוהטות והקרמול של השומן כשהוא פוגש את הגחלים גורם פשוט לחוויית חושים שקשה להתעלם ממנה.

 

הכנת שיפודי פילה בחזה אווז בגריל פחמים

מדובר במתכון כל כך טעים וכל כך פשוט שאין אדם שלא נהנה ממנו. הרבה יגידו שמתכונים מהסוג הזה מזכירים להם את היופי שבפשטות ובאמת כך הדבר. לא מדובר במתכון קשה לעשייה, ואין יותר מה להבין כל מה שצריך זה חומרי גלם איכותיים וגריל פחמים טוב ואפשר להרים ארוחה מדהימה בפשטות ובמהירות, בלי בעיה בכלל.

מצרכים כמויות
פילה בקר 1 ק"ג
 חזה אווז חתוך לקוביות 25 קוביות בגודל הפילה
מלח גס 1 כפית
פלפל 1/3 כפית
שמן 1-2 כפיות

 

אז כמו שאתם רואים אין צורך בהרבה מרכיבים כדי להכין שיפודי פילה בחזה אווז בגריל פחמים. המרכיבים הללו הם כל מה שתצטרכו ובאמת שאין צורך ביותר מזה. כל מרכיב פה החשיבות שיש לו היא באיכות ובטריות חומרי הגלם ולכן חשוב ללכת לקצב איכותי ולבקש ממנו נתח יפה של פילה בקר ונתח יפה של חזה אווז, שיהיו טריים וטעימים ואז אין דרך ליפול במנה הזו.

 

אופן בניית השיפוד

אז אחרי שסיימנו את ההקדמה נמשיך לבניית השיפוד, יש חשיבות רבה לכך שכל הקוביות יהיו זהו בגודלן או שפשוט מידת העשייה של השיפוד לא תהיה שווה מה שיוריד מהכיף של האכילה. הפילה הוא בשר שמתאפיין בכמות שומן נמוכה במיוחד ולכן חשוב לדעת שיותר מידי זמן צלייה יהפוך אותו ליבש ולכך יש לשים לב.

אחרי שפרסנו את קוביות הפילה לקוביות שוות אנחנו נפרוס גם את חזה האווז שלנו לקוביות שוות ונתחיל לבנות את השיפודים. על כל קוביית פילה נשים קוביית חזה אווז. יש שיגידו שאפשר לא להשתמש בקוביות אלא בפרוסות של חזה אווז מעושן, ואז לקחת את הפרוסות ולעטוף את הפילה, אופציה ואופציה נהדרת אבל הפעם נמשיך בשיטת הקוביות.

 

שלב הדלקת הפחמים

לאחר מכן אחרי שסיימנו להכין את השיפודים נתחיל בלהדליק את הפחמים ולהלהיט את הגריל פחמים. לכל גריל פחמים יש שיטת הדלקה יחודית משלו וגם יש סוגים שונים של פחמים, חלקם נדלקים יותר בקלות חלקם יותר בקושי אבל בסופו של דבר כל גריל יש לו את מה שמתאים לו. אחרי שסיימנו להדליק את הפחמים והגחלים ניקח את השיפודים נמרח אותם בשמן ונפזר רק מלח ופלפל עליהם ונניח לצלייה על גריל הפחמים שלנו.

ניתן ממש 3-4 דקות לכל צד עד שיקבלו את הצריבה הנחוצה ונוציא את השיפודים מהגריל. לאחר מכן נניח אותם בצד וניתן להם ממש כמה דקות של מנוחה ונוכל להגיש את זה לחברים. אין צורך ביותר ממלח פלפל מאחר ומדובר בבשרים טובים, בשר טוב אין צורך בתיבול ההפך הוא הנכון, כל מה שנוסיף יהרוס את הטעם וחבל. תסמכו עלינו שכל מי שיאכל את השיפוד יהנה מכל ביס ואם נתחיל להוסיף יותר מידי דברים הטעם יהרס וחבל.

 

בחירת גריל פחמים איכותי – איך עושים את זה?

בכדי לבחור גריל פחמים איכותי אנחנו קודם כל צריכים להתחיל בתקציב שלנו ולהבין כמה אנחנו מוכנים להשקיע. חשוב להבין שלכל אחד יש את התקציב שלו והיום כמעט בכל תקציב אפשר להעמיד גריל פחמים איכותי וטוב והשאלה היא באמת מתחילה בתקציב שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו.

אבל גם בתקציב חשוב להיות ריאליים, גריל פחמים גדול ב-30 שקל כנראה שלא נמצא, ואם כן איכותי הוא יחשב אלא יהיה מדובר באותם המנגלים שהיינו משתמשים בהם ביום העצמאות, שכן אין בהם שום דבר רע והם נהדרים אבל הם לא מה שאנחנו רוצים להביא לגינה או למרפסת שלנו. לאחר מכן אנחנו ממליצים להתייעץ עם חברים שמבינים, שעשו כבר תחקיר וסקירה ויוכלו לעזור לכם לבחור גריל עם אחריות מספקת מצד אחד ומצד שני שיתאים לכל הדרישות שיש לכם ממנו.

לסיכום שיפודי פילה בחזה אווז בגריל פחמים הם אחד הדברים היותר טעימים שאפשר להכין באמת באפס מאמץ, אבל מדובר בנתחים יקרים שאם רוצים להכין אותם כמו שצריך, יש להשקיע בחומרי הגלם ולא לזלזל בהם. תגידו לקצב שלכם שאתם צריכים פילה איכותי לצד חזה אווז טוב שאפשר לבשל אותו בשיפודים והוא ידאג לכם. נהניתם? חפשו עוד מתכונים ותמשיכו לגרוף עוד מחמאות.

תוכן עניינים
weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מתכונים נוספים עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה