האתר הרשמי של וובר ישראל
9200* מהנייד

שיפודי פיקניה במרינדה של בירה וחרדל במעשנה

שיפודי פיקניה במרינדה של בירה וחרדל במעשנה הם חוויה לכל קרניבור. אין דבר מהנה יותר מארוחה של שיפודים שעברו עישון וקיבלו את טעמי המעשנה. אז פיקניה היא נתח שכולם מכירים ויודעים איזה אפקט מדהים נותנת לו המעשנה, אבל שיפודים כאלה במעשנה עוד לא טעמתם. אז מה המתכון? מה זה מעשנה בכלל? ואיך בוחרים מעשנה איכותית לבית?

 

מעשנה – כלי היסטורי שנכנס לעולם המודרני

אז מעשנה למי שלא מכיר היא מכשיר שמבצע עיבוד של המזון בעזרת תהליך של עישון. למעשנות יש מקור חום ותא סגור שמיועד לעשן באופן פרטני. אז למי שלא יודע המעשנה היא כלי היסטורי שקיים כבר שנים רבות והשתמשו בו בעיקר לשימור מזון. אם היינו מצפים שהמעשנות בעבר יהיו ענקיות אז דווקא נפתיע אתכם ומדובר בכלי שבעבר הוא היה קטן בהרבה מכיוון שהמטרה שלו הייתה לשמר מזון עבור אותן משפחות. אז היום לא רק שהמעשנות הן גדולות יותר הן גם משוכללות הרבה יותר. המעשנות היום כוללות מערכות רבות ושונות המשפיעות באופן ישיר גם על המחיר.

  • מעשנת פלט SMOKEFIRE EX6

    8,499.00
    הוספה לסל
  • מעשנת פלט SMOKEFIRE EX4

    7,299.00
    הוספה לסל
  • מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 47Ø + כיסוי

    1,999.00
    הוספה לסל
  • מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 37Ø + כיסוי

    1,399.00
    הוספה לסל

היום מעשנות רבות מחזיקות בכלים טכנולוגיים חדשניים. למעשנות אפשר למצוא מקור חום ותאי מזון ואפילו אמצעי בקרה רבים על רמות החום השונות. אם בעבר המעשנה הייתה מופעלת על ידי פחמים היום יש מעשנות מסוגים שונים שמונעות מגז, ואפילו המשוכללות ביותר שמופעלות על ידי גופי חימום חשמליים. המעשנה הפכה למאוד פופולארית וזה בגלל שלא רק זמן הבישול שמרכך את הבשר באופן מדהים, אלא גם הטעם המעושן הוא אחד מן הטעמים האהובים על החך הישראלי בפרט ושל בני האדם בכלל.

 

שיפודי פיקניה במרינדה של בירה וחרדל במעשנה

כשמכינים אוכל במעשנה אין יותר מידי שלבים. ברוב המקרים העבודה שלנו תהיה עבודת תפעול ולוגיסטיקה ואולי ארגון. אז ההגנה של לפני היא פשוטה, קודם כל אנחנו נפנה וניקח את כל המצרכים שאנחנו צריכים בכדי לייצר את המרינדה של שיפודי פיקניה במרינדה של בירה וחרדל במעשנה.

אז כהתחלה אנחנו נאסוף את המצרכים שלנו שיפודי פיקניה במרינדה של בירה וחרדל במעשנה:

פיקניה פרוסה לפרוסות דקות 2 ק"ג
בירה לבנה כוס
חרדל 2 כפות
ברביקיו 2 כפות
דבש 2 כפות
שום כתוש 3 שיניים
מלח 1 כפית
פלפל ½ כפית
שמן זית 3 כפות

 

אחרי שהוצאנו והכנו לנו את כל המרכיבים אנחנו נתחיל בהכנת המרינדה. מרינדה של בירה וחרדל היא מרינדה מעניינת במיוחד שמשתלבת נהדר במעשנה, אבל כדי לחזק את הטעמים אנחנו נרצה להוסיף עוד מספר מרכיבים למרינדה שלנו. לכן ניקח את הבירה הלבנה, את החרדל, ברביקיו, דבש, שום כתוש, מלח, פלפל ושמן הזית ונערבב אותם ביחד בקערה עד שיגיעו לרמה משחתית יפיפייה.

כלומר זה צריך להיות ממש משחה שנוכל להכניס את נתחי הפיקניה שלנו בפנים והם יוכלו לספוג את כל הטעמים. לאחר מכן נזרוק לבפנים את הפיקניה הפרוסה לפרוסות דקות שלנו, ניתן לפיקניה לשבת בתוך המרינדה במשך לפחות שעה אחת, עדיפות ללילה שלם.

 

עכשיו נשפד את הפיקניה שלנו

לאחר מכן נוציא את פרוסות הפיקניה שלנו ונתחיל לשפד אותם. השיפודים הולכים להיכנס לתוך מעשנה ולכן אנחנו ממליצים לוודא שבאמת המעשנה שלהם יכולה לתת לשיפודים את המקום בכדי להתעשן. אז נכניס בערך על כל שיפוד את מספר הפרוסות שנרצה. השיפודים הטובים ביותר לעבודה יהיו תמיד שיפודי ברזל הסיבה לכך היא פשוטה וזה בכדי למנוע טעמי לוואי שעלולים להיות מהעץ.

 

החלק האחרון – עישון שיפודי פיקניה במרינדה של בירה וחרדל במעשנה

עכשיו החלק הכיף, אנחנו ניגש למעשנה ונחמם אותה לחום של 220 מעלות. בגלל שמדובר בנתח שומני נצטרך לתת לו כמה דקות בתוך המעשנה. אז בעצם נכניס את שיפודי הפיקניה שלנו לבערך רבע שעה לתוך המעשנה וכמובן ניתן לכל צד את מספר הדקות שלו בכדי שיוכל להתבשל באופן המיטבי ולספוג את טעמי העישון הנהדרים של המעשנה.

יש חשיבות למידת הדקיקות של פרוסות הפיקניה שלנו על השיפודים, ככל שהפרוסות דקות יותר הזמן שצריך להיות בתוך המעשנה יהיה מועט יותר. לאחר שסיימנו להכין, ניתן לשיפודים ממש מספר דקות לנוח בצד.

 

בחירה של מעשנה למרפסת או לגינה – איך עושים את זה?

הרבה מן האנשים לא יודעים באמת כיצד והאם כדאי להביא מעשנה לבית. אז השאלה הראשונה שאתם צריכים לשאול את עצמכם היא אם אתם מעוניינים בכלל לעשן בשרים בבית ואם כן מעשנה היא אופציה מדהימה עבורכם. כשמחליטים ללכת על מעשנה חשוב להבין שמעשנות מתחלקות לכמה קטגוריות כאשר הראשיות שבהן הן מעשנות שמתאימות למתחילים או למתקדמים.

ההמלצה היא תמיד למתחילים לקנות מעשנה פשוטה יותר שהיא יותר לנתחים ועבודות פשוטות, לא ללכת על המעשנות שהן מתקדמות יותר וזה מכיוון שהן עולות יותר וחבל על הכסף אם תחליטו שהתחביב הזה לא מתאים לכם יותר. לאחר מכן ההמלצה היא להתאים את המעשנה שאתם רוכשים לתקציב שלכם, ולא הפוך.

מעשנות יכולות להתחיל מכמה מאות שקלים ולהגיע לעשרות אלפי שקלים ולכן חשוב קודם כל להבין כמה אתם מוכנים להוציא על מעשנה וללכת לפי זה. המלצה נוספת ואחרונה היא תמיד להתייעץ עם אנשי מקצוע שמבינים בתחום ומוכנים לעזור, יש המון קבוצות ואנשים שרובנו מכירים שהם מבינים בתחום וישמחו לעזור ולענות על כל השאלות.

אז אחרי שהכנתם שיפודי פיקניה במרינדה של בירה וחרדל במעשנה החלטתם שאתם רוצים להכין עוד מתכונים טעימים? תיכנסו לאתר ותבחרו משלל מתכוני המעשנה השונים, תזמינו את החברים ותעשו אחלה ערב של בשרים מעושנים.

תוכן עניינים
weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מתכונים נוספים עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה