האתר הרשמי של וובר ישראל
9200* מהנייד

שיפודי פיקניה במרינדה של בירה וחרדל בגריל פחמים

שיפודי פיקניה במרינדה של בירה וחרדל בגריל פחמים זה עוד מתכון טעים ומדהים שרבים יבחרו לבצע. גריל הפחמים למרות שהוא מתבסס על עבודה קשה יותר מגריל הגז או החשמלי ממשיך לככב ולכך יש סיבות רבות ומגוונות. אז איך נכין את שיפודי הפיקניה שלנו? כמה עבודה יש לבצע? ואיך בוחרים גריל פחמים טוב לבית?

 

גריל פחמים – טעם של פעם רק בעיצובים חדשים

גריל הפחמים הוא ממשיך לככב בכל מה שקשור להכנת בשרים. אין אדם שלא אוהב את גריל הפחמים ואת הטעם הנוסטלגי שהוא מביא עימו. אז נכון גריל פחמים הרבה יגידו שהוא דורש עבודה יותר גדולה מגריל גז או חשמלי אבל אוהבי הפחמים זה ממש לא מעניין אותם. הטענה המרכזית של מעריצי הפחמים הוא הטעם של "העל האש" שאי אפשר להסביר אותו, יש שיגידו שמדובר בטעם מעושן ויש שיגידו שזה הקרמול של השומן מהאש של הפחמים, אבל הטעם שהפחמים מביאים הוא טעם אחר שמתווסף לבשר ומחזק את הטעמים שלו.

  • גריל פחמים Weber Master-Touch 57cm צבע אפור עשן

    1,195.00
    הוספה לסל
  • גריל פחמים Weber Premium Smokey joe

    320.00
    הוספה לסל
  • גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    5,999.00
    הוספה לסל

 

אז איך מכינים שיפודי פיקניה במרינדה של בירה וחרדל בגריל פחמים?

אז מדובר במתכון שהוא די פשוט שבתוכו אפשר למצוא את נתח הפיקניה שמורשה במרינדה שמתבססת בעיקרה על בירה לבנה וחרדל. אז איך מכינים את שיפודי פיקניה במרינדה של בירה וחרדל בגריל פחמים? אז קודם כל נשים את החשיבות על חומרי הגלם. חומרי הגלם לעבודה חייבים להיות טריים ואיכותיים ואי אפשר להסתמך במיוחד במתכונים פשוטים על מצרכים שאינם טריים.

אז קודם כל נארגן את השיש את כל המצרכים שאנחנו צריכים למתכון הנהדר הזה:

פיקניה פרוסה לפרוסות דקות 2 ק"ג
בירה לבנה כוס
חרדל 2 כפות
סילאן 2 כפות
שום כתוש/גבישי/אבקת שום 3 שיניים/ 2 כפיות גדושות
פלפל שחור ½ כפית
מלח 1 כפית
שמן זית 3 כפות
פפריקה מעושנת 1 כף

 

סדר פעולות הכנת שיפודי פיקניה במרינדה של בירה וחרדל בגריל פחמים

אז קודם כל נתחיל לעבוד על המרינדה לפני שנתחיל לבצע כל דבר נוסף. כשאנחנו מכניסים את הפיקניה למרינדה שכזו חשוב לבצע איזון מסויים בטעמים של המרינדה בכדי שהיא תיספג בפיקניה באופן מושלם. אז אנחנו ניקח את המרכיבים של הבירה הלבנה, הסילאן, החרדל, השום, מלח, פלפל, פפריקה מעושנת ושמן הזית ונערבב את כולם.

לפעולת הערבוב חשיבות גבוהה במיוחד ולא נפסיק לערבב עד שתיווצר לנו מרינדה מאוזנת מלאה ועשיה בטעמים ומשחתית. הסיבה לכך היא שאנחנו לא רוצים שהטעמים יתפזרו וכל נתח של הפיקניה יקבל טעם אחר מן המרינדה. לאחר מכן נוסיף את הפרוסות פיקניה שלנו לתוך המרינדה וניתן לה לשחות במשך שעה לפחות במקרר בתוך הטעמים.

 

המלצה הראשונה

לאחר מכן נוציא את הפיקניה שלנו ונתחיל במלאכת השיפודים המפורסמת. ההמלצה הראשונה בבניית שיפוד והחשובה ביותר היא לדעת לבחור את השיפודים, אם יש אפשרות לשיפודי ברזל למרות שצריך לשטוף אותם אחרי זה, תמיד עדיף שיפודי ברזל. את השיפודים אתם יכולים לבנות בכל צורה שאתם חושבים לנכון רק לדאוג שיהיו עשירים בפיקניה ושיש מספיק לכולם.

 

המלצה שנייה

אז אחרי הכנת השיפודים הגענו לשלב החשוב ביותר, שלב הצלייה. בגלל שאנחנו משתמשים בגריל פחמים עלינו לדאוג להדלקת הפחמים ולהביא את הגריל למצב של פעולה. בשביל זה יש לתת לו להתלהט ולהגיע למצב שהגחלים כבר "לוחשות" ואפשר יהיה לשמוע את צליל הצלייה שכולנו אוהבים. אז לאחר מכן נניח את השיפודים שלנו על הרשת של הגריל וניתן להם את הזמן שלהם.

כמה זמן? 3 דקות בערך על כל צד וזה תלוי ברמת הדקיקות של הפרסות פיקניה שלנו. אחרי שהם ישבו וניצלו על האש שלנו אפשר להוציא את השיפודים, לתת להם ממש כמה דקות בודדות של מנוחה ואפשר להגיש את השיפודים לכולם.

 

מה אנחנו נאכל בצד עם שיפוד כל כך מרשים?

אז מה לאכול לצד השיפודים הוא כבר עניין של העדפה. יש רבים שיגידו שהם אוהבים את הבשר שלהם עם סלט טוב או מספר סלטים שונים מה שיכול להתאים מאוד גם להוציא אותנו רעננים מהארוחה ולא עייפים יותר מידי. רבים אחרים יגידו שהם אוהבים דווקא את הארוחה של שיפודי פיקניה מסוג זה לצד תפוחי אדמה בצורות שונות (מדורה, צלוי, פירה, צ'יפס וכו').

וכמובן שיש את השיטה המסורתית והיא לקחת את השיפוד ולהכניס אותו לפיתה טובה ביחד עם מספר סלטים כמו טחינה, חומוס, חצילים, כרוב, מטבוחה ועמוסה בכל טוב ביחד עם נתחי הפיקניה. וכמובן באמת שלא צריך כלום עם שיפוד כל כך עשיר בטעמים ואפשר לאכול אותו ממש ככה, כמו שהוא, אז רק נשאר לבחור.

 

פיקניה – איך היא התפרצה לתודעה של כולנו פתאום?

הפיקניה מוכרת לרבים גם בתור שפיץ צ'אך. היא בעצם מורכבת משריר ירך דו ראשי של הבקר והיא מכוסה בשומן רב. מדובר בנתח בעל שיטות הכמה רבות ובכל מדינה יש את שיטת ההכנה שלה של הנתח המפורסם הזה. הפרסום וההתפרצות לתודעה של כולנו מהפיקניה הגיעה בשנים האחרונות אלינו.

הסיבה לכך היא באמת עליית מחירי הבשר בשנים האחרונות והתודעה על נתחים מיוחדים, מה שגרם לאנשים רבים לרכוש את הפיקניה מאחר והיא נתח מדהים ולא מוכר במיוחד שלא היינו צריכים לקרוע את הכיס בשביל להנות ממנו. אז היום אמנם עדיין לא מחזיק במיקום היוקרה של הסינטה, הפילה והאנטריקוט כמובן אבל כבודו במקומו מונח.

אז כמו שאתם רואים שיפודי פיקניה במרינדה של בירה וחרדל בגריל פחמים היא לא דבר כל כך מסובך אבל מדובר במנה סופר טעימה שכדאי לנסות. אז אם אתם מחשיבים את עצמכם אוהבי בשר ורוצים לגרוף מחמאות תנסו את המתכון ולא תצטערו.

תוכן עניינים
weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מתכונים נוספים עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה