האתר הרשמי של וובר ישראל
9200* מהנייד

שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי בגריל פחמים

שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי בגריל פחמים הם יותר פשוטים ממה שאתם יכולים לחשוב. מדובר במנה אסייתית נהדרת ולמי שיש גריל פחמים בבית זה יכולה להיות אחלה מנה למי שרוצה לגוון קצת בעל האש שלו. כל מה שצריך הוא מספר מצרכים לא גדול כל כך ומדובר בעיקר בעבודה קלה שלא תאמינו בכלל כמה היא קלה. אז מעוניינים להכין את השיפודים? בואו נתחיל.

גריל פחמים – כמה ישן ככה עדיין מבוקש

גריל הפחמים הוא הגריל הכי קלאסי שאנחנו יכולים לחשוב עליו. אז נכון כולנו מכירים את גריל הפחמים כגריל של פעם, כרגיל שאינו מתקדם טכנולוגית וכמובן בתור נוסטלגיה יפה. גריל הפחמים הוא הגריל שאנחנו משתמשים בו לעל האש מכל מיני סוגים בעיקר יש תפיסה שמדובר בגריל זול שצריך להביא אותו כשרוצים לנסוע לפארק או ליער עם החברים או המשפחה. אבל מה עם חווית העל האש בבית? היום לרוב האנשים כבר יש מרפסות או גינות בבתים שלהם והם דווקא בוחרים לרכוש גריל פחמים בכדי להכין עליו ולהביא את חווית העל האש שהגיע מבחוץ אל תוך הבית.

  • גריל פחמים Weber Master-Touch 57cm צבע אפור עשן

    1,195.00
    הוספה לסל
  • גריל פחמים Weber Premium Smokey joe

    320.00
    הוספה לסל
  • גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    גריל פחמים Weber Ranch Kettle

    5,999.00
    הוספה לסל

 

מה כל כך שונה בגריל הפחמים היום?

אז היום כבר גריל הפחמים שאנחנו מביאים לבית הוא לא הגריל הפשוט בכמה שקלים בודדים שהיינו רוכשים פעם והיה זרוק כל החיים שלו בבגאז' של האוטו. היום גריל פחמים ביתי הוא מרשים בהרבה יותר, קודם כל הוא בעל טכנולוגיות ועיצובים חדשניים. העיצובים החדשניים הללו גרמו לאנשים להביא את הגריל לא רק לשם בישול אלא גם לשם העיצוב.

הטכנולוגיות השונות הן לא רק בגרילים עצמם, אלא גם היום יש טכנולוגיות שונות של פחמים שונים אשר חלקם מתאימים יותר לגרילים מסוגים כאלה ואחרים וחלקם מתאימים פחות, וזה מדהים לראות איך עולם הגרילים של הפחמים גדל ונהיה יותר ויותר מתקדם בכל רגע נתון.

 

וכמה עולה גריל פחמים איכותי לבית?

השאלה לכך היא מאוד בעייתית ואנחנו נסביר לכם בדיוק למה. קודם כל, גריל פחמים יכול לעלות מכמה מאות קלים בודדים ויכול להגיע גם לעשרות אלפי שקלים, הכל תלוי בסוג הגריל שאתם רוכשים ובתקציב שאתם יכולים להרשות לעצמכם. מה ישפיע בעיקר על המחיר? קודם כל הגודל של הגריל בנוסף לכך גם לחומרים ולאיכות שממנו הוא יהיה עשוי והדבר האחרון הוא הפיצ'רים הטכנולוגיים שמגיעים עם הגריל.

 

אז איך מכינים שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי בגריל פחמים?

אז נקדים ואומר שמדובר במתכון פשוט במיוחד וכל מה שתצטרכו לעשות זה מספר שלבים. רוב זמן העבודה שלכם הוא מנוחה ואולי לשפד את הפרגיות, כל השאר באמת לא לוקח כמעט וזמן הטעם הוא פשוט יהיה נהדר. אז בכדי להכין  שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי בגריל פחמים אנחנו נצטרך לבצע מספר שלבים.

שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי בגריל פחמים
שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי בגריל פחמים

שלב ראשון – פרגיות במרינדה

לשם הכנת פרגיות במרינדה אנחנו נצטרך קודם כל להעמיד את החומרים הבאים:

פרגיות ½ קילו
שום כתוש 2 שיניים
פלפל צ'ילי אדום קצוץ 1 פלפל
סויה 3 כפות
טריאקי 1 כף
שמן שומשום 2 כפות

אחרי שהכנו את החומרים הללו אנחנו נתחיל בהכנת המרינדה של הפרגיות. למי שלא יודע, המטרה של המרינדה היא קודם כל לתת הטעמים האסייתים לפרגיות עצמן ולכן חשוב לערבב את כל המוצרים באופן כזה שיגיע למרקם אחיד שהפרגית תוכל לשכב באותה "אמבטיה" של מרינדה בכיף. עכשיו נניח את הפרגיות בפנים וניתן להן לשכב לפחות 3 שעות עד שיספגו את כל הטעמים של המרינדה עצמה. הסיבה לכך היא שלפרגיות לוקח זמן לקבל את הטעמים האסתיים שאנחנו רוצים שהן יספגו.

 

שלב שני – הכנת רוטב סאטה

לשם הכנת רוטב סאטה ניקח את המצרכים הבאים:

שמן קוקוס 2 כפות
בצל קצוץ 1 בצל
שום 3 שיניים
פלפל צ'ילי אדום 1 פלפל
חמאת בוטנים 150-200 גרם
סילאן 1 כף
חלב קוקוס 200 מ"ל
סויה 3 כפות
רוטב דגים חצי כף

עכשיו נתחיל בבישול. בישול רוטב הסאטה מצריך קודם כל טיגון של הבצל ביחד עם השום והצ'ילי עד לרמה של הזהבה. בגלל שמדובר ברוטב אנחנו ממליצים לקצוץ הכי דק שאתם יכולים בכדי שלא יהיה חתיכות גדולות מידי וזה יפגע במרקם של הרוטב. לאחר מכן נוסיף את חמאת הבוטים ואת הסילאן עם חלב הקוקוס שלנו ונבשל ביחד במשך משהו כמו 4 דקות.

המטרה היא להביא את רוטב הסאטה שלנו למרקם של רוטב במרקם רטבי. אחרי שהגענו לרמת הרוטב אנחנו נוסיף את רוטב הדגים ואת רוטב הסויה ואנחנו נתחיל לתת להם להתבשל ממש עוד דקה בערך ונוריד מהר מן האש בכדי שלא יסמיך יתר על המידה.

 

שלב אחרון – שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי בגריל פחמים

עכשיו כשרוטב הסאטה שלנו מוכן אנחנו צריכים להכניס את הפרגיות ולצלות אותן עד להכנה שלהן. אנחנו ניקח את הפרגיות שלנו נשפד אותן בשיפודי מתכת. הסיבה לשיפודי מתכת היא לא מחייבת, שיפודי עץ הם בסדר גמור פשוט שיפודי מתכת מעבירים פחות טעם לוואי ואנחנו נעדיף ללא הטעם לוואי.

נצלה את הפרגיות משני הכיוונים לאחר שעלו השיפודים עד שיהיו מוכנים ונוציא את השיפודים מגריל הפחמים שלנו. לאחר מכן נשפוך את רוטב הסאטה על הפרגיות ונגיש לכולם וניתן להם להינות משיפוד אסייתי בגריל פחמים.

שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי בגריל פחמים כמו שאתם רואים זה ממש לא מסובך כמו שכולם חושבים. הכנת רוטב סאטה היא פשוטה למדי והכנת הפרגיות מצריכה קצת סבלנות ושיפודים, תנסו וכולם יתרשמו ללא ידיעה שלא הייתם צריכים לעשות הרבה לשם כך.

תוכן עניינים
Weber ישראל

Weber ישראל

וובר (weber) היא חברת הגרילים הגדולה והטובה בעולם.
אנו בוובר חוגגים מנגלים מושלמים מאז 1952 עם הידע העולה שלנו, מגוון המוצרים הייחודים שלנו והמגוון הענק שלנו מכל הסוגים, חשמל – גז – פחם.

אף יצרן ברביקיו אחר אינו יכול להתפאר בעל ניסיון וידע כה רב כמו WEBER. באותו אופן שהמצאנו את גריל הפחמים הראשון עם מכסה בשיקגו שנוצר ממצוף ימי פשוט, ועד היום לגרילים ברמות הגבוהות ביותר עם 10 שנות אחריות. אנו ממשיכים לפתח את כל עולם הברביקיו מדי יום.

Weber ישראל בפייסבוק | Weber ישראל באינסטגרם | Weber ישראל ביוטיוב

אודות Weber ישראל | מייל המשרד: cs@weber.co.il

weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
מתכונים נוספים עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה