האתר הרשמי של וובר ישראל
9200* מהנייד

תרנגולת צלויה עם תפוחים וקלבדוס במעשנת בשרים

תרנגולת צלויה עם תפוחים וקלבדוס במעשנת בשרים נשמע כמו עבודה קשה אבל נפתיע אתכם, כל אחד שיש לו מעשנה יכול לעשות אותו בקלות רבה. לא הרבה יודעים אבל עוף במעשנת בשרים הוא מקבל טעמים מעושנים פשוט מדהימים והוא לא מזכיר שום דבר אחר שטעמתם. איך עושים את זה אתם שואלים? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם צעד אחרי צעד.

 

לפני שנתחיל לבשל במעשנה – בואו נבין מה זה בכלל

מעשנה היא כלי מוכר מאוד לצלייה וכולנו מכירים אותה בקונוטציה כזו או אחרת. מדובר בכלי צלייה עתיק במיוחד והוא נועד לפעולה אחת, מיוחדת במינה והיא בכלל שימור מזון. שיטת העישון היא שיטה מאוד מוכרת לשימור מזון והיא בעצם מעבדת את המזון בעזרת תהליך העישון המוכר והאהוב.

  • מעשנת פלט SMOKEFIRE EX6

    8,499.00
    הוספה לסל
  • מעשנת פלט SMOKEFIRE EX4

    7,299.00
    הוספה לסל
  • מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 47Ø + כיסוי

    1,999.00
    הוספה לסל
  • מעשנת בשרים Weber Smokey Mountain 37Ø + כיסוי

    1,399.00
    הוספה לסל

הצורה שבה המעשנה בנויה היא מאוד מעניינת ככה שקיים שם מקור חום לצד תה מיוחד שנועד לעשן עצמו. השתמשו בשיטה הזו בעיקר בימים עברו על ידי משפחות שהיו יותר דלות אמצעים, מאחר ובשר היה בחזקת עשירים בלבד וכשהיית מצליח להחזיק בבשר טרי, היית רוצה לשמר אותו ככל הניתן לזמן ארוך ככל האפשר.

 

משענות של פעם לעומת המעשנות של היום

אז כולנו ראינו בסרטים או בסדרות או אפילו מכירים את זה מבית של סבתא וסבא את המעשנות של פעם שסבא בנה בקלילות. היו משתמשים בדודי שמש או מקרר ישן ככה שהיה אפשר לתלות בפנים עם וו את הדג או הבשר שלנו במשך שעות וככה היו מקבלים מאכל מעושן איכותי. אז היום המעשנות כבר מתקדמות הרבה יותר ומחזיקות בטכנולוגיות שונות ומעניינות במיוחד.

כמובן שגם העיצוב הוא חדיש הרבה יותר ויש כל מיני פיצ'רים מדהימים שאם תספרו עליהם לסבא שעדיין משתמש בדוד הישן הוא אפילו יופתע יותר מהרגע שהוא ראה סמארטפון בפעם הראשונה. המעשנות היום עם בקרות חום, מדי חום לבשר עצמו ועוד גאדג'טים מדהימים שקשה להסביר במילים, וכמובן העיצוב הוא הפך למתאים יותר ויותר לסטייל המודרני מה שגורם לאנשים רבים לרכוש אותן אפילו סתם ליופי למקרה והם ירצו להשתמש בזה.

 

מה המחיר של מעשנה חדשה?

אז החלטתם לרכוש מעשנה חדשה לבית שלכם? בחירה נבונה. עכשיו נשאר להבין את המחיר. מעשנות יש להן טווח מחירים רחב במיוחד וניתן לרכוש מעשנה בכמה מאות עד כמה אלפי שקלים והכל תלוי תקציב.

קודם כל לא צריך להוציא המון כסף על מעשנה איכותית וחשוב מאוד להתאים את המעשנה שלכם לתקציב שלכם ולא הפוך, כל דבר שתרצו להוסיף למעשנה שלכם יעלה את המחיר ולכן חשוב לדעת לבחור את המעשנה בצורה נבונה ולא כל התקדמות טכנולוגית באמת תהיה הכרחית למעשנה שלכם.

 

תרנגולת צלויה עם תפוחים וקלבדוס במעשנת בשרים – מתכון

אז בכדי להכין תרנגולת צלויה עם תפוחים וקלבדוס במעשנת בשרים הכנו לכם מתכון טעים ומעניין במיוחד. לשם כך אנחנו נצטרך להשתמש בקלבדוס, למי שלא יודע מדובר בברנדי צרפתי עשוי תפוחים איכותי במיוחד שיתן טעמים שרובנו לא מכירים או נדיר שיוצא לנו לטעום אותם. אז הנה לכם איך מכינים ארוחה איכותית בלי עבודה קשה ולא תאמינו כמה זה פשוט. לשם כך נתחיל בלאסוף את המצרכים הבאים:

עוף גדול ושלם חתוך בצורת פרפר בגב כ2 קילו
שמן זית כוס
פלפל לבן כפית
מלח גס חופן
פטרוזיליה קצוצה צרור לא גדול מידי
קליפת לימון מגורדת 1 כף
שום כתוש 2 שיניים
קלבדוס ½ כוס
תפוחי דלישס זהוב ללא גרעינים (מומלץ לקלף) 6 תפוחים

 

שלב ראשון – הכנת העוף לכניסה למעשנה

את המתכון להכנת תרנגולת צלויה עם תפוחים וקלבדוס במעשנת בשרים נחלק לשני שלבים. השלב הראשון אנחנו ניקח את שמן הזית שלנו ביחד עם המלח, הפלפל הלבן, הקלבדוס, קליפת הלימון המגורדת והפטרוזיליה ונערבב את זה בכדי להתחיל למרוח על העוף.

עכשיו ניקח מברשת ונתחיל למשוך את העוף בכל הנקודות ככה שיקבל בכל נקודה שלו מהמרינדה המיוחדת שלנו ומשם נכניס אותו למקרר. חשוב שהוא ישב לפחות 3-4 שעות במקרר כדי שיקבל את כל הטעמים כמו שצריך.

 

שלב שני – הכנסת העוף אל המעשנה והתחלת הכנת העוף במעשנה

לאחר שהוצאנו את העוף שלנו מהמקרר ניתן לו לנוח ולחזור לטמפרטורת החדר ובינתיים נמשוך אותו עוד הפעם. סיימתם למשוח והוא הגיע לטמפרטורת החדר? מעולה נשאר רק להכניס את העוף שלנו אל המעשנה. מומלץ לבצע כל שעה בתוך המעשנה משיחה נוספת בכדי שימשיך לקבל טעים שישתלבו נהדר במעשנה.

מחממים את המעשנה שלנו לחום של 110 מעלות ונכניס אותו לשלוש שעות שלמות בפנים עד שיגיע לחום פנימי של כ- 74 מעלות. כשעובדים עם מעשנה חשוב מאוד לעשות שימוש במד חום אחרת יהיה מאוד קשה לדעת שהבשר שלנו מוכן.

 

ומה עם תפוחי העץ?

תפוחי העץ אנחנו נוסיף אותם כ- 40 דקות לפני הסיום לתוך המעשנה, ניקח אותם ונכניס אותם לתוך קערה ונערבב עם שאריות המרינדה שלנו. אחרי זה נכניס אותם לתוך המעשנה שלנו, וניתן להם להתבשל לצד העוף בפנים כ- 40 דקות עד שיתרככו ויקבלו את הצבע החום היפיפה שאנחנו רוצים שהם יקבלו. עכשיו נשאר להוציא את הכל מהמעשנה, והנה יש לנו אחלה של ארוחה בלי מאמץ.

אז כמו שאתם רואים מתכונים כמו תרנגולת צלויה עם תפוחים וקלבדוס במעשנת בשרים אינם קשים כמו שהם נשמעים וכל שיש לעשות הוא בעיקר למרוח עליהם את המרינדה ולתת להם את הזמן בשביל להיות מוכנים. תנסו ותראו איך כולם יתרשמו מיכולות הבישול שלכם ולא ידעו שלא היה לכם יותר מידי מאמץ בשביל זה.

תוכן עניינים
weber logo

יש לכם שאלה?

אהבתם? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מתכונים נוספים עבורך
0
    0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקה